Digitenne aansluiten en problemen oplossen

Alles over Digitenne-apparatuur

Digtenne kijk je via een draadloze tv-ontvanger, ook wel satellietontvanger genoemd. Draadloos tv-kijken heeft als voordeel dat er geen tv-aansluiting aanwezig hoeft te zijn.

Je vindt hier informatie over:

  • Het aansluiten van oude en nieuwe Digitenne ontvangers
  • De Digitenne insteekkaart (Smartcard)
  • Problemen en storingen met oude en nieuwe Digitenne apparatuur oplossen

Wil je oude Digitenne-apparatuur omruilen voor de nieuwe ontvanger?

Direct omruilen

Andere klanten zochten ook naar

Een Smartcard is een plastic kaart met een chip. Deze kaart heb je nodig voor tv-kijken met Digitenne. De Smartcard wordt altijd in de doos meegeleverd bij een tv-ontvanger of Insteekkaart. Je plaatst de Smartcard in de tv-ontvanger of Insteekkaart. Zonder de Smartcard kun je alleen NPO 1, 2, 3 en regionale zenders kijken.

smartcard


KPN stapt eind 2018 over naar DVBT-2. We leggen je graag uit waarom we Digitenne vernieuwen.

Wat is een CAS-nummer?

Vanaf begin 2018 worden er nieuwe tv-ontvangers uitgeleverd. De nieuwe tv-ontvanger maakt geen gebruik meer van een aparte Smartcard. Je abonnement is gekoppeld aan een CAS-nummer van je tv-ontvanger.

Het CAS-nummer staat onderop de tv-ontvanger. Deze is op te vragen met je afstandsbediening via de 'Menu-knop' > 'Instellingen' > 'Abonnement status'.

Hoe ziet een cas-nummer er uit?

Heb jij een Digitenne ontvanger bij je Alles-in-1 pakket gekregen, dan kan je in 'MijnKPN' een extra tv-ontvangers bestellen of opzeggen. Geen enkel probleem om je daarbij te helpen. Lees de onderstaande stappen:

1. Log in op MijnKPN met je KPN-ID

Heb je geen KPN-ID of wil je weten wat dit is, bekijk dan onze KPN-ID pagina. Ben je de gebruikersnaam of wachtwoord van KPN-ID vergeten? Reset dan je wachtwoord of maak een nieuwe gebruikersnaam aan.

2. Klik in MijnKPN op de groene knop 'Thuis'

3. Klik boven in de menubalk op 'Producten' en vervolgens op 'Televisie'

4. Scroll naar 'TV ontvangers' om te zien hoeveel tuners er op je adres mogelijk zijn en om deze te bestellen of op te zeggen.