Veilig online op je smartphone

Je smartphone beveiligen klinkt heel logisch. Maar waar moet je je tegen beveiligen en hoe doe je dat? Lees hier alles over de internetgevaren voor je smartphone maar ook wat je er tegen kunt doen.

Beveilig je smartphone met KPN Veilig

KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket van F-Secure, dat je standaard kosteloos bij een Internet en TV of Internet abonnement krijgt. KPN Veilig kan je installeren op jouw laptop, computer maar ook op je tablet of smartphone. Eenmaal geïnstalleerd op je smartphone ben je beschermd tegen onder andere virussen en spyware.

Heb je geen KPN Veilig?

Heb je alleen een mobiele telefoon van KPN? Wij bieden ook KPN Toestel Veilig aan. Dit is een compleet beveiligingspakket voor een Android telefoon.

Tips

Mobiele veiligheid

Apps voor je smartphone

Beveilig je smartphone

Veilige wachtwoorden

Zorg voor back ups

Zorg dat je van alle gegevens op je smartphone een back up hebt dan kan het minder vervelend zijn wanneer je een virus op je telefoon hebt of als je telefoon gestolen is. Zo heb je altijd je gegevens nog ook al moet je je telefoon opnieuw installeren.

Stel een beveiligingscode in voor je smartphone en simkaart

Om je smartphone ook tegen offline indringers te beschermen is het aan te raden om een beveiligingscode in te stellen op je smartphone en een pincode in te stellen voor je simkaart. Door een toegangscode op je smartphone te plaatsen bescherm je je persoonlijke gegevens op je smartphone tegen indringers. Door een pincode in te stellen voor je simkaart kan er bij verlies of diefstal minder eenvoudig misbruik gemaakt worden je abonnement.

Update je software

Met enige regelmaat wordt er vaak een software update aangeboden voor je smartphone. Installeer deze ook. Vaak bevatten de updates van de software ook beveiligingsupdates. Zo houd je op een eenvoudige manier de meeste internetgevaren al buiten de deur.

Privacy op je mobiel

Dagelijks delen we privacygevoelige informatie via onze mobiel. Het zijn de meest persoonlijke communicatietoestellen die we bezitten. Daarom is het vanzelfsprekend om ze goed te beveiligen.

SMS-diensten

Krijg je ineens je horoscoop per sms toegestuurd? Of ontvang je punten voor een spelletje dat je helemaal niet kent? Grote kans dat je (ongevraagd) bent geabonneerd op een betaalde sms-dienst.

Tips voor veilig gebruik

Het laatste wat je wil is het installeren van onveilige software, download daarom alleen uit de stores van Apple en Google. Op je mobiel of tablet vind je vaak een app die je direct naar de goede plek leidt.

Do's & Dont's open WiFi

Overal online, zonder erbij na te denken verbind je met een openbaar WiFi-netwerk en doe je alles wat je online gewend bent. Let op! Want hackers maken daar dankbaar gebruik van!