KPN IoT demonstreert 3 nieuwe projecten op The Next Web 2022

Op 16 en 17 juni 2022 vond in Zaandam The Next Web 2022 plaats. KPN IoT was erbij, samen met drie innovatieve nieuwe partnerprojecten.

 The Next Web is een internationale tech conferentie onder de rook van Amsterdam. Na één online en één hybride editie was het event dit jaar ook weer volledig offline te ervaren. Maar goed ook, want TNW is een technologiebeurs die naast de Web Summit in Lissabon eigenlijk zijn gelijke niet kent.

Start-ups, investeerders, corporates, mediamakers en marketeers ontmoeten elkaar op het festivalterrein waar foodtrucks, beursstands, podia met sprekers en zelfs een heus reuzenrad voor vermaak zorgen. Een geweldige plek dus om te netwerken met gelijkgestemden en nieuwe innovaties te ontdekken.

Om die reden was KPN IoT op het event aanwezig met maar liefst drie recente partnerships. Een connected eCargo bike, cocktailmachine en zonnebranddispenser werden on the spot gedemonstreerd aan bezoekers. Kon je er dit jaar niet bij zijn in Zaandam? Dan stellen we deze drie bijzondere projecten graag nog even aan je voor.

L’Oui

De L’Oui is een connected cocktailapparaat bedacht door een start-up uit Amsterdam. Al is van start-up inmiddels al bijna geen sprake meer: De L’Oui vindt zijn weg naar steeds meer horecagelegenheden in heel Nederland. “Wat Nespresso is voor koffie, is de L’Oui voor cocktails” zegt Joep van Os, Business Developer bij L’Oui.

“Maar wat deze machine echt uniek maakt, is het feit dat hij connected is. Dankzij de QR-codes op de capsules, weet de eigenaar zo precies welke cocktails, op welk tijdstip van de dag gemaakt worden. Deze realtime data is voor een ondernemer heel waardevol. Ook geeft het apparaat zelf aan wanneer er bijvoorbeeld onderhoud nodig is.”

Zonnebrand dispenser KWF

Tijdens The Next Web scheen de zon dit jaar volop. Een ideale plek voor de connected zonnebrand dispenser die KPN ontwikkelde in samenwerking met Inventeers in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Titia Houwing, IoT consultant bij KPN: “Goed smeren voor je de zon in gaat is belangrijk. Zeker tijdens dit soort events, op het terras of bij een festival. Deze dispenser is speciaal voor die locaties ontwikkeld.”

Ook dit apparaat is connected met het internet. “Eigenlijk is de toepassing supersimpel” zegt Houwing. “In het apparaat zitten twee flacons. Is één van de twee leeg, dan krijgt de eigenaar of beheerder een seintje via de app. Zo weet je dat het apparaat bijgevuld moet worden en grijpen je bezoekers nooit mis”.

Connected eCargo bike

Ook fietsen lenen zich perfect voor een connected toepassing, zegt Houwing. “Zeker bakfietsen, die helaas veel gestolen worden. Samen met AXA-IN ontwikkelden we daarom bijvoorbeeld al een connected fiets-concept. Door fietsen slimmer te maken kunnen we diefstal tegengaan.

Maar tegenwoordig worden eCargo bikes ook steeds vaker ingezet voor het vervoer van pakketjes, voedingswaar of zelfs medicijnen. Ook daar biedt connectiviteit praktische oplossingen voor vervoerders. Zo gaat de bak automatisch op slot als de bezorger wegloopt bij de fiets. En dankzij een GPS-tracker ziet de planningsafdeling precies waar een bezorger op dat moment is. Houwing: “In de bak zit trouwens ook nog een temperatuursensor. Handig als je bijvoorbeeld medicijnen heel koel of etenswaar juist heel warm moet vervoeren”.

Datagedreven bedrijfsprocessen

Houwing benadrukt dat het vaak om eenvoudige connectiviteitsoplossingen gaat, die uiteindelijk bijdragen aan nieuwe, volledig datagedreven bedrijfsprocessen. “We zijn samen met onze partners altijd op zoek naar die efficiency. De mogelijkheid om een proces eenvoudiger te maken, zodat het minder tijd, resources of geld kost. Ook veiligheid is een belangrijke drijfveer.”


Ook producten connected maken?

Lees in ons stappenplan welke stappen je moet zetten om een succesvol connected product te realiseren.

Download


KPN IoT treedt daarom graag op als partner van bedrijven. “We bieden het netwerk, de sensoren en de connectiviteit. Maar over de oplossing zelf denken we ook graag mee” zegt Houwing. “Dus heb je zelf een product dat je ook graag connected zou willen maken? Neem dan vooral even contact met me op!”

Meer informatie over KPN IoT?

Maak terugbelafspraak

Gerelateerde artikelen