Hoe verwijder ik e-mailberichten

E-mailberichten verwijderen?

Dit kan via Webmail of via je e-mail programma zoals Outlook of Windows10 Mail.

Webmail:

Via Webmail kan je inloggen in jouw mailbox om e-mail te lezen, beantwoorden of te verwijderen.  In Webmail kan je uit meerdere mappen (Postvak IN, Concepten, Verzonden, Prullenbak enz.) tot 100 berichten tegelijkertijd per map verwijderen. Er is ook een handige optie om berichten in de prullenbak automatisch te verwijderen als je uitlogt.

Bekijk de helpfunctie in Webmail of ga naar:  https://mps.kpnmail.nl/cp/help/nl/Introduction.htm  

E-mailprogramma ( zoals Outlook, Windows10 Mail:) 

Het verwijderen van berichten is per programma verschillend, maar in het algemeen te omschrijven:

  1. Selecteer de berichten die je wilt verwijderen. Met de Ctrl toets ingedrukt kan je meerdere berichten selecteren en met de Shift toets ingedrukt alle tussenliggende berichten.
  2. Verwijder de geselecteerde berichten door op verwijderen of op de prullenbak te klikken
Tip: In e-mailprogramma's bestaat een instelling die een kopie van het e-mail bericht op de server achterlaat. Als deze instelling aanstaat, blijft de e-mail ook op de server bewaard. Op deze manier loopt de e-mailbox langzaam vol. Bij Vista Mail en Mac Mail staat deze instelling standaard aan. Als je in de toekomst wilt voorkomen dat de e-mailbox langzaam volloopt, deactiveer deze optie dan. Kijk in de instellingen van jouw e-mailprogramma of dit aan staat..

Let op: 
Als je naast webmail ook een e-mailprogramma gebruikt op basis van IMAP, zullen de berichten ook verwijderd zijn uit dit e-mailprogramma nadat je deze hebt verwijderd met webmail. Maak een backup van belangrijke e-mail of bestanden voordat je ze verwijderd.