Last van een WiFi-storing met je Experia Box V10?

Maken één of meerdere apparaten opeens geen verbinding meer met WiFi? En heb je een Experia Box V10 (modem)? Dan kun je last hebben van een storing. Dit wordt veroorzaakt door een verificatiefout. Onze excuses voor het ongemak.

Update 12 maart 2018

Nieuwe software

De storing met de V10 Experia Box (modem) is opgelost. We hebben nieuwe software geïnstalleerd op alle V10 modems van KPN zodat u weer kunt internetten, tv kijken en bellen zoals je van ons gewend bent. Heb je als tijdelijke oplossing de 5GHz frequentie uitgezet? De 5GHz netwerk hebben we dan ook weer voor u aangezet. De instellingen van uw modem zijn door de software update niet gewijzigd. Je hoeft zelf niets te doen.

Oorzaak

Het probleem is ontstaan doordat WiFi extra veilig is gemaakt op diverse mobiele apparatuur. De Experia Box V10 (modem) kon hier in sommige situaties niet goed mee omgaan. Tussen 23 februari en 12 maart hebben we de software op je Experia Box V10 vernieuwd. Deze update lost de WiFi-storing op die werd veroorzaakt door de verificatiefout. We doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen.

Onze excuses voor het ongemak

We vinden het zeer vervelend dat deze situatie is ontstaan. We hebben geprobeerd de impact zoveel mogelijk voor je weg te nemen tijdens de storing. We hebben regelmatig op afstand je WiFi-signaal gereset. Ook hebben we een tijdelijke oplossing aangeboden, het uitzetten van de 5GHz frequentie. Excuses voor het ongemak dat je hebt ondervonden als gevolg van deze WiFi-storing.


Goed nieuws: start installatie nieuwe software voor Experiabox V10 modem

We hebben de nieuwe software uitgebreid getest en de resultaten zijn positief. Dit betekent dat we de nieuwe software (versie 3.4) gaan installeren op je modem. We starten in de nacht van 27 op 28 februari met het installeren van de software. We installeren in fases. Jouw modem krijgt een software update tussen 27 februari en 14 maart. De software update wordt alleen ’s nachts gedaan. Lees hieronder wat jij kunt doen en wat dit voor jou betekent.

Wat kan ik zelf doen?

Zorg dat je modem aan staat en verbonden is met het internet. Je hoeft zelf niets te doen. Je modeminstellingen veranderen niet. Bijvoorbeeld de naam en het wachtwoord van je WiFi-netwerk. Het installeren van de nieuwe software duurt ongeveer 1 minuut. Tijdens de installatie kun je bellen, internetten en tv kijken zoals je gewend bent. Na de installatie start het modem automatisch opnieuw op. Je kunt dan maximaal 5 minuten niet bellen, internetten en tv kijken.

Wat doet KPN in de tussentijd?

De tijdelijke maatregelen die we hebben getroffen werken goed. We resetten regelmatig je modem op afstand, waardoor de WiFi weer werkt zoals je gewend bent. We blijven dit doen tot de nieuwe software op je Experia Box V10 is geïnstalleerd. Heb je de 5GHz frequentie op je modem tijdelijk uitgeschakeld? Deze hebben we ook weer voor je aangezet.

Kwaliteit en veiligheid staan voorop

Het verbeteren van onze dienstverlening is een doorlopend proces. Dit geldt ook voor het WiFi-signaal van de modems. Daarom voorzien we je modem periodiek van de laatste software om de kwaliteit en juiste werking te kunnen waarborgen.

Extra maatregelen waardoor probleem zich niet meer voordoet

Sinds begin februari hebben we tijdelijke maatregelen getroffen waardoor dit specifieke probleem zich niet meer voordoet. Dit doen we door het geheugen van de Experia Box V10 op afstand leeg te maken.

Nieuwe software voor de Experia Box V10 in aantocht

We hebben nieuwe software voor de Experia Box V10 (modem). In de update van 8 februari hebben we verteld dat we deze zorgvuldig aan het testen zijn. Als de testresultaten goed zijn gaan we op korte termijn je modem updaten. Je krijgt van ons een bericht als de software is geïnstalleerd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Wat kan ik zelf doen?

Controleer of je de laatste software update hebt geïnstalleerd op je apparaten. Installeer nieuwe software updates zodra deze beschikbaar zijn. Lees in de update van 31 januari 2018 hoe je kunt controleren of je de laatste software update hebt geïnstalleerd. Ook kun je tijdelijk de 5GHz frequentie op je modem uitschakelen. Kijk bij 'tijdelijke oplossing' hoe je dit kunt doen.

