Capture the Flag Challenge

KPN Security organiseert elk jaar een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het securityevenement NLSecure[ID].

Wil jij je skills meten met andere hackers? Schrijf je dan nu gratis in!

Aanmelden is niet meer mogelijk

Wat is een Capture the Flag Challenge?

Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving.

Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.

Voor wie is de CTF Challenge geschikt?

Iedereen is welkom. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners.

Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig, maar een CTF Challenge draait ook om teamwork, creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Wanneer vindt de CTF Challenge plaats?

De CTF Challenge vindt plaats op 27 januari 2022. Dit is de laatste dag van NLSecure[ID]. hét event voor de Nederlandse securitycommunity.

De wedstrijd duurt van 09.30 tot 15.30 uur. Tijdens de afsluitende liveshow maken we de winnaars bekend.

Hoe werkt de online CTF Challenge?

Elk team doet vanaf een zelfgekozen locatie mee aan de CTF Challenge. Alle deelnemers gebruiken hiervoor hun eigen laptop of pc.

De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.

Wat maakt de CTF Challenge onvergetelijk?

De CTF Challenge is een mix van gezelligheid en gezonde competitiegeest. Ondertussen doe je hands-on ervaring op met security. De online variant is zo ingericht dat er alsnog interactie is tussen de verschillende teams. Zaken als een live scorebord en de nodige humor vergroten de funfactor.

Hoe groot mag mijn team tijdens de challenge zijn?

De maximale teamgrootte is 5 deelnemers. Minder mag ook natuurlijk, en zelfs individuele deelname is mogelijk.

In totaal zijn er 125 plekken beschikbaar. We verwachten veel aanmeldingen, dus wees er snel bij!

Hoe kan ik me inschrijven, alleen of als team?

Je kan je inschrijven via het aanmeldformulier. Alle teamleden moeten zich individueel aanmelden, onder dezelfde teamnaam.

Individuele deelnemers kunnen zich laten indelen in een team, maar ze mogen ook als 1-persoonsteam meedoen. Let op: de inschrijving sluit een dag voor de wedstrijd!

Win jij 27 januari de CTF Challenge?
Bevestig nu je deelname

Aanmelden is niet meer mogelijk