Veilig online met KPN Veilig

Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven. Daarom is veilig internet en bescherming van je data en persoonsgegevens steeds belangrijker. Daarom krijg je bij Internet van KPN gratis KPN Veilig, Dit is een pakket met beveiliging voor je apparaten. Je kunt zelf de keuze maken of je je telefoon, tablet of laptop beveiligt.Beveilig al je apparaten

Gratis beveiliging voor je apparaten

Je krijgt van ons gratis KPN Veilig voor 2 of 5 apparaten (afhankelijk van je internetsnelheid). Klik hieronder om de installatie te beginnen.

  • 2 of 5 apparaten gratis beveiligd

Uitbreiden met 10 extra apparaten

Heb je meer apparaten in huis die je wilt beveiligen? KPN Veilig breid je voor € 4,99 per maand gemakkelijk uit met 10 extra apparaten.

  • Alle apparaten beveiligd

De voordelen van KPN Veilig

Je apparaten beschermd

Voorkom virussen, trojaanse paarden, adware, keyloggers, spyware en andere malware.

Veilig online

KPN Veilig zorgt dat jij veilig kunt browsen, bankieren en online winkelen.

Vind je apparaten

Met de Finder functie vind je verloren of gestolen apparaten weer terug.

Ouderlijk toezicht

Schadelijke websites worden automatisch geweerd en zoekresultaten gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik.

Privacy van je apps

Geinstalleerde applicaties op Android telefoons worden gecontroleerd op gevaren voor privacy.

Gaming mode

Zorgt voor ruimte en snelheid op je PC, zodat je zonder haperen de beste game ervaring hebt.

Zo installeer je KPN Veilig

In het installatieprogramma leggen we je stap voor stap uit hoe je KPN Veilig kan installeren.

Direct installeren
F-Secure onder de motorkap

KPN veilig is gebaseerd op de beveiligingssoftware van F-Secure. Dit is een online beveiligings- en privacybedrijf uit Finland. Wereldwijd biedt F-Secure zowel zakelijk als privé miljoenen mensen en bedrijven een anoniem beschermd online leven. Internetbeveiliging van F-Secure wordt keer op keer bekroond met vele prijzen. Het bedrijf heeft een Lab waar technologieën worden ontwikkeld die de veiligheid en privacy van klanten in de digitale wereld waarborgen. De software wordt zeer regelmatig automatisch ge-update zodat online apparaten altijd beschermd zijn tegen actuele bedreigingen.

Meer weten over KPN Veilig?

In de onderstaande vragen en antwoorden vind je meer informatie over KPN Veilig.

Het is af te raden om twee beveiligingsprogramma's op 1 apparaat te installeren. Die kunnen elkaar tegenwerken, wat grote gevolgen kan hebben voor de beveiliging van jouw apparaat. Daarnaast kan je apparaat langzamer gaan werken.

Eerst verwijderen

Verwijder daarom eerst je huidige beveiligingsprogramma, voordat je KPN Veilig op je apparaat installeert. Als je het huidige beveiligingsprogramma niet wilt verwijderen, omdat deze betaald en nog geldig is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze te behouden. Je kunt KPN Veilig dan installeren wanneer je licentie van het andere beveiligingsprogramma afloopt.

Aantal apparaten Standaard gratis voor 2 apparaten
Licenties Voor 4,99 uit te breiden met 10 extra apparaten
Taal Nederlandstalig
Ondersteuning Windows 7 (sp I), 8.1, 10
macOS X 10.13 of later
iOS 11 of later
Android 5 of later
Bescherming Antivirus, Trojaanse paarden, keyloggers
Ransomware, adware, spyware en malware
Spamfilter
Browserbeveiliging
Bankierbeveiliging
Firewall Nee, gebruikt Windows firewall
Ouderlijk toezicht Ja, mogelijk om toegang te beperken

Als je KPN Veilig hebt gedownload en de installatiestappen hebt voltooid, is je apparaat beveiligd. Als je KPN Veilig opent op je apparaat, zie je de status van de verschillende functionaliteiten. Groene meldingen zijn oké, oranje meldingen geven aan dat een functie is uitgeschakeld. Dit hoeft geen probleem te zijn als je er bewust voor hebt gekozen om deze functie (nog) niet te gebruiken.

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je soms een uitroepteken bij een apparaat dat je kort geleden hebt toegevoegd. Als je op het apparaat klikt, krijg je de melding "Dit apparaat wordt nog niet beschermd" Dit betekent in sommige gevallen dat je apparaat dat je zojuist hebt toegevoegd, wel degelijk beschermd is, maar dat de KPN Veilig beheerpagina nog niet volledig bijgewerkt is. Dit kun je oplossen door op [vernieuw] te klikken. Krijg je nog steeds de melding dat het apparaat nog niet wordt beschermd? Voltooi dan de installatiestappen van KPN Veilig op het apparaat om goed beveiligd te zijn.

Met KPN Veilig beheren wordt bedoeld het toevoegen of verwijderen van apparaten, KPN Veilig (opnieuw) installeren, of je apparaten een voor jou herkenbare naam geven. Dit kan via www.veilig.kpn.com

Overzicht van gebruikte en beschikbare licenties

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je rechtsboven het aantal licenties dat je nog kunt gebruiken voor het beveiligen van je apparaten. In het midden van de pagina zie je een overzicht van de licenties die al gebruikt zijn voor het beveiligen van je apparaten. In totaal kun je 2 of 5 licenties hebben (namelijk KPN Veilig voor 2 of voor 5 apparaten). Je kunt direct apparaten toevoegen, licentiecodes zijn niet nodig.

