Eigen apparatuur instellen en gebruiken

Liever een eigen modem in plaats van het modem dat je van ons in bruikleen krijgt? Geen probleem. Ook als je in plaatst van de standaard bruikleen Digitenne tuner een eigen gekozen apparaat gebruikt net als een printer of tv. Op deze pagina lees je waar je aan moet denken voordat je eigen apparatuur koopt. Daarnaast vind je hier de instellingen die je nodig hebt om je eigen apparatuur te gebruiken.

Let op: Apparaten verkeerd instellen kan zorgen voor onbruikbaarheid van onze diensten zoals telefonisch onbereikbaar zijn.


Waar moet je rekening mee houden?

Stel je eigen apparatuur in

Op deze pagina helpen we je graag op weg met de juiste instellingen, maar wij zijn niet aansprakelijk voor het goed en veilig werken van je eigen apparatuur.

Kijk op het forum, daar kunnen anderen je helpen.

We bieden geen extra ondersteuning bij het instellen

Ieder apparaat werkt net even anders of gebruikt andere termen. We verwijzen je naar de leverancier van je eigen apparatuur bij vragen over het instellen en gebruik.

Kijk op het forum, daar kunnen anderen helpen.

Eigen apparatuur is eigen verantwoordelijkheid

Je bent zelf verantwoordelijk voor de werking van het gekozen apparaat. We kunnen bijvoorbeeld niet garanderen dat het apparaat blijft werken zonder software-updates. We helpen je bij storingen. Indien noodzakelijk vragen we je het KPN modem aan te sluiten.
Bewaar het dus goed.

Houd je je niet aan de instructies op deze pagina of volg je onze aanwijzingen over het gebruik van eigen apparatuur niet op? Dan kan KPN je (tijdelijk) afsluiten van het netwerk en de dienst (tijdelijk) stopzetten. Dat kan bijvoorbeeld als de veiligheid van ons netwerk in gevaar raakt, er storingen ontstaan of andere gebruikers van ons netwerk hinder ervaren. Als het gebruik van eigen apparatuur zorgt voor schade aan ons netwerk of bij andere gebruikers van ons netwerk, kan KPN de schade die is ontstaan bij jou in rekening brengen.

In 3 stappen naar eigen apparatuur

Stap 1: Jezelf informeren

Verdiep je goed in wat er allemaal bij komt kijken. Met de informatie op deze pagina helpen we zo goed als mogelijk met de soms best wel technische onderwerpen.

Kijk ook op het forum, daar vind je veel nuttige infomatie en kan je hulp vragen aan andere gebruikers.

Stap 2: apparatuur selecteren

Geschikte apparatuur moet voldoen aan technische eisen Je vindt de technische eisen en instellingen lager op deze pagina in de beschrijvingen.

Kijk op het forum, welke ervaringen andere klanten hebben met eigen gekozen apparatuur.

Stap 3: Apparatuur instellen

Je eigen apparaat moet ingesteld worden om te kunnen gebruiken voor onze producten. Gebruik hiervoor de handleiding van de fabrikant of leverancier en de instructies op deze pagina.

Kijk op het forum, welke ervaringen andere klanten hebben met eigen gekozen apparatuur.

Wil je een eigen (glasvezel) modem of vaste telefoon gebruiken?

Gebruik de servicetool om te zien welke verbinding je gebruikt, je eigen (O)NT aan te sluiten of je wachtwoord in te stellen voor je vaste telefoon.

Vast Internet & TV

Kijk welke aansluiting je hebt
Ik wil de servicetool gebruiken

Controleer de technische eisen
Glasvezel Internet (PDF)
VDSL Internet (PDF)

Vast Bellen

Techniek en configuratie
Bekijk configuratie (PDF)

Digitenne

Controleer de technische eisen
Technische eisen apparatuur tbv CAM (PDF)

Bestellen Digitenne Insteekkaart (CAM)
Bestel Digitenne Insteekkaart (PDF)

Specificaties van DVB-T2
Bekijk specificaties van DVB-T2 (PDF)

Mobiel

Instellingen
Wijzig via Toestelhulp de instellingen voor mobiel bellen of mobiel internet.

Specificaties
Suppliers/manufacturers: for the correct settings to allow a mobile device to call/use data on the KPN network; see GSMA.

Veelgestelde vragen over het aansluiten van je eigen modem

We kunnen je niet helpen bij het instellen van je eigen modem. Neem contact op met de fabrikant van je modem en houd de instellingen van KPN bij de hand. Of stel je vraag op het forum zodat andere ervaringsdeskundigen je kunnen helpen. Ook kan je gebruikmaken van onze Tech Desk. Dit kost € 5 per maand. Klanten met een Kleinzakelijk Internetabonnement kunnen terecht op het Zakelijk forum of bij de Tech Desk.
Kijk eerst of er in jouw regio een storing is op ons netwerk. Is er geen storing bekend? Reset dan eerst je aangesloten modem. Werkt dit niet? Sluit dan je KPN Experia Box aan en controleer of je nog steeds een storing hebt. Heb je nu internetverbinding? Dan ligt het aan je eigen modem. Neem dan contact op met de fabrikant. Heb je ook een storing met je KPN modem? Laat dan de Experia Box aangesloten en neem contact op met onze klantenservice.
We leveren altijd een KPN Experia Box zodat je gebruik kunt maken van onze diensten. Onze modems zijn getest in combinatie met onze diensten en werken daarom goed samen. Sluit je een ander modem aan? Dan kunnen we niet garanderen dat je eigen modem met onze diensten werkt. Daarnaast bieden we bij het gebruik van een eigen modem geen installatiemonteur aan en kunnen we je modem niet op afstand optimaliseren.  

Heb je een eigen modem geinstalleerd en wil je de Experia Box weer gaan gebruiken? Dan moet je met het volgende rekening houden. De diensten Internet en TV gaan vrijwel direct weer werken. De dienst Vast bellen behoeft een reset van de KPN Experia Box, dit doe je door achterop het modem met een paperclip de Experia Box te resetten. Hierna wordt de nieuwste software, instellingen en de SIP-gegevens vanuit het netwerk opgehaald. Mogelijk moet je ook de overige apparatuur dat op het modem is aangesloten, eenmalig uit- en weer aan zetten.

Je krijgt bij KPN gratis een modem in bruikleen, de Experia Box. Wil je meer opties? Dan kan je de FRITZ!Box toevoegen aan je abonnement.
Ja dit kan, bij KPN Hussel Thuis kan je ook de Tech Desk bestellen, zij kunnen je helpen met het verbinden van je apparatuur. Klanten met een Kleinzakelijk Internetabonnement kunnen terecht op het Zakelijk forum en de Tech Desk.
Wij raden je aan externe apparaten, zoals je tv-ontvanger, opnieuw op te starten. Op die manier herkennen ze de nieuwe IP-reeks van je eigen modem.