Hoe kan ik de installatie voorbereiden?

Hoe ziet je aansluitpunt eruit en heb je genoeg stopcontacten in de meterkast? Lees onze tips om straks meteen aan de slag te gaan met het installeren van jouw internetverbinding.


Welk hoofdaansluitpunt heb je?

Weet je waar de hoofdaansluiting zit? Hier komt het internet van buiten jouw woning binnen. We noemen dit ook wel ISRA, of FTU voor glasvezel. Vanaf de hoofdaansluiting gaat het internet verder naar het modem. Het hoofdaansluitpunt zit meestal in de meterkast of in de woonkamer. Hieronder zie je de meeste voorkomende aansluitpunten.

ISRA met ministekker

Dit is een ISRA-punt met aan de voorkant of onderkant een poort voor de telefoonkabel.

Wandcontactdoos

De wandcontactdoos herken je aan de vier punten waar een telefoonstekker in past.

Vaste kabelaansluiting

Er zijn verschillende ISRA-punten met een vaste kabelaansluiting, zoals de lasdop, lasdoos of ISRA-punten zonder ministekker. Deze vind je vaak in oudere huizen.

Zit jouw aansluitpunt hier niet tussen? Kijk dan op onze installatiepagina voor een compleet overzicht.

Waar installeer je het modem?

Het modem installeer je makkelijk zelf. Plaats het modem zo dicht mogelijk bij het hoofdaansluitpunt. Hang het modem op een hoge plek om storing te voorkomen. Met de onderstaande tips weet je waar je alvast rekening mee kunt houden.

Aansluitpunt

De beste plek voor het modem is binnen maximaal 1,5 meter van het hoofdaansluitpunt.

Vrij stopcontact

Je hebt een vrij stopcontact bij het hoofdaansluitpunt nodig om het modem aan te sluiten.

Je hebt meerdere vrije stopcontacten nodig, als je ook een wifiversterker of verbindingsset wilt aansluiten.

Hoe sluit je de tv-ontvanger aan?

Heb je ook voor KPN TV gekozen? Dan krijg je een tv-ontvanger thuisgestuurd. De tv-ontvanger heeft een vrij stopcontact nodig en moet verbonden worden met het internet. Dat kan op meerdere manieren.

Met een kabel (dit raden wij aan)

Je sluit de tv-ontvanger met een kabel aan op het modem. We leveren een kabel van 7 meter mee in het installatiepakket. Wij raden het aansluiten met een kabel aan, dit voorkomt storing.

Bestel een langere ethernetkabel

Met een draadloze verbindingsset

Met een draadloze verbindingsset (DVS) heb je geen lange kabel nodig van je modem naar de tv-ontvanger. Je krijgt 2 adapters. Er gaat een korte kabel van de tv-ontvanger naar de 1e adapter. De 2e adapter sluit je met een korte kabel aan op het modem.

Met een DVS heb je 2 vrije stopcontacten nodig, zowel bij het modem als de tv-ontvanger. Let op: in sommige gevallen werkt de DVS niet in combinatie met zonnepanelen.

Bestel de draadloze verbindingsset

Zelf makkelijk aansluiten met de installatiehulp

Met de installatiehulp helpen we stap voor stap met het installeren van je internet, modem, wifi en tv-ontvanger. Je kan de installatiehulp gebruiken vanaf de dag dat je kunt aansluiten. Je ontvangt van ons een sms zodra je kunt beginnen.

Goed om te weten: bijna 98% van onze klanten installeert de nieuwe aansluiting zelf met de installatiehulp of hulp van anderen.