Wat is abuse? Abuse staat voor misbruik. Om misbruik van haar diensten tegen te gaan, beschikt KPN over een KPN Abuse Team.
We kennen twee soorten misbruik:

  • Bewust misbruik
  • Onbewust misbruik
KPN Abuse

Onbewust misbruik

Slecht beveiligde computers zijn een prooi voor internetcriminelen. Deze computers zijn vatbaar voor virusinfecties. Eenmaal besmet kunnen criminelen de controle over de computer overnemen. De eigenaar van de computer merkt hier in veel gevallen niets van.

Bewust misbruik

Elke klant van KPN gaat akkoord met de Algemene Voorwaarden. Wanneer een klant bewust deze Algemene Voorwaarden overtreedt spreken we van bewust misbruik. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Versturen van ongevraagde boodschappen (spam) naar gebruikers of nieuwsgroepen.
  • Onder valse voorwendselen proberen te verkrijgen van inlog- of bankgegevens (phishing).
  • Plaatsen of ruimte bieden aan illegaal materiaal zoals: kinderporno, discriminatie, etc.).
  • Binnendringen op systemen van derden (hacken) of het doen van pogingen daartoe.

De rol van het KPN Abuse Team

Het KPN Abuse Team behandelt klachten over misbruik veroorzaakt door klanten van KPN. Iedereen kan een klacht over misbruik indienen. Een medewerker van het KPN Abuse Team beoordeelt de klacht op juistheid en volledigheid. Bij voldoende bewijslast spreekt het KPN Abuse Team de verantwoordelijke klant aan. Het e-mailadres van het KPN Abuse Team is: abuse@kpn.com

Maatregelen

Bewust misbruik kan resulteren in het buiten dienst stellen van de internetverbinding. Bij onbewust misbruik spoort ons Abuse Team je aan de computers te controleren met één of meerdere virusscanners. Ook kan ons Abuse Team de internetverbinding in quarantaine plaatsen. Binnen deze omgeving kan je op veilige manier, problemen op je computer(s) oplossen.