Cloud communications: één platform voor al je communicatiemiddelen

Vaste en mobiele telefonie, e-mail, chat, video, internet, VPN: allemaal op één geïntegreerd platform. En dat platform is – net zoals je cloud-applicaties – flexibel, schaalbaar én overal en altijd te gebruiken. Dat is cloud communications in een notendop. Maar wat is cloud communications precies? En wat zijn de voordelen voor je bedrijf?

Mede door het thuiswerken is onze manier van werken flexibeler geworden, waardoor nieuwe eisen aan samenwerken en communiceren zijn ontstaan. Bedrijven verhuizen meer en meer naar de cloud. Wide area networks worden steeds omslachtiger, inefficiënter en duurder. En meer communicatieapparaten zoals smartphones, printers en VoIP-handsets hebben toegang tot het bedrijfsnetwerk nodig.

Al deze ontwikkelingen vragen om een oplossing die zowel bedrijfsapplicaties als communicatiemiddelen bundelt. Binnen één platform, met één user interface. Het goede nieuws: met cloud communications haal je zo’n oplossing in huis.

Whitepaper: 'Moderne communicatie'

Whitepaper: 'Moderne communicatie'

Met uw bedrijf altijd en overal kunnen communiceren en samenwerken zoals u dat wilt? Met cloud communications bent u klaar voor de toekomst.

Business

7 apr 2020

Wat is cloud communications?

Bij cloud communications worden IT-diensten zoals internet en VPN en communicatiemiddelen als VoIP, e-mail, chat, video en fax geïntegreerd in één platform. Dat platform is volledig internetgebaseerd en wordt gehost door een externe partij via de cloud. Daarbij beschik je over functionaliteiten als doorverbinden, gedecentraliseerde callcenters en call-tracking software en maak je koppelingen met bijvoorbeeld Office 365 en Salesforce.

Cloud communications is een nieuwe manier om zakelijke communicatiesystemen te bouwen, implementeren en schalen, die verder gaat dan alleen VoIP, Communications as a Service, Unified Communications of hosted PBX.

De voordelen van cloud communications

Eén geïntegreerd platform voor al je communicatiemiddelen heeft een hoop voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

Kosten besparen. Voor mkb-bedrijven kan een eigen VoIP-infrastructuur duur uitpakken. Bij cloud communications ben je niets kwijt aan hardware – je betaalt alleen voor het abonnement. Het cloud-model maakt het bovendien mogelijk om makkelijk op of af te schalen.

Productiviteit. Medewerkers hoeven niet meer constant te wisselen tussen verschillende applicaties en apparaten. En omdat ze overal en met elk apparaat documenten kunnen bekijken, bewerken en delen, werken ze beter samen.

Geen technisch gedoe. Cloud communications maakt PBX, bedrading en onderhoud overbodig. Je cloud-provider zorgt bovendien voor alle expertise.

Schaalbaarheid. Cloud-gebaseerde diensten zijn geknipt voor bedrijven die groeien, krimpen of kampen met een wisselende behoefte.

Integraties. Het cloud communications-platform integreer je gemakkelijk met bijvoorbeeld je productiviteitsapplicaties, CRM of cloud-opslag.

Toepassingen van cloud communications

De communicatiemiddelen en functionaliteiten binnen cloud communications kun je bedrijfsbreed inzetten. Denk aan een gedecentraliseerd callcenter, het faciliteren van de communicatie tussen verschillende vestigingen en het registeren van telefoontjes in je CRM. Ook kun je er een cloud contactcenter mee opzetten, waarmee klanten via ieder apparaat of kanaal toegang tot je bedrijf hebben.

Met cloud communications kunnen medewerkers tevens instellen wanneer ze beschikbaar zijn, belgroepen aanmaken voor de hele afdeling en een virtuele telefooncentrale beheren. Afhankelijk van de provider zijn ook IT-diensten zoals back-uppen, data recovery en een VPN beschikbaar.

Bekijk Cloud Communications van KPN Zakelijk.

Cloud Communications van KPN is een combinatie van telecom- en IT-oplossingen waarmee je de bereikbaarheid van en binnen je bedrijf optimaal regelt. Het integreert de vaste en mobiele diensten Internet & VPNVoIP, UC (Unified Communications) en Mobiel. Cloud Communications is makkelijk te beheren: in het portal kun je in een paar klikken bijvoorbeeld nieuwe medewerkers aanmaken en locaties openen.

Bovendien integreert het platform eenvoudig met je huidige bedrijfssoftware. Daardoor kun je onder meer gesprekken registreren in je CRM of handige rapportages ontvangen om je callcenter te besturen.

Gerelateerde artikelen