Videoland kijken bij KPN verandert

Vanaf nu geniet je van alle mogelijkheden van Videoland Plus. Ervaar de vernieuwde Videoland omgeving via onze tv-ontvanger. En gebruik vanaf nu de Videoland app op je mobiel, tablet of laptop. Maak daarvoor eerst een Videoland account aan.


Videoland account aanmaken

  1. Start je tv-ontvanger en druk op Menu > Films of Series > Videoland
  2. Klik op ‘account aanmaken’
  3. Vul je 4-cijferige KPN iTV-pincode in
  4. Scan de QR-code die op je tv verschijnt
  5. Volg de stappen en maak een Videoland account aan
  6. Download de ‘Videoland’ app in de Play Store of App Store. Of kijk online met je laptop
  7. Log in met je net aangemaakte account voor Videoland

Kijk nu waar en wanneer je wilt op al je apparaten, ook offline.


Heb je een vraag of hulp nodig?

Bekijk de meeste gestelde vragen.

Je pincode staat in de bevestigingsmail of brief die je hebt ontvangen bij de start van je abonnement. Ben je hem kwijt? Ga naar kpn.com/pincode en reset je pincode.
Ga naar videoland.com/koppelen/tv-aanbieder en vul de 5-cijferige activatiecode (die op je tv wordt getoond) handmatig in. Volg daarna de stappen van het stappenplan hierboven.
Je kijkt op 2 apparaten tegelijk naar Videoland. Onder apparaten verstaan we onder andere je tv-ontvanger, een mobiele telefoon, tablet, laptop of SmartTV.

Videoland biedt duizenden films en series uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt Videoland ook Live TV en Replay TV aan. Live TV & Replay TV is niet via alle apparaten (volledig) beschikbaar. Zie hiervoor het overzicht:

Films & series Live & Replay TV¹ Gemist
KPN tv-ontvanger Ja Nee Beperkt
Mobiel, tablet of pc Ja Ja Ja
Smart TV Ja* Ja Ja

¹Je kunt bijna alle programma’s van RTL 4, 5, 7 & 8 live kijken bij Videoland. In een aantal uitzonderlijke gevallen is het programma niet beschikbaar voor live TV. Zo kun je live sportwedstrijden wel live kijken, maar niet terugkijken en zijn er een aantal films die je niet bij Videoland kunt kijken.

²Gemist items zijn momenteel beperkt beschikbaar via de Videoland app op de KPN tv-ontvanger. Als een item niet beschikbaar is, herken je dit aan een melding die dan getoond wordt. Deze programma’s zijn wel tot 7 dagen terug te kijken op de KPN tv-ontvanger via de tv-gids. Hier kom je via het tv-menu of door op de afstandsbediening op ‘’gids’’ te drukken. Verder zijn deze programma’s ook terug te zien op mobiel, tablet of pc met de Videoland app.

³Smart tv: Met uitzondering van Samsung tv’s uit 2016 en ouder

Je kunt inloggen met je Videoland account op videoland.com/inloggen.
Heb je een tv-ontvanger ‘Motorola VIP1853’ of ‘ZTE ZXV8001’. Dan wordt Videoland niet meer geüpdatet met de nieuwste content en verdwijnen oude titels. Controleer onderop jouw tv-ontvanger of je een van deze twee ontvangers hebt. Neem in dat geval contact met ons op via 0800-0402, dan ruilen we je tv-ontvanger om.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je niet kunt inloggen op je Videoland account. Hieronder lees je hoe je dit oplost of hoe je een instelling wijzigt.

Ik heb een account aangemaakt met een ander e-mailadres hoe kan ik dit corrigeren? Je kunt het e-mailadres wijzigen via jouw Videoland account. Ga hiervoor naar videoland.com

Ik weet mijn mailadres niet meer. Hoe kan ik mijn e-mailadres achterhalen? Neem hiervoor contact op met Videoland via 088- 123 24 56 of hulp.videoland.com.

Ik weet mijn mailadres niet meer. Hoe kan ik mijn e-mailadres achterhalen? Je kunt op de inlogpagina van de website www.videoland.com “wachtwoord vergeten” aan klikken. Je vult dan je mailadres in en krijgt vervolgens een mail met de link om je wachtwoord te wijzigen.

Je vindt meer informatie op onze pagina over betalingen en de factuur.

Hoe verloopt mijn betaling nadat ik een Videoland abonnement heb aangezet?

Nadat je Videoland hebt besteld bij KPN, gaat de betaling ook via KPN. Videoland komt dan terug op je KPN factuur.

Vanaf wanneer ga ik minder betalen?

Vanaf 28 oktober 2021 betaal je 7,99 per maand in plaats van 8,99 per maand. Dit zie je terug op je factuur van november of december.

Je kunt zelf beslissen met welk e-mailadres je het account van Videoland aanmaakt. Wel raden we aan om hiervoor je persoonlijke e-mailadres te gebruiken.

Geen probleem! Je kunt dan nog steeds Videoland kijken via jouw tv-ontvanger. Om ook op andere apparaten Videoland te kunnen kijken moet je eerst een account aanmaken via KPN.

De activatiecode is te zien in de Videoland app op de KPN tv-ontvanger. Ga hiervoor naar de Videoland app via Menu > Films of Series > Videoland. Klik op ‘’Account aanmaken’’.

Voer de 4-cijferige KPN TV pincode in. Vervolgens zie je de activatiecode in beeld.

De activatiecode is 15 minuten geldig.

Als de activatiecode niet werkt kun je de Videoland app op de tv-ontvanger opnieuw opstarten en opnieuw op ‘’Account aanmaken’’ klikken. Dit vindt je in het startscherm of rechtsboven op de profielpagina.

Voer de 4-cijferige KPN TV pincode in. Vervolgens zie je de activatiecode in beeld.

De activatiecode is 15 minuten geldig.

De mail om je e-mailadres te bevestigen kan ook in je spam of ongewenste map terechtkomen. Heb je daar ook geen mail ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice van Videoland.
Log dan in met het mailadres en wachtwoord waarmee je al eerder een account hebt aangemaakt. Mocht je het wachtwoord vergeten zijn dan kun je deze wijzigen via “wachtwoord vergeten”

Je kunt Videoland kijken via de KPN tv-ontvanger, je laptop/desktop, tablet, mobiele telefoon en Smart TV. Ga naar de website van Videoland en controleer of jouw apparaten worden ondersteund. 


Videoland