Wij vinden het belangrijk dat jij veilig online kunt zijn. Daarom krijg je van ons gratis KPN Veilig voor 2 apparaten bij een Internet en TV of Internet abonnement. Heb je meer apparaten om te beveiligen? Voor € 4,99 per maand bescherm je tot 5 apparaten!

 • Finder KPN Veilig: helpt je om jouw verloren of gestolen toestel terug te vinden
 • Gaming mode: optimaal benut van de ruimte op je pc, zodat je de beste game-ervaring hebt
 • Ouderlijk Toezicht: schadelijke websites worden automatisch geweerd en zoekresultaten gefilterd op geweld, seks en grof taalgebruik
 • Privacy van apps: geïnstalleerde applicaties worden gecontroleerd op gevaren voor je privacy
 • Ransomware-beveiliging: hulp bij het herstellen van je bestanden
 • Veilig Browsen: KPN Veilig beschermt je tegen websites, die persoonlijke informatie willen stelen of malware willen verspreiden

Zo installeer je KPN Veilig

In het installatieprogramma leggen we je stap voor stap uit hoe je KPN Veilig kan installeren. Toch even kijken hoe het werkt? Bekijk de interactieve video.

Direct installeren

Veelgestelde vragen over KPN Veilig

Het is af te raden om twee beveiligingsprogramma's op 1 apparaat te installeren. Die kunnen elkaar tegenwerken, wat grote gevolgen kan hebben voor de beveiliging van jouw apparaat. Daarnaast kan je apparaat langzamer gaan werken.

Eerst verwijderen

Verwijder daarom eerst je huidige beveiligingsprogramma voordat je KPN Veilig op je apparaat installeert. Als je je huidige beveiligingsprogramma niet wilt verwijderen omdat deze betaald en nog geldig is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om deze te behouden. Je kunt KPN Veilig dan installeren wanneer je licentie van het andere beveiligingsprogramma afloopt.

We doen er alles aan om jou zo veilig mogelijk te laten internetten. Zo hebben wij een Security Operations Center (SOC), een groep ethische hackers (Red team) en het Abuse team in dienst om het netwerk zo veilig mogelijk te houden.

Met KPN Veilig beheren wordt bedoeld het toevoegen of verwijderen van apparaten, KPN Veilig (opnieuw) installeren, of je apparaten een voor jou herkenbare naam geven. Dit kan via www.veilig.kpn.com

Overzicht van gebruikte en beschikbare licenties

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je rechtsboven het aantal licenties dat je nog kunt gebruiken voor het beveiligen van je apparaten. In het midden van de pagina zie je een overzicht van de licenties die al gebruikt zijn voor het beveiligen van je apparaten. In totaal kun je 2 of 5 licenties hebben (namelijk KPN Veilig voor 2 of voor 5 apparaten). Je kunt direct apparaten toevoegen, licentiecodes zijn niet nodig.

Nieuw: Gezinsregels instellen

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina per apparaat tijdslimieten of inhoudfilters instellen. Hiermee kun je de toegang tot internet, apps of bepaalde internetpagina's beperken. Selecteer het apparaat door er op te klikken en klik vervolgens op 'Gezinsregels'.

Apparaten een andere naam geven

Op de KPN Veilig beheerpagina kun je de naam van je apparaten aanpassen om ze van elkaar te kunnen onderscheiden. Selecteer het apparaat door er op te klikken. Door op [Instellingen] te klikken, kun je de naam aanpassen.

Een apparaat terug vinden met de functionaliteit Finder

Je kunt via de KPN Veilig beheerpagina je apparaat lokaliseren en zelfs op afstand de inhoud van je toestel vergrendelen of verwijderen. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Finder'.

Apparaten verwijderen

Je kunt op de KPN Veilig beheerpagina licenties verwijderen van een apparaat. Selecteer het apparaat door erop te klikken en klik vervolgens op 'Licentie vrijgeven'. Als je de licentie vrijgeeft, is het apparaat niet langer beveiligd. Op dat apparaat verschijnt dan de melding "Abonnement verlopen". Nadat je een licentie hebt vrijgegeven, kan je een licentie opnieuw toevoegen voor een apparaat naar jouw keuze door te klikken op "Apparaat toevoegen" op de KPN Veilig beheerpagina.

Als je KPN Veilig hebt gedownload en de installatiestappen hebt voltooid, is je apparaat beveiligd. Als je KPN Veilig opent op je apparaat, zie je de status van de verschillende functionaliteiten. Groene meldingen zijn oké, oranje meldingen geven aan dat een functie is uitgeschakeld. Dit hoeft geen probleem te zijn als je er bewust voor hebt gekozen om deze functie (nog) niet te gebruiken.

Op de KPN Veilig beheerpagina zie je soms een uitroepteken bij een apparaat dat je kort geleden hebt toegevoegd. Als je op het apparaat klikt, krijg je de melding "Dit apparaat wordt nog niet beschermd" Dit betekent in sommige gevallen dat je apparaat dat je zojuist hebt toegevoegd, wel degelijk beschermd is, maar dat de KPN Veilig beheerpagina nog niet volledig bijgewerkt is. Dit kun je oplossen door op [vernieuw] te klikken. Krijg je nog steeds de melding dat het apparaat nog niet wordt beschermd? Voltooi dan de installatiestappen van KPN Veilig op het apparaat om goed beveiligd te zijn.

1. Log in op de KPN veilig beheer pagina (op https://veilig.kpn.com)


2. Klik op het apparaat waarvan je de licentie wilt vrijgeven en ga naar instellingen. Klik op licentie vrijgeven:


Er volgt een scherm met een voortgangsweergave. Na het verdwijnen van dit scherm is de licentie vrijgegeven en kun je deze toewijzen aan een ander apparaat.

 1. Klik links onder op het [Windows] icoon
 2. Navigeer naar KPN Veilig
 3. Klik op [Installatie ongedaan maken]
 4. Klik op [KPN Veilig]
 5. Klik op [Verwijderen/wijzigen]
 6. Selecteer [Alle applicaties verwijderen]
 7. Klik op [Volgende] KPN Veilig wordt van je PC verwijderd
 8. Klik op [Sluiten] KPN Veilig is van de PC verwijderd


Onderwerpen die met KPN Veilig te maken hebben

KPN Veilig voor mobiel

Beveilig je smartphone met KPN Veilig.

Alles over valse E-mail

Wat is een phishing mail en hoe herken je dit.

Melden kwetsbaarheid

Alles over kwetsbaarheid en aanmelden.

Internet fraude

Hier vind je de meest voorkomende risico’s.