Onze circulaire diensten voor de zakelijke markt

Visie en ambitie hebben is 1, maar om de samenleving serieus te helpen verduurzamen, zijn er óók concrete duurzame diensten nodig. En waar we voor de consumentenmarkt al veel van onze diensten hebben verduurzaamd – denk aan de simkaartjes die we maken van oude koelkasten – doen we dat nu ook voor de zakelijke markt. Maak kennis met een paar voorbeelden van onze circulaire diensten.

We noemden in een eerdere blog onze duurzaamheidswapenfeiten al. Dat we in de afgelopen 10 jaar bijzondere mijlpalen bereikten als 100% groene stroom bijvoorbeeld. Ook in onze datacenters. Of onze toppositie op de internationale Dow Jones sustainability-index. En daar profiteren al onze klanten van mee – de consumenten- en de zakelijke markt.

Dit betekent circulair

We hebben inmiddels een aantal circulaire diensten voor de zakelijke markt. Circulair betekent dat we van alle benodigde apparatuur de hele in- en outflow controleren. De inflow is de apparatuur die bij ons de dienstverlening ‘instroomt’, de ‘outflow’ die daarna wordt hergebruikt of gerecycled.

We hebben afspraken gemaakt met de leveranciers over energiezuinige productie van apparatuur. Dat de fabricatie met zo weinig mogelijk energie en grondstoffen gebeurt bijvoorbeeld, en op een manier dat hergebruik mogelijk is. Ook zorgen we ervoor dat alle gebruikte apparatuur ingenomen en hergebruikt wordt. Is hergebruik niet mogelijk? Dan zorgen we dat het gerecycled wordt via gecertificeerde partners. Zo laten we geen waardevolle grondstoffen of materialen verloren gaan.

Dit zijn 4 voorbeelden van circulaire diensten:

 1. Premium Wifi

Overal in je organisatie, van kantine tot buitenterrein, bied je medewerkers en klanten met Premium Wifi echt goede én duurzame wifi. Daar zorgen we samen met onze partner Cisco voor. De dienst is volledig circulair ingericht.

2. SD-WAN/-LAN

Met software defined (SD) WAN/LAN is je organisatie goed voorbereid op de toekomst. Zeker wanneer jullie hybride werken en steeds meer clouddiensten gebruiken. Wij bieden je een SD-WAN en/of -LAN dat je helemaal vanuit de cloud bedient. Ook deze dienst is volledig circulair ingericht.

3. Zakelijk Internet met VPN

Onze zakelijke VPN-dienst geeft je altijd veilig toegang tot data en applicaties, waar je ook bent. Het verbindt je hoofdkantoor, vestigingen en datacenters, goed afgeschermd voor de buitenwereld. Al je netwerkverkeer gaat door een veilige tunnel. De dienst is nu volledig circulair ingericht.

4. Hardware as a Service

Geen omkijken meer naar je apparatuur: dat is onze Hardware as a Service. En nu dus ook geen zorgen meer over duurzaamheid. Alle gebruikte producten worden na de contractperiode hersteld en hergebruikt, of, als ze aan het einde van hun levensduur zijn, gerecycled.

Steeds meer duurzame diensten

Samen met onze partners werken we aan een ecosysteem waarin we elkaar uitdagen steeds nieuwe stappen te zetten. We steken veel tijd en energie in innovatie en dienstontwikkeling, zodat we samen – als keten – meer volledig duurzame diensten kunnen leveren. Daarmee helpen we jou en onze andere klanten te voldoen aan je eigen duurzaamheidsambities. Deze 4 voorbeelden – en andere diensten – zijn dus nog maar het begin. In 2025 willen we nagenoeg 100% circulair zijn met onze eigen hardware.Zo duurzaam zijn we: volg onze serie blogs 

Duurzaamheid is een breed begrip. Hoog tijd dus om wat concreter te worden over onze inspanningen als de ‘groene verbinder’. En wat jij daaraan hebt. In deze en volgende blogs ontdek je wat onze rol is in de verduurzaming van zakelijk Nederland. Deze keer: wat wij precies doen, met welke duurzame diensten. In onze andere blogs lees je over de redenen waarom wij eigenlijk zoveel investeren in duurzaamheid, hoe wij zorgen voor verduurzaming en hoe we specifiek de zorg helpen verduurzamen.

Gerelateerde artikelen