In 3 stappen naar de beste wifi op kantoor

Zakelijke klanten zijn nog sterker afhankelijk van hun internetverbinding dan consumenten. Betrouwbaarheid en stabiliteit kennen de hoogste prioriteit, want u wilt overal op kantoor snel en efficiënt de klant kunnen bedienen. Haperingen kosten tijd. Ernstiger nog is het als u hierdoor omzet mist, dus daarom is het belangrijk overal op de zaak goede wifi te hebben. Het moet meteen kloppen zodra u het kantoor binnenstapt. Maar de wifi dient ook door te dringen tot de verste hoekjes en gaatjes.

De wifi moet prima zijn geregeld zonder dat u daar veel omkijken naar heeft, maar ook de service is belangrijk. Kies daarom de beste en meest gunstige internetaanbieder; een provider waarop u kunt vertrouwen en die de dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan.

Overal op de zaak goede wifi

Snel, betrouwbaar en stabiel internet regelen op uw kantoor of bedrijf in huis tot in alle hoekjes en gaatjes? Wat gratis voor u geïnstalleerd wordt?

Ervaar het zelf

Kleinzakelijk Internet

Snel en zorgeloos wifi? Met Kleinzakelijk Internet van KPN is dat de normaalste zaak. U bent altijd bereikbaar met hoge internetsnelheden tot wel 500 Mbit en hebt overal op kantoor en in het bedrijf wifi. KPN biedt een gratis monteur, overal gegarandeerd betere wifi en 24/7 zakelijke service. Precies wat u nodig heeft. Het samenstellen van het ideale pakket is in drie stappen geregeld.

Stap 1

Stap 1 is de keuze van het pakket. U krijgt een overzicht van wat er standaard in de aangeboden pakketten zit.

Internet
Het basispakket omvat alleen internet. De snelheid loopt op tot 50 Mbit, maar een upgrade is mogelijk tot 500 Mbit. De werkelijke snelheid hangt af van de locatie van uw bedrijf. Waar glasvezel beschikbaar is zal de snelheid sterk oplopen. De Zakelijke Service biedt gratis installatie en wifi-check alsmede een 24/7 helpdesk. Wordt een storing voor 17.00 uur gemeld dan bent u dezelfde dag weer online.

Voor de gemiddelde internetter zijn snelheden van 30 à 40 Mbit al voldoende. Een upgrade naar maximaal 500 Mbit is wenselijk als meerder medewerkers bijvoorbeeld vaak videovergaderen, maar ook een ontwerpstudio die in de cloud omvangrijke grafische bestanden bewerkt kan wel wat extra snelheid gebruiken. Dit geldt zeker als een aantal gebruikers regelmatig bestanden van meerdere gigabytes moet down- of uploaden.

Maar er zijn ook kleinere upgrades mogelijk. Een klein kantoor niet genoeg heeft aan 50 Mbit kan bijvoorbeeld de stap maken naar 100 Mbit. Dit is wenselijk als bijvoorbeeld meerdere tv’s gebruik maken van de internetverbinding, een fors aantal medewerkers zit te surfen en regelmatig iemand een presentatie via YouTube streamt.

Want denk eraan: over wifi zijn de snelheden altijd wat lager dan die waarmee het internet het pand binnenkomt. KPN belooft een standaard een downloadsnelheid van minimaal 20 Mbit in heel het kantoor. Met de gratis online Wifi Manager van KPN verbetert u in een handomdraai het bereik en de snelheid van de wifi op kantoor. Lukt dat niet dan worden gratis maximaal drie wifi-punten geboden. Heeft u nu één router en is het signaal niet goed genoeg, dan worden eventueel extra wifi-punten (extenders of access points) toegevoegd.

Ook krijgt u gratis extra bescherming tegen kwaadaardige software en virussen met KPN Veilig, een online beveiligingspakket in samenwerking met F-Secure dat gratis te installeren is op twee apparaten (smartphone, tablet of laptop).

Internet en bellen
Het kan voordelig zijn om internet te combineren met vast bellen. Dit laatste is optioneel tot twee vaste lijnen. Als extra is de BelOnbeperkt Altijd-belbundel mogelijk, waarmee u onbeperkt kunt bellen binnen Nederland, alsmede naar mobiele en vaste nummer in 80 andere landen. Probeer het gewoon een maandje uit en kijk wat het u bespaart, want u zit nergens aan vast.

Wie al mobiel van KPN heeft, krijgt extra korting en andere voordelen. Zo’n combinatie bespaart maandelijks 4,13 euro én u krijgt er een gratis Pluspakket bij, bestaande uit een zenderpakket, dubbel zoveel data en onderling bellen.

Internet en TV
Veel gebruikers kiezen voor de combinatie van internet en (interactieve) tv. En niet zonder reden, want ook hier krijgen mobiele abonnees van KPN de eerdergenoemde korting en de extra voordelen van het Pluspakket.

Internet, bellen en TV
Populair en nog aantrekkelijker geprijsd is de combinatie van internet, bellen en tv.

Overal op de zaak goede wifi

Snel, betrouwbaar en stabiel internet regelen op uw kantoor of bedrijf in huis tot in alle hoekjes en gaatjes? Wat gratis voor u geïnstalleerd wordt?

Ervaar het zelf

Stap 2

In de volgende stap heeft u de mogelijkheid uw pakket op maat te maken door allerlei extra’s als sneller internet of meer vaste telefoonlijnen toe te voegen. Hierbij wordt flexibiliteit geboden, want gedurende de contractperiode zijn maandelijks aanpassingen mogelijk. Dat is makkelijk als uw bedrijf groeit of even moet krimpen.

De internetsnelheid is tegen extra betaling te verhogen van maximaal 50 Mbit naar 100 Mbit, 200 Mbit of zelfs 500 Mbit. Ook zijn meerdere vaste telefoonnummers toe te voegen. Dit kan als het kantoor bereikbaar moet zijn op drie of meer vaste nummer. Ook is het mogelijk dat u tegelijk twee aparte gesprekken voert via één telefoonnummer. Laat u door een KPN-adviseur vrijblijvend adviseren. In deze fase voegt u ook extra diensten als KPN Veilig en muziekdienst Spotify toe.

Stap 3

Deze stap vraagt een beetje geduld, maar is ook de leukste: uw bestelling wordt op kantoor bezorgd en u kunt het modem eenvoudig snel aansluiten. Mocht u er niet uitkomen, dan kan een monteur van KPN u helpen. Met de Wifi Manager zorgt u ervoor dat de wifi tot in alle hoekjes en gaatjes van u bedrijf komt.

Gerelateerde artikelen