Geen beeld of storing oplossen bij de Digitenne ontvanger

Last van slecht of haperend beeld?

Krijg je geen of storend Digitenne beeld te zien na het aansluiten van je nieuwe DVB-T2 tv-ontvanger? Dit kan verschillende oorzaken hebben en heel vervelend zijn. Samen gaan we op zoek naar de oplossing.

Laten we eerst checken of er storing of onderhoud is op jouw adres.

Is er geen storing of onderhoud, ga dan verder met stap 2.

De tv-ontvanger werkt het beste met een HDMI-kabel. Heeft je TV geen HDMI aansluiting, bestel dan een RCA kabel met RCA-Scart adapter via de KPN webshop.
Installeren DVB T-2


Is de storing niet verholpen, ga dan verder met stap 3.

  1. Pak de afstandsbediening van je tv. De source-knop verschilt per type afstandsbediening. Dit kan variëren van een vierkant met een pijl erin tot een EXT of AV knop.
  2. Kies nu het juiste input kanaal (ook wel extern kanaal). Weet je niet welke de juiste is? Ga ze dan 1 voor 1 langs door op de source-knop te drukken. Wacht elke keer 10 seconden voordat het beeld verspringt. Bij het juiste input kanaal verschijnt het Digitenne menu of live tv.

  Werken bovenstaande stappen niet? Ga dan verder met de laatste stap.

  Video: Hoe kies ik het juiste input kanaal?

  Om het probleem op te lossen heb je de Antenne Wizard nodig. Je start de Antenne Wizard met de knop SAT of ANT via de afstandsbediening.

  Let op: Werkt de Antenne Wizard niet, dan kun je met de knop I of INFO de statusbalk voor de Antenne Wizard ook opstarten.

  Video: Hoe richt ik mijn antenne goed uit?

  Foutcode E016-0

  Je krijgt de volgende melding in beeld  “Je hebt geen abonnement voor deze zender”. Bestel dan heel gemakkelijk de ontbrekende zenders (FOX Sports Eredivisie en/of Meiden van Holland) via MijnKPN. Met MijnKPN regel je alles zelf rondom je abonnementen.

  Foutcode E017-0 of E150-0
  Stap 1: Digitenne activeren

  De reden van deze melding is dat de Digitenne tv-ontvanger nog nooit geactiveerd is. Je krijgt mogelijk steeds wisselend foutcode E017 met foutcode E150-0 te zien. Je kunt wel naar NPO 1, 2, 3 en de regionale zender kijken.

  Oplossing

  Zet je televisie op kanaal NPO1 en laat de zender hier op staan. Jouw tv-ontvanger gaat op de achtergrond de andere zenders ophalen, dit kan maximaal 1 uur duren. Schakel tussendoor niet naar andere zenders.

  Stap 2: Digitenne heeft al gewerkt

  Heb je Digitenne meer dan een maand niet meer gebruikt, dan moeten de zenders opnieuw worden geladen. Het laden gebeurt automatisch en duurt minimaal 15 minuten. Zie je na 15 minuten niet alle zenders, volg dan de onderstaande stappen:


  Geen NPO-zenders 

  Ga met je afstandsbediening naar de zender NPO 1, 2 of 3 en controleer of je de NPO-zenders ziet. Zie je geen NPO-zenders, stel je zenders dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen.


  Geen commerciële zenders (zoals RTL 4, NET 5) 

  Wacht 15 minuten, schakel je tv-ontvanger uit en aan en controleer of je de commerciële zenders ziet. Zie je niet alle zenders, stel ze dan opnieuw in. Ga naar het stappenplan voor het resetten van je tv-ontvanger om je zenders opnieuw in te stellen

  Foutcode 8888

  Krijg je door melding 8888 geen beeld op je tv? Selecteer het juiste input kanaal middels de source knop (zie stap 3).

  Heb je alles geprobeerd, maar blijf je last houden van geen of storend beeld? Neem dan contact op met één van onze medewerkers om het probleem samen op te lossen. Wij staan altijd voor je klaar.

  Andere klanten zochten ook naar

  1. Druk op Menu en blader dan naar 'Zender zoeken'.
  2. Blader naar 'Handmatig zoeken' (Zie je deze optie niet, druk dan op de blauwe knop).
  3. Blader naar 'Start zoeken' en druk op 'OK' van je afstandsbediening.
  4. Volg de stappen op het scherm.

  De nieuwe versie van de software voor de Digitenne ontvanger wordt tijdens de nacht geladen. Is dit niet goed gegaan?
  Volg dan onderstaande stappen.

  1. Druk op Menu.
  2. Ga naar 'Abonnement status'. Hier zie je ook de actuele software versie.
  3. Druk op de blauwe knop van je afstandsbediening. Dit is optie 'IrdetoCas status' op het scherm.
  4. Blader naar de laatste tabblad. Dit is optie OTA (Over To Air) update.
  5. Selecteer 'Download New Software'.