We zijn continu bezig om onze diensten te verbeteren. Zo hebben we de afgelopen maanden het menu van onze tv-ontvangers vernieuwd. Daardoor is bij een aantal klanten het tv-menu langzamer geworden. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Sorry daarvoor!

Wat is er aan de hand?

Eind vorig jaar hebben we de software van onze tv-ontvangers vernieuwd. Dit hebben we gedaan zodat je makkelijker je weg kunt vinden in het tv-menu. Helaas merkten we, dat door deze update een aantal klanten een trager menu kregen en dat de tv-ontvanger zomaar opnieuw opstartte. Het probleem met de herstartende tv-ontvanger is in een vorige update opgelost. De lagere snelheid van het tv-menu was met die update nog niet verholpen.

Hoe lossen we het op?

Vanaf deze week sturen we een nieuwe update naar de tv-ontvangers. Daarmee lossen we het probleem van het trage tv-menu op. Op 20 januari hebben alle tv-ontvangers de nieuwe update gekregen. Binnen nu en twee weken is het tv-menu sneller geworden.
Je hoeft hier niets voor te doen.

Gratis 8 zenders tot en met 28 februari

Wij vinden het vervelend dat je last hebt gehad van een traag tv-menu. Dat willen we graag goed maken. Daarom kijken alle klanten met kpn TV tot en met 28 februari 2021 gratis naar de volgende zenders: Nick Jr., Nick Toons, Nick Music, Discovery Science, MTV Music, Eurosport 2, Animal Planet en Comedy Central Extra.Verbeteringen iTV App en online tv kijken

Ook blijven we de iTV App en online tv mogelijkheden verbeteren. Zo kun je via tv.kpn.com sneller door de gids heen scrollen, en zie je de gids van meerdere kanalen tegelijk. Verder hebben iOS gebruikers van de iTV App al een primeur te pakken met het nieuwe iTV App menu. Android gebruikers moeten nog even een paar maandjes wachten. En als laatste, weet je even niet wat je wil kijken en ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan in de categorie ‘In de stemming voor’, en selecteer jouw ‘mood’.

Veelgestelde vragen over de update

Klik op menu op je afstandsbediening.
Ga naar 'instellingen' en kies daarna 'informatie'.
Als je de update hebt ontvangen zie je hier ‘HTML versie: 4.113.201’ staan.
Om de update goed te laten verlopen is deze verspreid over meerdere dagen. Zo zorgen we er voor dat de verbeteringen ook bij iedereen het gewenste effect opleveren. We zijn al gestart met de eerste groepen, de laatste groep zal de update ontvangen op 20 januari.
Met de laatste update wordt het menu sneller. Dat betekent dat bijvoorbeeld navigeren door de gids, zoeken en het starten van terug te kijken programma’s sneller wordt. Ook krijg je de mogelijkheid om de gids op ‘Dark Mode’ te zetten.
Sommige tv-ontvangers zijn helaas niet geschikt voor het nieuwe tv-menu. Deze ontvangers zouden dan ook geen last moeten hebben van een langzaam menu.