3 redenen om on-premise en cloud aan elkaar te knopen

Is in jouw organisatie de ICT ook nog verdeeld in de 2 werelden – de on-premise gevirtualiseerde wereld én de cloudwereld? De groeiende behoefte aan flexibiliteit, veiligheid en makkelijker samenwerken maakt het nu echt noodzakelijk om die 2 werelden bij elkaar te brengen. Om deze samen te brengen in 1 wereld en in 1 geïntegreerde werkplek. Lees 3 redenen waarom je cloud en legacy zou integreren.

1. Je voorkomt ongelijkheid

Organisaties willen de productiviteit en tevredenheid van medewerkers hooghouden. En tegelijk willen ze door met de digitalisering van de werkprocessen. Daarom kiezen ze er vaak voor om dan maar een deel van de medewerkers alvast toegang te geven tot een werkplek uit de cloud – medewerkers die niet direct in of met de legacy-applicaties van een organisatie hoeven te werken. Vaak zijn dit de stafmedewerkers en leidinggevenden. Zo ontstaat het risico van een tweedeling, waarin een deel van het bedrijf, meestal de werkvloer die met de legacy-applicaties werkt, gebonden blijft aan de reikwijdte en de grenzen van de virtuele werkplek. Terwijl een ander deel van de medewerkers, staf en management, wél een cloudwerkplek heeft. Dat kan de productiviteit en tevredenheid van de ‘achterblijvers’ ondermijnen.

2. Je laat iedereen maximaal profiteren van een cloudwerkplek

Een moderne werkplek uit de cloud biedt een enorme schat aan functionaliteiten. Neem Microsoft 365: duizenden mogelijkheden, waar dagelijks nieuwe bijkomen. Dat kun je – of wij voor jou – oplossen met een aantal standaardprofielen die je zo op je eigen organisatie kunt toepassen. Denk aan een mobiel profiel (veel onderweg) of een ontzorgd profiel (voor een receptionist). Als je dat bij ons neerlegt, dan houden wij die profielen continu up-to-date, en zorgen we voor nieuwe functionaliteiten die goed op een profiel aansluiten.

Door alle profielen en functionaliteiten, inclusief de toegang tot on-premise en legacy-applicaties, op 1 platform samen te brengen, kan iedereen in je organisatie maximaal profiteren van de mogelijkheden van een cloudwerkplek. En dus van de rijke gebruikservaring. Denk aan snel inloggen met gezichtsherkenning, aan het gemak en de veiligheid van single sign on en aan de mogelijkheid om thuis te werken alsof je op kantoor bent. En vice versa. Ongeacht het apparaat dat je gebruikt.


Whitepaper Cloud en Legacy - Modern Workplace

Een werkplek in de cloud voor al uw medewerkers. In een modern jasje. Ontdek hoe u de hybride werkplek voor iedereen laat werken.

Download


3. Je maakt het nieuwe normaal mogelijk

Een moderne werkplek is een veelzijdig samenwerkingsplatform. Al je medewerkers, waar ze zich ook bevinden – op een bedrijfsterrein ergens buiten, onderweg op inspectie of huisbezoek, op de thuiswerkplek, op de werkvloer of in een kantoortuin – kunnen op een moderne werkplek samenwerken. Samen overleggen bijvoorbeeld, op afstand met elkaar meekijken en instructies geven, bestanden bijwerken op één centraal punt, of online een consult doen.

In het ‘nieuwe normaal’ wordt zo’n moderne werkplek een randvoorwaarde. Want nu veel mensen hebben gezien en ondervonden hoe prettig (gedeeltelijk) thuiswerken kan zijn, willen ze dat vasthouden. Alleen vraagt dat wel wat van de noodzakelijke technologie. Veilig en naadloos samenwerken, liefst alsof je met elkaar in dezelfde ruimte zit. Op de moderne werkplek waarin beide werelden – de on-premise en de cloud – geïntegreerd zijn, kan dat. Daarmee voorkom je switchen tussen platforms, applicaties en accounts. Op 1 geïntegreerde werkplek profiteren bovendien alle collega’s van de functionaliteiten om elkaar sneller te vinden, makkelijker te bereiken en bij een overleg te betrekken.

De slotsom: het is de hoogste tijd om van je on-premise gevirtualiseerde wereld en cloudwereld 1 geïntegreerde wereld te maken. Zodat je al je medewerkers productief en tevreden houdt, je ze allemaal dezelfde rijke gebruikerservaring kunt bieden en ze veilig en naadloos met elkaar kunnen samenwerken.

Benieuwd hoe we je kunnen helpen om die 2 werelden aan elkaar te knopen? Lees dan ook onze whitepaper: 'Modern Workplace: Cloud en legacy samen in de moderne werkplek'.

Gerelateerde artikelen