4G back-up: meer continuïteit in je bedrijf

De afgelopen weken is nog eens hard aangetoond hoe belangrijk het voor ondernemers is om altijd bereikbaar te zijn. Online is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Zeker nu veel mensen thuis zitten te werken, is de verbinding met de zaak essentieel. De zaak moet altijd door kunnen draaien. Continuïteit van de business verdient de hoogste attentie en offline zijn is wel het laatste waar je als mkb-ondernemer dan op zit te wachten. Downtime kost geld, bovendien kan het je reputatie schaden.

Om het mkb, dat het momenteel moeilijk heeft, te ontzorgen is KPN EEN MKB Internet uitgebreid met ‘4G Back-up.' Dit totaalpakket bevat daarnaast Extra Veilig Internet, vast bellen en mobiel bellen. Het speelt in op de behoefte om altijd in bedrijf te kunnen zijn.

Ondernemers ontzorgen

Zeker als je business sterk is gedigitaliseerd en veel orders online binnenkomen, is zo’n back-up geen overbodige luxe. Daarnaast loopt inmiddels alle communicatie over internet. Wanneer het vaste netwerk eruit ligt, schakelt het modem automatisch over op het mobiele netwerk.

Volgens Harry Boshoff, product manager infrastructuur en security bij KPN, heb je met 4G Back-up de zekerheid dat bijvoorbeeld VoIP-bellen, internetten en mailen ongehinderd door kunnen gaan. Enkele uitzonderingen daargelaten, blijft alles gewoon in de lucht.

Geen extra kosten

Boshoff: “Zolang de storing voortduurt, kun je zonder extra kosten op 4G overgaan; of je nu 1 MB of 40 GB verstookt. Deze oplossing is vooral aantrekkelijk voor mkb-bedrijven die geen twee verbindingen van verschillende providers kunnen krijgen. Zo’n tweede internetverbinding kost al gauw zo’n 60 euro extra per maand, geld dat ondernemers liever willen besparen. Daarnaast moet je dan vaak handmatig dingen omzetten, wat bij 4G Back-up niet nodig is.”

KPN EEN MKB is ook voordeliger dan de bestaande oplossingen”, aldus Boshoff. “Met de nodige aanpassingen in de router bieden resellers thans al de mogelijkheid om bij uitval van de vaste internetverbinding over te gaan op 4G. Maar zo’n extra abonnement stelt de ondernemer voor het probleem dat nooit van tevoren bekend is hoe vaak zo’n storing voorkomt en hoe lang die dan duurt. Evenmin weet je hoeveel data nodig is. Je slaat altijd of te veel of te weinig in. Zeker het laatste kan erg pijnlijk zijn. Bij een ernstige overschrijding raak je ver boven de bundel en kan de rekening flink oplopen. Het alternatief is een simkaart met onbeperkte data. Maar als het goed is, heb je die extra data eigenlijk helemaal niet nodig en betaal je dan dus veel extra.”

Applicaties

Bij 4G back-up van KPN zit een speciale simkaart voor onbeperkte data die alleen met deze dienst werkt. Zoals gezegd, schakelen de meeste applicaties automatisch over van de vaste verbinding op mobiel. Een uitzondering wordt gevormd door applicaties die op een mobiele verbinding een ander IP-adres gebruiken dan op een vaste lijn. Soms wordt dit uit veiligheidsoverwegingen gedaan. Om die software ook op 4G te kunnen gebruiken moet je een tweede IP-adres opgeven.

Boshoff schat dat ruwweg twintig procent van de software niet automatisch op 4G werkt. Dat geldt onder meer voor een aantal boekhoud- en salarispakketten. Het is in de meeste gevallen niet direct een ramp als die pakketten een aantal uren niet kunnen worden bijgewerkt. Wie er zeker van wil zijn volledig te kunnen doorwerken, moet van tevoren alle applicaties controleren. Een andere tip is bij het modem te checken hoe goed 4G daar werkt. Dit is eenvoudig te controleren met een smartphone met een mobiel abonnement van KPN.

Extra Veilig Internet

Naast 4G Back-up kent KPN EEN MKB als tweede vernieuwing een extra beveiliging om malware, ransomware en virussen tegen te houden. Extra Veilig Internet werkt namelijk niet alleen op de vaste internetverbinding, maar ook op de verbinding van 4G Back-up. Extra Veilig Internet blokkeert dus ook tijdens een storing malafide content.

Wanneer een site op een zwarte lijst staat of schadelijke content bevat, dan wordt deze geblokkeerd. Ook verdacht internetverkeer van en naar onveilige webadressen wordt in de gaten gehouden. Deze voorziening vult de anti-virussoftware die iemand gebruikt goed aan. Extra Veilig Internet is standaard, maar kan worden uitgeschakeld. De combinatie van 4G back-up en Extra Veilig Internet verzekert mkb- ondernemers van meer continuïteit in het bedrijf.

Hoog servicelevel

Bij KPN EEN MKB Internet worden storingen standaard binnen acht kantooruren opgelost. Dit servicelevel heeft KPN vorig jaar al de standaard gemaakt. Met 4G Back-up blijf je als ondernemer nu ook tijdens een storing online. Behalve de basisservice bestaat er nog maar één hoger serviceniveau. Tegen bijbetaling van tien euro per maand weet de klant zich verzekerd van 24/7 service, dus ook ‘s nachts en in het weekeinde.

KPN EEN MKB is bedoeld voor bedrijven met 1 tot pakweg 150 werkplekken. De ondernemer kan internet, vast bellen en mobiel in één flexibel contract combineren. Hij betaalt alleen maar voor wat hij echt nodig heeft. Ook worden werkplekoplossingen aangeboden.


Is betrouwbaar, snel en veilig internet belangrijk voor uw bedrijf? En wilt u ook uw telefonie goed regelen?

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen