Digitenne aansluiten en problemen oplossen

Alles over Digitenne-apparatuur

Digtenne kijk je via een draadloze tv-ontvanger, ook wel satellietontvanger genoemd. Draadloos tv-kijken heeft als voordeel dat er geen tv-aansluiting aanwezig hoeft te zijn.

Je vindt hier informatie over:

  • Het aansluiten van oude en nieuwe Digitenne ontvangers
  • De Digitenne insteekkaart (Smartcard)
  • Problemen en storingen met oude en nieuwe Digitenne apparatuur oplossen
Nieuwe ontvanger aansluiten

Installeren en aansluiten Digitenne

De oude en nieuwe tv-ontvanger kun je op dezelfde manier aansluiten. Je vindt hier alles over Digitenne aansluiten, installeren en gebruiken.

Problemen en storingen Digitenne

Je wilt een probleem of storting met Digitenne oplossen. Kunnen we je helpen met de onderstaande onderwerpen?

Andere klanten zochten ook naarHeb je last van slechte ontvangst? Gebruik dan ons stappenplan om de antenne uit te richten. Wij helpen je bij het zoeken van de meest optimale plek voor je antenne.Heb je de nieuwe tv-ontvanger voor DVB-T2 aangesloten maar heb je geen beeld of krijg je in het display van de ontvanger code 8888 in beeld?

Een Smartcard is een plastic kaart met een chip. Deze kaart heb je nodig voor tv-kijken met Digitenne. De Smartcard wordt altijd in de doos meegeleverd bij een tv-ontvanger of Insteekkaart. Je plaatst de Smartcard in de tv-ontvanger of Insteekkaart. Zonder de Smartcard kun je alleen NPO 1, 2, 3 en regionale zenders kijken.

smartcard


KPN stapt eind 2018 over naar DVBT-2. We leggen je graag uit waarom we Digitenne vernieuwen.

Wat is een CAS-nummer?

Vanaf begin 2018 worden er nieuwe tv-ontvangers uitgeleverd. De nieuwe tv-ontvanger maakt geen gebruik meer van een aparte Smartcard. Je abonnement is gekoppeld aan een CAS-nummer van je tv-ontvanger.

Het CAS-nummer staat onderop de tv-ontvanger. Deze is op te vragen met je afstandsbediening via de 'Menu-knop' > 'Instellingen' > 'Abonnement status'.

Hoe ziet een cas-nummer er uit?

Heb jij een Digitenne ontvanger bij je Alles-in-1 pakket gekregen, dan kan je in 'MijnKPN' een extra tv-ontvangers bestellen of opzeggen. Geen enkel probleem om je daarbij te helpen. Lees de onderstaande stappen:

1. Log in op MijnKPN met je KPN-ID

Heb je geen KPN-ID of wil je weten wat dit is, bekijk dan onze KPN-ID pagina. Ben je de gebruikersnaam of wachtwoord van KPN-ID vergeten? Reset dan je wachtwoord of maak een nieuwe gebruikersnaam aan.

2. Klik in MijnKPN op de groene knop 'Thuis'

3. Klik boven in de menubalk op 'Producten' en vervolgens op 'Televisie'

4. Scroll naar 'TV ontvangers' om te zien hoeveel tuners er op je adres mogelijk zijn en om deze te bestellen of op te zeggen.