We zijn gestart met het omzetten van XS4ALL-abonnementen naar de techniek van KPN. We informeren je als we het abonnement over gaan zetten en sturen een bevestiging zodra dit gelukt is. Op deze pagina helpen we je graag op weg met handige tips om je diensten en/of abonnement te beheren.

Veelgestelde vragen over de overgang naar KPN

Je hebt eerder een (gratis) simkaart van XS4ALL ontvangen of zelf aangevraagd bij XS4ALL voor Mobiel Internet. We weten niet of je deze simkaart nog hebt of gebruikt. Daarom ontvang je van KPN een vervangende simkaart. De oude simkaart van XS4ALL kun je nog tot twee maanden na de omzetting blijven gebruiken. Daarna wordt deze automatisch gedeactiveerd
Geen probleem. Je kunt de toegestuurde KPN-simkaart bewaren voor eventueel toekomstig gebruik. Wil je liever het abonnement opzeggen? Ga dan naar onze opzeggen pagina.

Om MijnKPN te kunnen gebruiken moet je een KPN ID hebben. Ben je al klant bij KPN? Dan heb je misschien al eerder een KPN ID aangemaakt. In dat geval kun je je bestaande KPN ID blijven gebruiken door je XS4ALL-abonnement eraan te koppelen. Heb je nog geen KPN-ID, dan moet je dit eerst aanmaken. Lees er meer over op de uitleg pagina.

Nee. Na de omzetting van je abonnement kun je geen eigen hostname meer instellen. Hiermee is ook reverse DNS komen te vervallen. Als er in het verleden een hostname is aangemaakt dan hebben we je daarover geïnformeerd via de brief met het persoonlijke overzicht en het boekje.

Heb je Bellen van XS4ALL ingesteld op een andere apparaat dan je FRITZ!Box?  Je moet dan na de omzetting zelf je belabonnement instellen op dat apparaat. Meer informatie over het instellen van je belabonnement op eigen apparatuur vind je op https://www.kpn.com/service/eigen-apparatuur.htm.

Je telefoonnummer kan straks alleen actief zijn op één modem, smartphone, tablet óf computer.