Cisco en KPN: partners in innovatie

Tijdens de recente Cisco Partner Summit begin november mocht KPN twee prijzen in de wacht slepen: EMEAR Innovation Partner of the Year en de Netherlands Public Sector Partner of the Year. Als een toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en IT-oplossingen in Nederland, maakt KPN de weg vrij voor innovatie voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers en biedt het telecomaanbieders toegang tot zijn wijdvertakte netwerken.

KPN heeft met Cisco samengewerkt met behulp van Business Collaboration Solutions om het grootste platform van Nederland te creëren. In dit artikel gaan we in op de samenwerking hoe we erin geslaagd zijn onderscheid te maken op de Nederlandse markt. Het platform is gebouwd op Cisco Hyperconverged Infrastructure en Service Provider Networking Infrastructure die profiteert van vereenvoudiging op schaal, multidimensionale programmeerbaarheid, ingebouwd vertrouwen en flexibel verbruik.

Flexibele oplossingen

KPN biedt diensten die variëren van vaste en mobiele telefonie en internet tot verschillende end-to-end oplossingen op het gebied van infrastructuur, werkplekbeheer, beveiliging, de cloud, datanetwerken en datacenters. KPN heeft de KPN EEN MKB-portefeuille geïntroduceerd, een all-in oplossing met een flexibel contract dat internet, vaste oproepen en mobiel in één pakket omvat. Dit is een grote stap vooruit om zakelijke gebruikers in Nederland hiermee meer controle en efficiëntie te bieden door slim aan te bieden. Deze oplossing heeft onlangs de MKB 2019 Proof Award gewonnen, waarin de producten en diensten worden beloond die het meest geschikt zijn voor het MKB.

Of bedrijven nu één of 150 werknemers hebben, ze kunnen de verschillende producten en diensten combineren in een pakket dat het beste bij hun organisatie past. KPN heeft gewerkt om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie en heeft geïnvesteerd in het vereenvoudigen van zijn producten en platforms. Bedrijven hebben de flexibiliteit om hun producten aan te passen, waardoor ze slimmer kunnen werken en de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren.

Het partner-ecosysteem van KPN

KPN werkt met 1500 partners en wederverkopers die producten van het merk KPN en whitelabel verkopen. De partners werken rechtstreeks met het MKB om ervoor te zorgen dat zij de juiste oplossing voor hun specifieke situatie ontvangen. Na de verkoop bieden partners training en tutorials aan het MKB om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit de oplossingen halen.

KPN biedt ook automatisering en single-touch provisioning om het gemakkelijker te maken om producten en diensten bij hun klanten te krijgen. Het bedrijf heeft gewerkt aan het digitaliseren van processen voor zowel partners als eindgebruikers met een portaal voor dienstverlening. Klanten kunnen diensten eenvoudig verhogen of verlagen. Wanneer kmo's bijvoorbeeld een nieuwe werknemer aan boord brengen, kunnen ze de portal gebruiken om de nieuwe werknemer toe te voegen of personeel te verwijderen wanneer mensen vertrekken.

Deze flexibiliteit draagt ​​bij aan de groei van KPN. Breedband- of mobiele klanten voegen vaak bellen in de cloud (cloud calling) toe en traditionele legacy-services migreren vaak naar cloud calling en andere nieuwere services. Het KPN EEN-platform helpt de overgang naar nieuwe diensten voor gebruikers te vereenvoudigen.

Cisco-training in KPN University

KPN heeft samengewerkt met Cisco om KPN University op te richten voor technische training voor zijn kanalen en partners, inclusief ingenieurs. Cisco heeft op dit platform veel training en professionele services geboden om ervoor te zorgen dat alle technici van KPN en channel partners Cisco-producten begrijpen.

Het succes van partnering

Ramon Plakke, Managing Director KPN, benadrukt dat ‘succes niet van de ene dag op de andere wordt bereikt. De samenwerking voor deze specifieke oplossing is gebaseerd op een partnerschap van 5 jaar.’ Twee factoren zijn van essentieel belang: ‘Ten eerste de hechte samenwerking tussen toegewijde productmanagers van beide partijen om elkaar te begrijpen en uit te dagen over innovaties door proactief te delen en mogelijke verbeteringen. Voorstellen voor verbeteringen zijn deels gebaseerd op feedback van klanten en zakelijke partners van KPN. Ten tweede de voortdurende betrokkenheid van technische activiteiten van zowel Cisco als KPN. Dit maakte het mogelijk om te anticiperen op verschillende groeiscenario's en op elk moment een optimale prestatie te faciliteren.’

Henrie Uithol, Sales Director Cloud Calling - Benelux en Nordic Service Provider bij Cisco, voegt eraan toe: ‘Het ecosysteem van KPN is cruciaal geweest voor succes: werken met 1500 partners die tot tienduizenden ondernemingen hebben verkocht en een solide groei van 100.000 Broadworks Cloud PBX VoIP-lijnen jaarlijks van de BroadSoft-oplossingen die nu deel uitmaken van Cisco's collaboration-portfolio.’

Meer weten?

Lees meer over KPN EEN MKB, of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Gerelateerde artikelen