Met KPN Pay betaal je nu snel en veilig in de App Store, Google Play Store en Microsoft Store. Heel makkelijk met een Face ID of vingerafdruk. Saldo of krediet is niet nodig. Afrekenen gaat via je mobiele telefoonrekening. Zo zie je elke maand precies wat je uitgeeft via je smartphone.

Hoe kan ik betalingen bekijken

Via Apple

Ga naar: https://support.apple.com/nl-nl/HT204088

 1. Ga naar reportaproblem.apple.com
 2. Log in met je Apple ID en wachtwoord

Er wordt een lijst van je recente aankopen weergegeven. Als je niet zeker weet waarvoor de kosten waren, maar je het exacte bedrag weet, zoek je op het bedrag. Als er een probleem is met een item dat je hebt gekocht, kun je dit bij Apple melden via deze website.

Via Android

Om je Google Play aankoopgeschiedenis op je smartphone of tablet te bekijken, ga je naar de Play Store.
Tik vervolgens op de menuknop linksboven om het hamburgermenu te openen.
Hier vind je – van boven naar beneden – verwijzingen naar je gekoppelde Google-account, de startpagina, Mijn Apps, Mijn verlanglijstje en Inwisselen.
Ook bereik je via het menu snel de instelling of helpfunctie.

Hoe kan ik de dienst uitzetten?

Wil je niet langer je aankopen betalen via je KPN factuur? Bekijk dan per store hoe je 'Betalen via je factuur’ uit kan zetten.

Uitzetten in de App Store (iOS)

 • Open je instellingen
 • Klik op je naam met Apple ID
 • Klik vervolgens op ‘Betaling en verzending’
 • Druk op ‘bewerk’ en daarna op ‘mobiele telefoon’
 • Druk daarna op ‘verwijder’

Uitzetten in de Play Store

 • Open de Play Store app
 • Klik op het menu linksboven
 • Kies ‘betaalmethoden’ en dan op ‘Meer betalingsinstellingen’
 • Log in als daarom wordt gevraagd
 • Tik onder de betaalmethode die je wilt verwijderen en daarna nogmaals op Verwijderen

Zie je e-bill.mobi bij store op je factuur staan? E-Bill.mobi is een dienst waarmee bedrijven en organisaties hun diensten of producten af kunnen rekenen via de telefoonrekening. Kijk op e-bill.mobi op om je abonnement te stoppen.

Voorbeeld ESR TV via e-bill.mobi

Veelgestelde vragen over KPN Pay

Via KPN Pay: Aankopen via een van de (app)stores verschijnen automatisch op je volgende factuur van KPN. Je gekochte aankopen vind je op de factuur onder ’Online aankopen’ in MijnKPN. Op je specificatie kun je elke aankoop apart terugvinden met de naam van de (app)store, specificatie van de aankoop (naam of transactie kenmerk), aankoopbedrag en aankoopmoment. De ontwikkelaar van de aankoop zorgt voor de btw-afdracht, daarom staat er op de factuur ‘Over deze factuurregel is door KPN geen btw in rekening gebracht’.

Via MijnKPN: Je kunt je aankopen terugvinden in MijnKPN.

Hoe kan ik mijn aankopen zien voor Prepaid? Je kunt bij Prepaid je aanschaf niet bekijken omdat dit direct van je beltegoed wordt afgeschreven. Mocht je niet weten waar je beltegoed is gebleven, kun je via de Klantenservice vragen waaraan je beltegoed besteed is. Wel moet je dan je simkaartnummer of pukcode bij de hand hebben om jezelf te kunnen identificeren. Je kunt geen specificatie opvragen.

Je kunt een verzoek doen om je aankoop (app of game) te annuleren door naar de desbetreffende store te gaan.
Aankopen zijn beschikbaar voor zowel klanten met een abonnement als Prepaid. Er geldt een maximum van 50,- per aankoop en een maximum van 300,- per kalendermaand.

Er zijn verschillende oorzaken waarom een betaling via je factuur niet lukt of de betaalmogelijkheid niet getoond wordt in een van de stores:

 • Je wilt een aankoop in een van de (app)stores doen maar hebt een zakelijk abonnement. Deze dienst is alleen beschikbaar voor klanten met een consumenten abonnement.
  • Het maximum voor betalen via je factuur is bereikt. Het maximum voor betalen via je factuur is als volgt: 50,- per aankoop en 300,- per kalendermaand voor de gezamenlijke aankopen in de (app)stores.
 • Als je geblokkeerd bent (wegens wanbetaling), dan kun je geen online aankopen doen. Ben je weer actief (omdat je betaald hebt), dan kan je weer online aankopen doen.
Nee, de limiet van 300,- per kalendermaand geldt voor alle klanten en kun je niet aanpassen.
 • Bij vragen over kun je terecht bij de (app)store waar je je aankoop hebt gedaan (Google Play Store, iTunes en Microsoft store).
 • Bij vragen over je rekening kun je terecht bij KPN. Wij zorgen voor de afrekening met jou via je factuur of Prepaid tegoed en regelen de betaling aan de verschillende (app)stores. Je persoonlijke gegevens worden door KPN niet gedeeld met de (app)stores.
  Let op: je hebt altijd zelf (of iemand die toegang heeft tot jouw device(s)) toestemming voor dit soort aankopen gegeven, dat gaat nooit vanzelf! Wij kunnen deze kosten dan ook niet crediteren.

Bekijk hoe je aankopen in de Microsoft Store via KPN Pay betaalt.

Ga naar de Microsoft store en volg de onderstaande stappen.

 1. Selecteer een app of game in de store
 2. Meld je aan met je Microsoft account
 3. Kies voor “Een nieuwe betaalmethode toevoegen”
 4. Kies de betalingsmethode “Mobiele telefoon”
 5. Selecteer KPN als je mobiele provider en vul je mobiele telefoonnummer in
 6. Je ontvangt een SMS met een pincode. Vul deze in voor verificatie

Na deze aanmelding wordt “Mobiele telefoon” als standaard betalingsmethode ingesteld. Het invullen van het mobiele nummer is dus een éénmalige handeling. Vanaf kun je iedere aankoop via KPN Pay betalen. Als laatste stap ontvang je een mail met een bevestiging van de aankoop. Hierin wordt ook de betalingsmethode getoond. De aankoop wordt pas verrekend op je eerstvolgende mobiele factuur. In geval van een prepaid aansluiting, wordt de aankoop direct verrekend met het beltegoed.

Nee. Zakelijke klanten kunnen geen aankopen doen met KPN Pay.
 1. Zorg ervoor dat er geen lopende opdrachten meer zijn voor KPN Pay. Dit kun je via de store uitzetten/opzeggen. Op deze pagina lees je meer over de stores.

 2. Neem telefonisch contact met ons op, dan blokkeren wij KPN Pay voor je. Hierna kun je geen aankopen via KPN Pay meer doen.

Ja. Als je in een van de stores iets koopt, ontvang je van de appstore direct een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je daar zelf hebt opgegeven.