Wat jammer dat je vanwege de prijs op wilt zeggen! Misschien kunnen we je nog helpen zodat je toch klant wilt blijven. We hebben hieronder de meest voorkomende oorzaken voor opzeggen bij te hoge kosten & tips gezet.

Pakket aanpassen

Bekijk of je kunt besparen op je pakket.

 • Heb je een hogere internetsnelheid, dan je gebruikt? Stel dan, in MijnKPN, je pakket naar beneden bij.
 • Heb je extra zenderpakketten aan staan die je niet gebruikt? Je kunt ze uitzetten in MijnKPN.
 • Heb je een instap abonnement met 2 tv-ontvangers en gebruik je er maar 1? Dan kun je dit wijzigen in MijnKPN. Dat scheelt 5 euro per maand.

KPN Compleet

Heb je meerdere KPN producten of abonnementen op jouw adres?

 • Dan krijg je iedere maand gratis extra's en kortingen met KPN Compleet. Zolang je blijft combineren.
 • Gratis het Pluspakket of FOX Sports Eredivisie (per maand te wisselen)
 • Én 5 euro korting op je Mobiel abonnement. Én je data wordt verdubbeld!

kpn Hussel

Vind je dat je nu teveel betaalt? Kijk dan eens naar ons nieuwe Hussel aanbod. hier kun je toevoegen en weglaten wat jij wilt. Misschien ben je dan voordeliger uit!

 • Stel je eigen Hussel samen.
  Bepaal zelf wat je nodig hebt. Met de vrijheid om het elke maand aan te passen.
 • Alles op één plek.
  Je favoriete abonnementen voor thuis, mobiel en entertainment handig en voordelig bij elkaar.
 • Met Hussel krijg je meer.
  Standaard 5,- voordeel op een entertainmentpakket naar keuze én extra korting op Mobiel als je meerdere producten combineert

Wil je toch opzeggen?

Lees de punten onder "Belangrijk om te weten" goed door. Hier staan dingen die je moet weten voor je opzegt.
Om op te zeggen hebben we je naam, geboortedatum en de laatste 3 cijfers van je rekeningnummer nodig. Houd dit bij de hand als je wilt opzeggen.

Bel ons

 • Elke dag gratis bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur.
 • Direct geregeld.
 • Bel met het nummer dat bij ons bekend is, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Gebeld worden

 • Vul je telefoonnummer in. Dit kan tussen 09.00 en 21.00 uur.
 • Je wordt binnen 1 uur teruggebeld.
 • Direct geregeld.
  We bellen je met een 0800 nummer.Let op: deze opties hebben een langere verwerkingstijd. De verwerking duurt 2 weken & de opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.
Zodra we het formulier in behandeling nemen, nemen we contact met je op. We proberen je maximaal 9 keer te bellen om je opzegging door te nemen.

Wil je liever online opzeggen? Vul het online formulier in. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

Je wordt teruggebeld met een anoniem nummer

Wil je schriftelijk opzeggen? Stuur een brief naar onderstaand adres. Wij adviseren je de brief aangetekend te versturen. De verwerking duurt dan 2 weken. De opzegtermijn gaat in als het in ons systeem is verwerkt.

Je wordt teruggebeld met een anoniem nummer

KPN Klantenservice

T.a.v. Opzeggen

Postbus 235

2400 AE Alphen aan den Rijn

Een schriftelijke opzegging moet minimaal de volgende gegevens bevatten:

 • Naam (van de abonnee)
 • Adres en woonplaats
 • Telefoonnummer (je mobiele nummer als je geen vast nummer hebt)
 • Geboortedatum
 • Contractnummer van het op te zeggen abonnement
 • Rekeningnummer waar het abonnement van wordt afgeschreven
 • Datum van opzegging (wensdatum, houd rekening met opzegtermijn)
 • Welke producten je op wilt zeggen
 • Reden van opzegging

Belangrijk om te weten voor je opzegt

Mobiel

Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 of 2 jaar. Je kunt je mobiel abonnement opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dit geldt ook voor een servicecontract. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden.

TV, Internet en/of Vast Bellen

Voor elk nieuw abonnement geldt een contractstermijn van 1 jaar. Na 1 jaar wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. In MijnKPN kun je de begindatum en de einddatum van je contract vinden. Maak je gebruik van een extra dienst zoals KPN Veilig of Duits Pakket? Dit kan je elke maand aan- of uitzetten via MijnKPN.

Opzeggen is gratis wanneer de einddatum van het contract verstreken is. Is dit nog niet het geval, maar wil je toch per direct opzeggen? Dan kunnen wij een afkoopsom berekenen. Houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

Overstapservice

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je de overstapservice wilt gebruiken? Dan zegt je nieuwe aanbieder het abonnement voor Internet bij KPN op. Alle bijbehorende diensten worden automatisch beëindigd. Heb je daarnaast nog andere abonnementen bij KPN, bijvoorbeeld Digitenne, E-mail Only, Mobiel of Thuisbellen, die je wilt beëindigen? Dan moet je die zelf opzeggen.

Nummerbehoud

Heb je bij je nieuwe aanbieder aangegeven dat je jouw telefoonnummer wilt behouden? Dan wordt je mobiele of vaste telefoon abonnement bij KPN automatisch opgeheven. We zetten jouw telefoonnummer dan op de afgesproken datum over naar het netwerk van de nieuwe aanbieder.

Alle diensten die bij je internetabonnement horen, worden beëindigd. Bijvoorbeeld Televisie, Bellen, e-mailadressen en KPN Veilig.

Digitenne en e-mail kunnen als apart abonnement worden omgezet.

Als er apparatuur van KPN teruggestuurd moet worden, staat dit in de bevestiging van de opzegging. Uiterlijk 1 week na de einddatum van het abonnement ontvang je een retourdoos met instructies. Je ontvangt de retourdoos op het aansluitadres, tenzij je een ander adres hebt doorgegeven. De apparatuur kan je gratis terugsturen.
Voor elk nieuw abonnement ga je een contract aan voor onbepaalde tijd met een minimale looptijd van 1 of 2 jaar. Na afloop van deze 1 of 2 jarige periode wordt het contract automatisch maandelijks verlengd. Houd dan rekening met 1 maand opzegtermijn. Wil je binnen de contractsperiode je abonnement opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een afkoopsom in rekening wordt gebracht.

Je kunt de datum tot wanneer je contract loopt vinden via ‘MijnKPN’

 • Log in op MijnKPN en ga voor je mobiel abonnement naar tabblad [Abonnementen]
 • Log in op MijnKPN en ga voor je aansluiting thuis naar het tabblad [Gegevens]

Problemen met inloggen?

Als je de mobiele abonnementen van KPN op jouw adres opzegt, verlies je alle KPN Compleet voordelen. Zeg je alleen je vaste internetaansluiting op, dan behoud je de KPN Compleet voordelen voor de mobiele abonnementen die je op jouw adres hebt.

Meer informatie over KPN Compleet

Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 6 maanden gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen eindigend op:

@kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl.


Wil je je e-mailadressen na verloop van de 6 maanden nog steeds blijven gebruiken, neem dan contact op met KPN om je e-mailadressen om te zetten naar een E-Mail Only abonnement.