De 10 leukste zakelijke podcasts voor ondernemers

Het aantal podcast is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Zo biedt Spotify al meer dan 500.000 verschillende podcasts aan. Het prettige van deze relatief nieuwe mediavorm is dat er voor ieder wat wils is: zelfs over de kleinste niche-onderwerpen is wel een podcast gemaakt. Ook op zakelijk gebied valt er heel wat af te luisteren. Wat zijn de leukste en leerzaamste zakelijke podcasts voor ondernemers? KPN zet ze voor je op een rijtje.

1. Vallen & Opstaan

Vallen & Opstaan is dé podcast voor en door ondernemers. Host Vincent Reinders praat met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. Zo hoor je onder meer de verhalen van Diederik Broekhuizen (The Best Social Media), Hussein Suleiman (Daily Paper), Vincent Patty (Noahs Ark en Top Notch), Marlies Dekkers (Marlies Dekkers Lingerie) en Duncan Stutterheim (ID&T).

Luister via Apple Podcasts

Luister via Stitcher

Luister via Spotify

2. TED Talks Daily

Het wereldberoemde inspiratieplatform TED Talks heeft nu ook een korte versie voor ‘on the go’. Elke weekdag kun je via TED Talks Daily luisteren naar de nieuwste lezingen van de meest briljante geesten, over de meest uiteenlopende onderwerpen: van kunstmatige intelligentie tot zoölogie en alles daartussenin.

Luister via Apple Podcasts

Luister via Spotify

3. 100% Inspiratie Podcast

Ondernemer en gelukexpert Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk en succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom realiseren? En hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt?

Luister via Spotify

 

4. Eindbazen

Michel Vos en Wiggert Meerman spreken tijdens deze podcasts met bijzondere mensen - Eindbazen - die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie.

Luister via Spotify

5. Digital Heroes

In de podcast Digital Heroes gaat Marieke Snoep, directeur zakelijke markt van KPN, samen met host John van Schagen in gesprek met de digitale koplopers van zakelijk Nederland. Aan het woord komen onder meer vertegenwoordigers van Lievegoed (over de zorg), New York Pizza (over de cloud), de Nederlandse Spoorwegen (over de moderne werkplek) en VisserAssen (over Internet of Things).

Luister via Apple Podcasts

Luister via de BNR app

6. De psychologie van succes

Stress- en burn-outspecialist Albert Sonnevelt en online marketingspecialist Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al je vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in het leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.

Luister via Spotify

7. The Tim Ferriss Show

Tim Ferriss werd wereldberoemd met zijn bestseller ‘Een werkweek van 4 uur’ die naar veertig talen werd vertaald. In deze podcast ontrafelt hij de geheimen van mensen aan de absolute top: van beleggers tot topsporters. Hij haalt alles uit de kast om achter hun tips en tactieken te komen en daarmee de luisteraars te inspireren.

Luister via Spotify

8. How’s work?

Vaste relatiepatronen die je in je leven hebt opgebouwd verdwijnen niet ineens op kantoor. In deze podcast biedt ’s werelds beroemdste relatietherapeut Esther Perel nieuw perspectief op de onzichtbare krachten van relaties, conflicten en dynamiek op de werkvloer. Luister mee naar haar therapiesessies met CEO’s, medewerkers en collega’s onderling. Van startups tot familiebedrijven tot grote corporates.

Luister via Spotify

9. Tweakers podcast

De podcast van de grootste techsite van de Benelux, Tweakers, behandelt actuele onderwerpen uit de techindustrie. Gehost door hoofdredacteur Wout Funnekotter en bijgestaan door Arnoud Wokke, Jurian Ubachs en verschillende andere redacteuren.

Luister via Spotify

10. Vice Money – Nieuw Geld

In de podcast Nieuw Geld interviewt de redactie van Vice ondernemers die ‘het nieuwe geld’ verdienen. De experts op dit gebied leggen uit hoe ze dat precies doen en geven een inkijkje in de wereld waarin dat geld verdiend wordt.

Luister via Spotify

Gerelateerde artikelen