Je vindt de kosten te hoog

We vinden het belangrijk dat jij een goede prijs betaalt. Misschien kunnen we je daar nog bij helpen.

Abonnement aanpassen

Check of je abonnement wel goed bij jou past. Als je buiten je contractperiode zit, kan je je abonnement eenvoudig
naar beneden bijstellen via MijnKPN.

Je kunt in MijnKPN ook je factuur inzien
en bekijken waar je voor betaalt. Hier lees je hoeveel je met bepaalde apps verbruikt.

KPN Compleet voordeel

Wist je dat je dubbel zoveel data krijgt
én 5 euro extra korting, als je je thuis abonnement combineert met
je Mobiel abonnement?

Dit noemen we KPN Compleet. Doe de voordelencheck en bekijk jouw voordelen. lees je er meer over.

Toestel afbetalen


Je betaalt met je abonnement ook je toestel af. Als je je toestel in 1 keer afbetaalt, dan gaan je maandelijkse kosten naar beneden.


Als je je hypotheek gaat aanvragen, kan dit schelen in het bedrag dat je kunt lenen voor je huis. Vervroegd aflossen kan hier.

Wil je toch opzeggen?

Om op te zeggen hebben we je naam, geboortedatum en de laatste 3 cijfers van je rekeningnummer nodig. Houd dit bij de hand als je wilt opzeggen.

Bel ons

 • Elke dag gratis bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur
 • Direct geregeld
 • Gemiddelde wachttijd: 1 minuut
 • Bel met het nummer dat bij ons bekend is. Dan kunnen we je nog sneller en beter helpen.
Bel ons

Gebeld worden

 • Vul je telefoonnummer in. Dit kan tussen 08.00 en 22.00 uur
 • Je wordt binnen 1 uur teruggebeld
 • Direct geregeld
 • We bellen je met een anoniem nummer.

Let op: deze opties hebben een langere verwerkingstijd.

Wil je liever online opzeggen? Vul het online formulier in. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

Zodra we het formulier in behandeling nemen, word je teruggebeld.

Je wordt teruggebeld door een anoniem nummer

Wil je schriftelijk opzeggen? Stuur een brief naar onderstaand adres. Wij adviseren je de brief aangetekend te versturen. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

Zodra we de brief in behandeling nemen, word je teruggebeld.

Je wordt teruggebeld door een anoniem nummer

KPN Klantenservice

T.a.v. Opzeggen

Postbus 235

2400 AE Alphen aan den Rijn

Een schriftelijke opzegging moet minimaal de volgende gegevens bevatten:

 • Naam (van de abonnee)
 • Adres en woonplaats
 • Telefoonnummer (je mobiele nummer als je geen vast nummer hebt)
 • Geboortedatum
 • Contractnummer van het op te zeggen abonnement
 • Rekeningnummer waar het abonnement van wordt afgeschreven
 • Datum van opzegging (wensdatum, houd rekening met opzegtermijn)
 • Welke producten je op wilt zeggen
 • Reden van opzegging

Meer informatie over opzeggen

Alle diensten die bij je internetabonnement horen, worden beëindigd. Zoals Televisie, Digitenne, Bellen, Spotify, e-mailadressen en KPN Veilig.

Digitenne en E-mail kan als apart abonnement worden voortgezet.

Als je de mobiele abonnementen van KPN op jouw adres opzegt, verlies je alle KPN Compleet voordelen. Zeg je alleen je vaste internetaansluiting op, dan behoud je de KPN Compleet voordelen voor de mobiele abonnementen die je op jouw adres hebt.

Meer informatie over KPN Compleet

Overstapservice

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je de overstapservice wilt gebruiken? Dan zegt je nieuwe aanbieder het abonnement voor Internet bij KPN op. Alle bijbehorende diensten worden automatisch beëindigd. Heb je daarnaast nog andere abonnementen bij KPN, bijvoorbeeld Digitenne, E-mail Only, Mobiel of Thuisbellen, die je wilt beëindigen? Dan moet je die zelf opzeggen.

Nummerbehoud

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je jouw telefoonnummer wilt behouden? Dan wordt je mobiele of vaste telefoon abonnement bij KPN automatisch opgeheven. We zetten jouw telefoonnummer dan op de afgesproken datum over naar het netwerk van de nieuwe aanbieder.

Mobiel

Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 of 2 jaar. Je kunt je mobiel abonnement opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dit geldt ook voor een servicecontract. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.

TV, Internet en/of Vast Bellen

Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

Voor elk nieuw abonnement ga je een contract aan voor onbepaalde tijd met een minimale looptijd van 1 of 2 jaar. Na afloop van deze 1 of 2 jarige periode wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. Wil je binnen de contractsperiode je abonnement opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een afkoopsom in rekening wordt gebracht.

Je kunt de datum tot wanneer je contract loopt vinden via ‘MijnKPN’

 • Log in op MijnKPN en ga voor je mobiel abonnement naar tabblad [Abonnementen]
 • Log in op MijnKPN en ga voor je aansluiting thuis naar het tabblad [Gegevens]

Problemen met inloggen?

Opzeggen is gratis wanneer de einddatum van het contract verstreken is. Is dit nog niet het geval, maar wil je toch per direct opzeggen? Dan kunnen wij een afkoopsom berekenen. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.
De periode na een overlijden is altijd zwaar. Op deze pagina helpen we je graag verder.

Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 1 maand gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen eindigend op:

@kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl.

Wil je alleen de e-mailadressen behouden? Dan moet je niet opzeggen, maar het KPN abonnement wijzigen naar een E-mail only abonnement.

Maak je gebruik van de overstapservice van een andere aanbieder? Dan moet je de overstap daar annuleren. Anders worden de e-mailadressen automatisch opgeheven.

Als er apparatuur van KPN teruggestuurd moet worden, staat dit in de bevestiging van de opzegging. Uiterlijk 1 week na de einddatum van het abonnement ontvang je een retourdoos met instructies. Je ontvangt de retourdoos op het aansluitadres, tenzij je een ander adres hebt doorgegeven. De apparatuur kan je gratis terugsturen.