Simkaart aanvragen

Toestel gestolen of verloren? Of past je simkaart niet in je (nieuwe) telefoon?

Dan heb je een vervangende simkaart nodig. We bieden twee soorten simkaarten aan:

  • 3-in-1 simkaart: een fysieke simkaart
  • E-sim: een digitale simkaart

Simkaart activeren

Heb je een nieuwe simkaart van KPN ontvangen?

Dan kun je deze online in een paar eenvoudige stappen activeren.

Is je simkaart defect? Soms lukt het niet om te bellen of te internetten op je mobiel. Dit betekent niet altijd dat de simkaart defect is. Bekijk eerst de oplossingen, voordat je een nieuwe simkaart aanvraagt.

Veelgestelde vragen over de Simkaart

De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Als laatst vul je de pincode nog een keer in om te bevestigen.

De standaardpincode van je simkaart is 0000.

Heb je de pincode aangepast en ben je deze kwijt? Vul dan een verkeerde pincode in totdat je toestel om een pukcode vraagt. De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Volg de instructies op je toestel.

Plaats je simkaart eerst in een ander toestel. Werkt de simkaart in een ander toestel wel, dan is je toestel misschien beschadigd. Doorloop dan onze stappen bij toestelschade. Ligt het toch aan de simkaart, vraag dan een nieuwe simkaart aan.

Als je een simkaart aanvraagt, ligt hij normaal gesproken binnen 3 werkdagen bij jou op de mat. We hebben geen invloed op hoe snel het postbedrijf de simkaart verstuurt. Wil je je simkaart vandaag nog in handen hebben? Ga dan naar de dichtstbijzijnde KPN winkel. Daar ligt een simkaart voor je klaar.

Nieuwe simkaart bij je abonnement

Je activeert de simkaart eenvoudig op kpn.com. Was je oude simkaart kwijt of gestolen, dan heb je waarschijnlijk je simkaart en abonnement geblokkeerd. De blokkade op je abonnement halen we weg, zodra je de nieuwe simkaart activeert. Dit duurt een paar uur.


Nieuw abonnement met nummerbehoud

Je activeert je simkaart direct na ontvangst via de activatiepagina voor nieuwe abonnementen. Je betaalt pas vanaf de datum waarop we je nummer overzetten. Op diezelfde datum start je abonnement bij KPN. Meer informatie lees je in onze e-mail: 'Uw activatiecode, contract en persoonlijke video'.


Een simkaart bij een nieuw abonnement

Is de simkaart nog niet geactiveerd, ga dan naar de activatiepagina. Ben je de activatiecode kwijt? Vraag dan een nieuwe aan.

E-sim is de opvolger van de traditionele simkaart. E-sim doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in de telefoon. Dankzij deze digitale simkaart heb je geen plastic kaartje meer nodig! Hierdoor heb je ook ruimte voor een gewone simkaart (dual sim).

Er komen steeds meer toestellen die e-sim ondersteunen. Hier vind je een lijst met toestellen die worden ondersteund en bij KPN verkrijgbaar zijn.

Apple
iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone XR
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Mini

Samsung

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Z Flip
Samsung Galaxy Note 20 (Ultra)
Samsung Galaxy Z Fold 2
Samsung Galaxy Note20
Samsung Galaxy S20 FE (4G/5G)


De volgende toestellen ondersteunen e-sim maar worden niet door KPN verkocht.
Google Pixel 3, 3 XL, 3a XL, 4, 4a (5G), 4 XL, 5
Motorola Razr (5G)

Heb je een e-sim geschikte telefoon? Dan kun je in de MijnKPN app makkelijk een vervangende e-sim aanvragen. Met de app download je e-sim rechtstreeks op je smartphone. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten. Meer informatie over het downloaden en instellen van e-sim.
Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld via de MijnKPN app. Je hoeft dus niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.