KPN Security organiseert online hackwedstrijd

KPN Security en Secured by Design organiseren op 27 januari 2022 een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het 3-daagse securityevenement NLSecure[ID]. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] dit keer volledig online plaats.

Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.

Een CTF Challenge draait zeker niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om creativiteit en probleemoplossend vermogen. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners. Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig.

Inschrijven

Online CTF Challenge

De CTF Challenge is een vast onderdeel van NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Vanwege de coronamaatregelen is een grootschalig fysiek evenement in januari helaas niet haalbaar. Daarom heeft KPN Security Secured by Design gevraagd een online variant van de CTF Challenge te ontwikkelen. De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.

Michael Tong Sang, Senior ICT Security Consultant bij Secured By Design, is blij dat de CTF Challenge alsnog doorgang kan vinden. “De dreiging van cybercriminaliteit is in coronatijd alleen maar toegenomen. Juist nu is het belangrijk dat ethische hackers hun technische vaardigheden aanscherpen en nieuwe kennis opdoen. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Meld je snel aan! VOL=VOL

Een team mag maximaal bestaan uit vijf personen. In totaal kunnen er 125 mensen meedoen aan de CTF Challenge. “De afgelopen jaren zaten we binnen no-time vol, dus wees er snel bij”, zegt Tong Sang. Aanmelden gaat eenvoudig via deze link

Over NLSecure[ID]

De derde editie van NLSecure[ID] vindt plaats op 25, 26 en 27 januari 2022. Met dit evenement wil KPN Security kennisuitwisseling onder securityexperts stimuleren. De online editie bestaat onder meer uit een dagelijkse talkshow en verschillende presentaties van topsprekers uit de Nederlandse securitywereld.

Gerelateerde artikelen