Simkaart aanvragen

Toestel gestolen of verloren? Of past je simkaart niet in je (nieuwe) telefoon?

Dan heb je een vervangende simkaart nodig. Geen probleem, deze kun je aanvragen in MijnKPN.

Simkaart activeren

Heb je een nieuwe simkaart van KPN ontvangen?

Dan kun je deze online in een paar eenvoudige stappen activeren.

Is je simkaart defect? Soms lukt het niet om te bellen of te internetten op je mobiel. Dit betekent niet altijd dat de simkaart defect is. Bekijk eerst de oplossingen, voordat je een nieuwe simkaart aanvraagt.

Veelgestelde vragen over de Simkaart

De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Als laatst vul je de pincode nog een keer in om te bevestigen.

De standaardpincode van je simkaart is 0000.

Heb je de pincode aangepast en ben je deze kwijt? Vul dan een verkeerde pincode in totdat je toestel om een pukcode vraagt. De pukcode bekijk je in MijnKPN. Hij staat ook op de kaart waar je de simkaart hebt uitgedrukt toen je de simkaart voor het eerst gebruikte. Als je de pukcode invult, vraagt je toestel om een nieuwe pincode. Volg de instructies op je toestel.

Plaats je simkaart eerst in een ander toestel. Werkt de simkaart in een ander toestel wel, dan is je toestel misschien beschadigd. Doorloop dan onze stappen bij toestelschade. Ligt het toch aan de simkaart, vraag dan een nieuwe simkaart aan.

Als je een simkaart aanvraagt, ligt hij normaal gesproken binnen 3 werkdagen bij jou op de mat. We hebben geen invloed op hoe snel het postbedrijf de simkaart verstuurt. Wil je je simkaart vandaag nog in handen hebben? Ga dan naar de dichtstbijzijnde KPN winkel. Daar ligt een simkaart voor je klaar.

Nieuwe simkaart bij je abonnement

Je activeert de simkaart eenvoudig op kpn.com. Was je oude simkaart kwijt of gestolen, dan heb je waarschijnlijk je simkaart en abonnement geblokkeerd. De blokkade op je abonnement halen we weg, zodra je de nieuwe simkaart activeert. Dit duurt een paar uur.


Nieuw abonnement met nummerbehoud

Je activeert je simkaart direct na ontvangst via de activatiepagina voor nieuwe abonnementen. Je betaalt pas vanaf de datum waarop we je nummer overzetten. Op diezelfde datum start je abonnement bij KPN. Meer informatie lees je in onze e-mail: 'Uw activatiecode, contract en persoonlijke video'.


Een simkaart bij een nieuw abonnement

Is de simkaart nog niet geactiveerd, ga dan naar de activatiepagina. Ben je de activatiecode kwijt? Vraag dan een nieuwe aan.