Pincode Interactieve TV en kinderslot

Voor bepaalde functies op je Interactieve TV heb je je iTV pincode nodig. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een extra zenderpakket, het gebruiken van het kinderslot of het huren van een film via On Demand. Ook kun je bepaalde zenders afschermen met behulp van je pincode. Je krijgt de pincode toegestuurd per e-mail na je bestelling van een pakket met Interactieve TV.

Je pincode opzoeken of wijzigen?

MijnKPN app

Via MijnKPN

Je vindt je pincode in MijnKPN of in de MijnKPN app. Log daarvoor in en kijk bij ‘instellingen’. Je kunt hier ook een nieuwe pincode aanvragen.

Log in op MijnKPN

Via Servicetool Online

Als je thuis verbonden bent met je KPN internet, kun je de Servicetool gebruiken. Geef de laatste 3 cijfers van je bankrekening ter verificatie.

Gebruik Servicetool

Kinderslot gebruiken

Met het kinderslot kan je tv-programma's en video's blokkeren die niet voor kinderen geschikt zijn. Bij nieuwe abonnementen zetten wij het kinderslot standaard aan. Heb je meerdere tv-ontvangers voor Interactieve TV en je schakelt het kinderslot in of uit, dan gelden de instellingen van het kinderslot voor alle tv-ontvangers. Voor het instellen van het kinderslot heb je je Interactieve TV pincode nodig.

Let op: Door een aanpassing van RTL4 in de kijkwijzer classificatie kan het kinderslot in beeld verschijnen. Dit kun je oplossen door het kinderslot opnieuw in te stellen.

 1. Druk op Menu van de afstandsbediening
 2. Blader naar [Instellingen] en druk op OK
 3. Blader naar [Kinderslot instellingen] en druk op OK
 4. Toets je Interactieve TV pincode in
 5. Blader naar [<] of [>] bij Kinderslot actief? Selecteer 'Ja' of 'Nee'
 6. Blader naar [Bewaar instellingen] en klik op OK

Een zender verbergen of weer tonen:

 1. Druk op Menu van je afstandsbediening
 2. Blader naar [Instellingen] en druk op OK
 3. Blader naar [Zenders verbergen] en druk op OK
 4. Toets je Interactieve TV pincode in
 5. Je ziet nu een lijst met alle zenders. Blader naar de zender die je wilt verbergen en klik op OK Geblokkeerde zenders zijn te herkennen aan een wit kruisje voor de naam van de zender. De zender weer zichtbaar maken? Klik dan nogmaals op OK
 6. Blader naar [Bewaar instellingen] en klik op OK