Actuele vragen over wifiproblemen

1. Heb je een probleem met je wifi en is er geen storing?


Hieronder vind je de zaken die op dit moment bij ons bekend zijn en de oplossing erbij.

Hieronder zie je vragen die op dit moment vaker voorkomen

 1. Het SuperWifipunt stroomloos maken en weer aanzetten. Na enkele minuten moet de SW weer normaal werken. Als dat niet heeft geholpen ga je verder met stap 2.
 2. SuperWifipunt met: • Rood lampje, ofcontinue groen knipperend lampje Maak het SuperWifipunt stroomloos en sluit deze rechtstreeks aan op het modem met behulp van een ethernetkabel. Zet het SuperWifipunt weer aan en wacht ongeveer 5 minuten (SuperWifipunt gaat dan eerst groen knipperen, daarna Blauw). Zodra het SuperWifipunt continue groen brandt, kan hij weer worden losgekoppeld en teruggezet op de plek waar hij vandaan kwam.
 3. Indien de twee voorgaande stappen niet hebben geholpen, voer je een reset uit:
  • a) Deze stap is zeer belangrijk! Koppel eerst hety SuperWifipunt los van de ethernetkabel. Voer geen reset uit terwijl het SuperWifipunt nog met een ethernet kabel aan het modem verbonden is!
  • b) Druk voor ongeveer 10-12 sec op het resetknopje achterop het SuperWifipunt tot hij 5 keer rood gaat knipperen
  . • c) Wanneer het SuperWifipunt weer groen knipperend opstart, deze uitzetten en op een ethernetkabel aansluiten die met het modem verbonden is.
  • d) Zet het SuperWifipunt weer aan. Na ongeveer 3-4 min (groen knipperend, even Paars “niet geconfigureerd indicatie”, weer groen, blauw brandt het lampje uiteindelijk continu groen.
 4. Hierna kan het SuperWifipunt of aan de Ethernet kabel blijven aangesloten of ergens in het huis (draadloos) worden gezet.

Wanneer een TV-ontvanger is aangesloten op een SuperWiFipunt en het SuperWifipunt brandt Rood of groen knipperend zal de tv-ontvanger niet kunnen werken! Bij oranje kan het goed werken, maar kan ook af en toe problemen geven wanneer het wifi-signaal niet goed (genoeg) is.

Koppelen van 1 specifiek apparaat (vaak een laptop) met Wifi lukt niet.
1. Laptops met een Intel Wifi 6 AX201 wifi kaart.
Bij Laptops met de genoemde Intel kaart is de oplossing de Wifi 5ghz band in het modem te wijzigen van 40 mhz naar 80 mhz brede kanalen. Hiervoor log je in op het modem:

2. Laptops met een Realtek RTL8188CE wifi kaart
Bij laptops met een Realtek RTL8188CE wifi kaart Hier is op dit moment geen oplossing voor. Deze Wifi kaart wordt al enige jaren niet meer geupdate.

Heb je andere apparaten die geen verbinding kunnen maken dan kan het helpen om Wifi 6 uit te zetten in het modem.
Dat doe je door in te loggen in het modem zoals hier boven beschreven. Ga dan naar Wifi settings en wijzig de wireless mode van 802.11 ax naar 802.11 ac.

Sommige apparaten hebben last van de automatische bandsteering die in de wifi apparatuur van KPN zit.
Bandsteering is een mechanisme dat ervoor zorgt dat apparaten steeds verbonden zijn met de Wifiband die op dat moment de beste ontvangst geeft.
Dit kun je oplossen door een extra wifinetwerk aan te maken dat alleen gebruik maakt van de 2.4ghz band.
Lees hoe je dit in kunt stellen.

2. Oplossing niet gevonden?

Dan ben je waarschijnlijk beter geholpen met onze Wifi Manager.