Over de samenwerking

XS4ALL is sinds 1998 een zelfstandige dochteronderneming van KPN. En maakte dan ook al jaren gebruik van het netwerk en diensten van KPN. Denk aan het netwerk en interactieve televisie. Het andere deel bestond uit eigen systemen en dienstverlening. De dienstverlening van XS4ALL gaat sinds dit jaar (2022) helemaal via de techniek van KPN, op hetzelfde moderne platform. Hierdoor ontstaat meer ruimte om te innoveren en te investeren in de nieuwste technologie en het behouden van de beste dienstverlening 

XS4ALL blijft gewoon XS4ALL 

Jouw XS4ALL-abonnement is omgezet naar de techniek van KPN. Hierdoor zie je iets vaker het KPN-logo terug, bijvoorbeeld bij het gebruik van de MijnKPN-omgeving. Je hebt nog steeds hetzelfde abonnement, inclusief diensten zoals het malwarefilter en DNSSEC. De waarden op gebied van veiligheid en privacy blijven gewaarborgd. De Klantenservice en Technische Helpdesk zijn en blijven bereikbaar. Op hetzelfde nummer, met dezelfde mensen én uit naam van XS4ALL. Bekijk het boekje om te zien wat dit voor jou betekent. Hier vind je meer informatie over de omzetting naar de KPN Techniek. 

Veelgestelde vragen

Bekijk het boekje om te zien wat dit voor jou betekent. Hierin vind je een compleet overzicht van dat wat is gebleven en wat er is veranderd. 
Nee, maar KPN biedt producten en diensten waarbij het beste van de twee merken is gecombineerd. KPN is al een tijdje klaar om haar klanten specifieke XS4ALL service en diensten te leveren.  Hierdoor worden sinds 24 december 2021 nieuwe klanten van XS4ALL, verwelkomd door KPN en ondergebracht bij het KPN-portfolio.