Nieuw: Gezinsregels instellen

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina per apparaat tijdslimieten of inhoudfilters instellen. Hiermee kun je de toegang tot internet, apps of bepaalde internetpagina's beperken. Selecteer het apparaat door er op te klikken en klik vervolgens op 'Gezinsregels'.

Apparaten een andere naam geven

Op de KPN Veilig beheerpagina kun je de naam van je apparaten aanpassen om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Selecteer het apparaat door er op te klikken. Door op [Instellingen] te klikken, kun je de naam aanpassen.

Een apparaat terug vinden met de functionaliteit Finder

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina je apparaat lokaliseren en zelfs op afstand de inhoud van je toestel vergrendelen of verwijderen. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Finder'.

Apparaten verwijderen

Je kunt op de KPN Veilig beheerpagina licenties verwijderen van een apparaat. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Licentie vrijgeven'. Als je de licentie vrijgeeft, is het apparaat niet langer beveiligd. Op dat apparaat verschijnt dan de melding "Abonnement verlopen". Nadat je een licentie hebt vrijgegeven, kan je een licentie opnieuw toevoegen voor een apparaat naar jouw keuze door te klikken op "Apparaat toevoegen" op de KPN Veilig beheerpagina.

Op je computer installeer je de Browser extensie via KPN Veilig. Hiermee kun je een browser naar keuze voorzien van bescherming door KPN Veilig. Denk bijvoorbeeld aan bankprotectie. Voor mobiele apps maak je gebruik van de browser in KPN Veilig. Anders werkt de bescherming niet

KPN Veilig beschermt je tegen schadelijke websites wanneer Browserbescherming is ingeschakeld. Voor de browser Safari dient nog een extra stap te worden uitgevoerd na installatie.

Ga naar voorkeuren

Kies voor Browserbescherming

Voor Safari moet je de browserextensie downloaden en deze apart installaren. Klik op Browserextensie installeren om een webpagina te openen die de extensie automatisch downloadt en je voorziet van verdere instructies.

Alleen als je Bankierbeveiliging inschakelt zijn je online bankiersessie en transacties beschermd. Zodra je toegang krijgt tot de website van je bank of online betalingen uitvoert, worden alle verbindingen die niet noodzakelijk zijn voor online bankieren geblokkeerd.

Zo schakel je Bankierbeveiliging in:

1.     Open KPN Veilig

2.     Selecteer Instellingen op de pagina Antivirus.

3.     Selecteer Veilig browsen.

4.     Selecteer Instellingen bewerken.

5.     Schakel Bankierbeveiliging in.

6.     Selecteer Mijn actieve internetverbindingen niet onderbreken als je niet wilt dat Bankierbeveiliging geopende verbindingen sluit. Als je deze instelling niet selecteert, sluit Bankierbeveiliging zodra het wordt geactiveerd ook al je huidige internetverbindingen.

7.     Kies hoe je wilt dat Bankierbeveiliging omgaat met data die is gekopieerd naar je klembord. Bankierbeveiliging wist standaard alle gegevens van het klembord als je sessie met Bankierbeveiliging eindigt, om je privacy te waarborgen. Selecteer Klembord niet wissen als je niet wilt dat Bankierbeveiliging je klembord wist.

Zoeker, voorheen Anti-diefstal genoemd, is een aantal beveiligingslagen dat voor zowel Android als iOS apparaten (telefoon of tablet) kan worden toegevoegd. Met Zoeker kun je het volgende:

- Je apparaat lokaliseren, en
- Een alarm laten afgaan.

Als je Android-apparaat bent kwijt is of is gestolen, kun je op afstand een beveiligingsopdracht verzenden vanaf een ander apparaat (zolang je bent aangemeld bij KPN Veilig), om het volgende te doen:

- Je apparaat vergrendelen (alleen Android), of
- Alle bestanden en apps (alleen Android) op je apparaat wissen.

Deze functies moeten eerst zijn ingeschakeld op je apparaat om Zoeker te laten werken. Standaard zijn Mijn apparaat zoeken (lokaliseren) en Alarm afspelen op apparaat (alarm) ingeschakeld. Je moet deze functies handmatig op je apparaat inschakelen, omdat hiervoor toestemmingen van de apparaat beheerder nodig zijn.

1. Log in op de KPN veilig beheer pagina (op https://veilig.kpn.com)

2. Klik op het apparaat waarvan je de licentie wilt vrijgeven en ga naar instellingen. Klik op licentie vrijgeven:

Er volgt een scherm met een voortgangsweergave. Na het verdwijnen van dit scherm is de licentie vrijgegeven en kun je deze toewijzen aan een ander apparaat.

  1. Klik links onder op het [Windows] icoon
  2. Navigeer naar KPN Veilig
  3. Klik op [Installatie ongedaan maken]
  4. Klik op [KPN Veilig]
  5. Klik op [Verwijderen/wijzigen]
  6. Selecteer [Alle applicaties verwijderen]
  7. Klik op [Volgende] KPN Veilig wordt van je PC verwijderd
  8. Klik op [Sluiten] KPN Veilig is van de PC verwijderd
Heb je een internetabonnement van 200 Mbit/s, 500Mbit/s of 1Gbit/s? Dan krijg je KPN Veilig gratis tot 5 apparaten.
Ja, dat kan. Je kunt KPN Veilig twee keer bestellen in MijnKPN. Op die manier kun je nog eens 10 extra apparaten beveiligen.

Onderwerpen die met veilig online te maken hebben

Veilig online met KPN

Wij zorgen dat je gegevens en apparaten veilig en beschermd verbonden zijn met het internet. Jouw privacy en data beter beveiligd.

Alles over valse e-mail

Wat is een phishingmail en hoe herken je dit?

Kwetsbaarheid melden

Heb je een kwetsbaarheid ontdekt? Breng ons op de hoogte.