Regeling schade beschikbaarheid vaste en mobiele netwerk KPN op 24 juni 2019

Maandag 24 juni 2019 hebben wij tussen 16.00 uur en 19.15 een grote telefoniestoring gehad, waar u mogelijk hinder van hebt ondervonden. Dat vinden wij vanzelfsprekend heel vervelend en daarom bieden we onze excuses aan. 

Mocht u als gevolg van de storing schade hebben geleden dan kunt u dat door middel van onderstaand formulier aan ons kenbaar maken. Wij gaan dan per geval bekijken of wij iets voor u kunnen betekenen.

Hoe kunnen we u bereiken?

Abonnement gegevens

Omschrijving probleem

Welk(e) nummer(s) hebt u geprobeerd te bereiken?
Toevoegen
Bestand kiezen

Voorwaarden

Op deze Regeling zijn de volgende voorwaarden van toepassing.

Veelgestelde vragen over de storing

 • Wat was de impact en welke klanten waren getroffen?
  Alle klanten die bellen via het KPN netwerk konden niet bellen of gebeld worden. 112 was onbereikbaar omdat het verkeer naar 112 via het KPN netwerk gaat. Het 112 platform werkte wel.
 • Wat is de oorzaak van deze storing?
  Het telefoonverkeer werd binnen het KPN netwerk niet goed doorgestuurd. Er wordt op dit moment door onze experts onderzocht waarom dit niet juist werkte.
 • Wat gaat KPN er aan doen om er voor te zorgen dat een soortgelijke storing zich niet weer voordoet?
  We monitoren het getroffen deel van het netwerk permanent, zodat we direct kunnen ingrijpen wanneer er iets fout dreigt te gaan.
 • Is er geen back-up voorziening die deze storing had moeten afvangen?
  In ons netwerk hebben we meerdere back-up voorzieningen. Om een soortgelijk situatie te voorkomen doen onze technische experts uitgebreid onderzoek.
 • Waren er problemen met 112?
  Er waren geen problemen met het 112 platform. Doordat al het verkeer naar 112 toe via het KPN netwerk gaat, was 112 niet bereikbaar.
 • Waarom duurde het 3 uur voordat de storing was opgelost?
  Het netwerk is complex en om exacte locatie van het probleem te vinden kost tijd.
 • Waarom is er niet op alle toestellen een NL-Alert ontvangen?
  Dit wordt momenteel onderzocht.
 • Is er sprake van een hack?
  Zodra er problemen in ons netwerk zijn, schakelen wij ons Cyber Emergency Response Team in. Dit team behoort tot de wereldwijde top. Zij onderzoeken of er sprake is van een hack. Onze experts hebben geen aanwijzingen gevonden dat dit een hack betreft.
 • Waar kan ik terecht met vragen?
  Je kunt ons, zoals altijd telefonisch, via social of via chat bereiken. Wil je aanspraak maken op een schadevergoeding? Vul dan het formulier hier boven in.

 • Heb ik recht op een vergoeding?
  Dat moet beoordeeld worden. Vul in ieder geval het formulier in. We zullen alle aanvragen behandelen en contact met je opnemen na beoordeling.
 • Wat doet KPN om een storing als deze in de toekomst te voorkomen?
  We evalueren elke storing om daarvan te leren. Op basis van de inzichten zullen we alle noodzakelijke aanpassingen doen om herhaling te voorkomen.
 • Tijdens de landelijke telefoniestoring op 24 juni zijn er verschillende NL-Alert berichten verstuurd. Het kan dat je deze niet of pas later hebt ontvangen. Wij hebben de oorzaak hiervan op dit moment in onderzoek. Voor overige vragen over de NL-Alerts verwijzen wij je naar NL-Alert.