Let op: als je last hebt van wegvallend internet, ga dan naar:

en volg de stappen onder problemen met Internet/WiFi.

We testen de nieuwe software voor de Experia Box V10

We hebben nieuwe software voor de Experia Box V10 (modem). Deze software wordt nu zorgvuldig getest. We willen zeker weten dat de WiFi-storing door de verificatiefout hiermee wordt opgelost. Als de test laat zien dat de software deze storing oplost, gaan we je modem updaten. Je krijgt van ons een bericht als we de software hebben geïnstalleerd. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. 

Wat kan ik zelf doen?

Controleer of je de laatste software update hebt geïnstalleerd op je apparaten. Installeer nieuwe software updates zodra deze beschikbaar zijn. Lees in de update van 31 januari 2018 hoe je kunt controleren of je de laatste software update hebt geïnstalleerd. Ook kun je tijdelijk de 5GHz frequentie op je modem uitschakelen. Kijk bij 'tijdelijke oplossing' hoe je dit kunt doen.

Let op: als je last hebt van wegvallend internet, ga dan naar:

en volg de stappen onder problemen met Internet/WiFi.

Software updates uitgebracht voor verbetering WiFi verbinding

Heb je last van de WiFi-storing met je Experia Box V10? En maak je gebruik van een Android smartphone, Chromecast of ander Android apparaat? Er is software beschikbaar om de WiFi verbinding te verbeteren. Controleer bij instellingen of je de laatste software hebt geïnstalleerd op je apparaten.

Hoe update ik naar de laatste versie?

Dit is afhankelijk van je smartphone of apparaat. Voor de meeste smartphones of apparaten geldt:

  • Ga naar alle apps, Instellingen, kies Software-update en kies Updates handmatig downloaden.
  • Ga naar Instellingen, kies Algemeen en kies Software-update.

Je ziet nu of je de laatste update hebt geïnstalleerd. Werkt dit niet voor jouw smartphone of tablet? Ga dan naar de toestelhulp. Selecteer jouw smartphone of tablet en kijk onder Software updaten hoe je dit doet voor jouw apparaat.

Heb je last van de WiFi-storing met je Experia Box V10? En maak je gebruik van een Android smartphone, Chromecast of ander Android apparaat?

Er zijn nieuwe software updates beschikbaar om de verbinding met een WiFi-netwerk te verbeteren. Het gaat om software updates voor Android smartphone, Chromecast en andere Android apparaten. Ga naar de instellingen optie op je apparaat en controleer of je de laatste software hebt geïnstalleerd.

We hebben de update voor je vertaald naar het Nederlands. Of ga naar de uitleg in het Engels.

"Het probleem is bekend: Langzame Wi-Fi met Android en ingebouwde Chromecast apparaten. We zijn op de hoogte van een probleem waarbij ingebouwde Chromecast apparaten mogelijk invloed hebben op de prestaties van WiFi-netwerken.

Samenvatting van het probleem:In bepaalde situaties kan een fout in de Cast-software op Android-telefoons ten onrechte een grote hoeveelheid netwerkverkeer verzenden, wat de WiFi-netwerken kan vertragen of tijdelijk kan beïnvloeden. De specifieke impact op het netwerk is afhankelijk van de router.

Wie heeft er last van?Klanten met een Android-telefoon en een Chromecast-ingebouwd apparaat (zoals een Chromecast of Google Home-apparaat) die verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk ondervinden mogelijk dit probleem.

Oplossing:Het team heeft het probleem geïdentificeerd en stelt actief een oplossing beschikbaar, die sinds donderdag 18 januari beschikbaar is via een Google Play-service update. Probeer in de tussentijd je Android-telefoon opnieuw op te starten en controleer of je WiFi-router de meest recente firmwareversie gebruikt."


Wat kan ik zelf doen?Je Chromecast wordt automatisch geüpdatet als deze verbonden is met het internet. Je hoeft hier niets voor te doen. Heb je een ander Android apparaat en last van een WiFi-storing? Houd de Google Play Store in de gaten voor updates.

Werkt het nog niet of heb je een andere storing?

Let op: als je last hebt van wegvallend internet, ga dan naar:

en volg de stappen onder problemen met Internet/WiFi.

Bellen