10 december 2019 Auteur: Redactie

Podcastserie: DIGITAL HEROES

In de reeks Digital Heroes, een samenwerking van KPN met Fd en BNR, gaat Marieke Snoep, directeur zakelijke markt van KPN, in gesprek met de digitale koplopers van zakelijk Nederland. Over hoe zij de digitale toekomst van het bedrijf vormgeven. Of het nu gaat om de cloud, de werkplek, innovatie, 5G, digitalisering of security. Hoe gaan ze te werk? Met welke vraagstukken zijn ze bezig en hoe lossen ze die op? Welke technologieën gebruiken ze en hoe zorgt dat ervoor dat het bedrijf toekomstbestendig is?DIGITAL HEROES #4: Werkplek

'De transitie van de NS naar de moderne werkplek'

Hessel Dikkers NS

Hessel Dikkers is bij de NS actief als Chief Information Officer. Bij het bedrijf werken zo'n 21.000 medewerkers, van wie er 15.000 actief zijn in de operatie. In de trein, op de perrons of in de werkplaats. Hij vertelt hoe de Nederlandse Spoorwegen nu de transitie maken naar een nog modernere werkplek.


In deze podcast duiken John en Marieke in de wereld van de werkplek. Grote, traditionele kantoortuinen zijn duidelijk iets van vroeger. Anno 2020 is de werkplek een combinatie van diverse soorten apparatuur en applicaties vanuit de cloud. Tijd en locatie zijn niet langer leidend. Zo zijn machinisten en monteurs tegenwoordig uitgerust met een iPad en worden OV-chipkaarten in de trein gecheckt door een conducteur met een smartphone. Maar hoe organiseer je dat allemaal?

Luister de podcast ook via: BNR app - iTunes - Spotify - RSS

Lees ook: het artikel 'We werken allemaal samen aan hetzelfde succes' op Fd.nl

DIGITAL HEROES #3: Security

'Het bedrijf is volop aan het digitaliseren en stuit daarbij ook op nieuwe veiligheidsuitdagingen'

tbi  Internet of Things
Installateurs met iPads. Projectleiders die vanaf de bouwplaats inloggen op het bedrijfsnetwerk. Ton Sundermeijer is Chief Information Officer bij TBI, één van de grotere bouwbedrijven van ons land: 'Het bedrijf is volop aan het digitaliseren en stuit daarbij ook op nieuwe veiligheidsuitdagingen.'In deze podcast duiken John en Marieke in de wereld van security. En daar is voldoende aanleiding voor. Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven heeft de afgelopen jaren immers te maken gehad met een virus of malware. Alleen al in 2018 jaar werden bijna 21.000 datalekken gemeld. Toch denken veel ondernemers, directeuren en managers nog steeds... dat overkomt alleen een ander.

Luister de podcast ook via: BNR app - iTunes - Spotify - RSS

Lees ook: Het artikel 'Cybersecurity: ‘Bedrijven moeten meer van elkaar leren' op Fd.nl

DIGITAL HEROES #2: De cloud

'We zijn getransformeerd naar digitaal pizzabedrijf'

Visser Assen - Internet of Things
'New York Pizza verwerkt regelmatig duizenden bestellingen per uur. Voor een bedrijf dat voor meer dan 90% van de omzet afhankelijk is van internet, is het daarom van levensbelang dat het bestelplatform ook tijdens piekdrukte gemakkelijk overeind blijft', zegt Joost Geurtsen, Marketing Director New York Pizza In deze podcast duiken John en Marieke in de wereld van de cloud. Het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven maakt er al gebruik van of denkt er in ieder geval serieus over na. Waarom is de cloud tegenwoordig zo populair? Wat zijn de belangrijkste trends? En waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je in de cloud gaat werken? Marieke Snoep schetst de mogelijkheden aan de hand van een aantal praktische voorbeelden.

Joost Geurtsen is Marketing Director van New York Pizza en legt uit hoe zijn bedrijf binnenkort, met hulp van KPN, de overstap maakt naar Microsoft Azure. Een belangrijke stap vooruit, waarmee het platform klaar is om de komende jaren verder te groeien.

Luister de podcast ook via: BNR app - iTunes - Spotify - RSS

Lees ook: Het artikel 'We zijn getransformeerd naar digitaal pizzabedrijf' op Fd.nl

DIGITAL HEROES #1: Internet of Things

'IoT verbetert de processen bij onze klant en bespaart hen geld'

'De BouwTag is een slim apparaatje waarmee ondernemers in de bouw altijd kunnen zien waar hun materieel zich bevindt. Van boormachines tot minigravers, aggregaten en aanhangwagens.'
Maarten Visser, oprichter Visser Assen


In deze podcast duiken John en Marieke in de wereld van het Internet of Things (IoT). Marieke Snoep schetst de voorwaarden van een IoT-toepassing en laat zien welke verschillende businessmodellen er zijn. Maarten Visser gaat in op het ontwikkelproces van zijn BouwTag. Hij vertelt verder nog hoe hij van zijn innovatie een verkoopklaar product wist te maken. Miljarden apparaten over de hele wereld die dankzij een internetverbinding met elkaar communiceren. Dat klinkt als iets voor in de toekomst, maar het voorbeeld met de BouwTag laat zien dat het nu al kan en niet is voorbehouden aan enkel grote tech-bedrijven. Ook mkb'ers kunnen ermee aan de slag.

Luister de podcast ook via: BNR app - iTunes - Spotify - RSS

Lees ook:
Het artikel 'IoT verbetert de processen bij onze klanten en bespaart hen geld' op Fd.nl
Gerelateerde artikelen