Internet, TV en Vast bellen installeren

Installeer je Internet en TV pakket

Heb je een installatiepakket van KPN en wil je aansluiten? Of ben je verhuisd en wil je je apparatuur opnieuw aansluiten? Hieronder vind je een eenvoudige instructievideo en handleidingen.

Zelf je pakket aansluiten

Je eigen pakket aansluiten is heel eenvoudig. Zo hoef je niet thuis te wachten op de monteur, maar kun je direct aan de slag met je installatiepakket. Onze instructievideo legt je stap voor stap uit hoe je het pakket zelf aan kunt sluiten. Ook vind je bij je installatiepakket een handleiding, zodat je alle informatie bij de hand hebt.

Beste plaats voor je Experia Box

Voordat je begint moet je de juiste plek voor de KPN Experia Box kiezen. Voor een zo goed mogelijke WiFi-verbinding hebben we 3 tips:

  1. Zet de KPN Experia Box vrij en niet onder of achter andere objecten.
  2. Als je de KPN Experia Box in de meterkast wil plaatsen, hang deze dan zo hoog mogelijk op. Gebruik hiervoor de twee schroefgaatjes in het modem of bijbehorende ophangbeugel.
  3. Zet storende apparaten, zoals magnetrons en babyfoons, niet in de buurt van het modem.

Heb je bepaald waar je jouw modem het beste neer kunt zetten, dan kun je aan de slag met de installatie!

Bekijk een instructievideo


We leggen je graag uit hoe je zelf het installatiepakket aan kunt sluiten. Bekijk daarvoor een van de onderstaande video's. Kies de video met de aansluiting die je thuis hebt.

Lukt het niet zelf?

Heb je toch hulp nodig van onze monteur? Geen probleem, maak gemakkelijk online een afspraak, dan komt hij bij je langs. De installatie door onze monteur duurt 1 tot 4 uur. Standaard sluit hij 1 telefoon, 1 computer en maximaal 2 televisies aan. Uiteraard zorgt hij voor een werkende internetverbinding en legt hij uit hoe je de nieuwe producten kunt gebruiken.

Handleidingen en Snel-installatiekaarten

Ben je op zoek naar de handleidingen of installatiekaarten van de KPN Experiabox (modem) of de TV-ontvanger uit jouw installatiepakket? Hieronder kun je ze vinden.

Verbinden met WiFi

Alles aangesloten? Volg dan de stappen en maak eenvoudig verbinding met WiFi.