Veelgestelde vragen over Prepaid

Beltegoed opwaarderen

Het eerste gedeelte van je gratis tegoed (2,50) staat al direct op je simkaart. Het tweede gedeelte (7,50) vraag je eenvoudig aan via MijnKPN.

Die vind je op de tarievenpagina.
Opwaarderen in het buitenland

Je Prepaid tegoed kun je gratis en eenvoudig opwaarderen, ook wanneer je in het buitenland bent. Dat kan online of met een tegoedkaart.

Binnen Europa op vakantie?

Dan gelden dezelfde tarieven als in Nederland. Ook je gekochte Prepaidbundel is in heel Europa, Zwitserland en Andorra geldig.

Zit je bij een andere provider? Bij het bestellen van KPN Prepaid kan je gratis nummerbehoud aanvragen. Wij zorgen er dan voor dat je huidige nummer vloeiend overgaat in je nieuwe Prepaid bij KPN.

Automatisch iedere maand je beltegoed opwaarderen? Dat kan. Stel een datum in en laat iedere maand een vast bedrag op je simkaart zetten. Je regelt het online, via MijnKPN of de MijnKPN app.

Informatie over prepaid tarieven & geldigheid

Let op: Deze €7,50 extra beltegoed wordt niet bijgeschreven bij je standaard-beltegoed, maar als een extra beltegoed. De €7,50 extra beltegoed is bijgeschreven zodra je een sms ter bevestiging hebt ontvangen.

Hoe vraag ik het op?Als je belt naar *107#  kun je het saldo van dit extra beltegoed opvragen. (Bel naar *101#  om de saldo van je standaard-beltegoed op te vragen). Je kunt het extra beltegoed ook direct inzien in de KPN Prepaid App. De gesprekskosten worden als eerste van je extra tegoed verrekend.

Je kunt het extra beltegoed gebruiken om te internetten of om te bellen en sms'en naar gewone vaste- en mobiele nummers (geen premium service nummers) in Nederland en de EU.

Je kunt dit tegoed niet gebruiken voor het bellen naar het buitenland of voor commerciële sms-diensten. Ook niet voor het kopen van prepaid voordeelbundels en voor het bellen met 084-, 087-, 088- en 090x nummers.

Het extra beltegoed is onbeperkt houdbaar zolang je eens per half jaar je prepaid gebruikt. Bel of sms minimaal 1 keer per half jaar anders wordt het nummer afgesloten.


Meer weten over Prepaid opwaarderen

Hoe vraag ik mijn beltegoed op?

 • Sms gratis het woord SALDO naar 1266 en ontvang een gratis sms met je tegoed(en)
 • Bel *101# voor je beltegoed of *107# voor je extra bonustegoed
 • Kijk in MijnKPN

Welke soorten beltegoed zijn er?

Om het overzichtelijk te maken hebben we alle tegoeden even voor je op een rijtje gezet.

1. Start beltegoed Dit is beltegoed dat standaard op een KPN Prepaid SIM-kaart staat. Met starttegoed kun je bellen, sms’en en internetten. Het starttegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen.

2. Extra beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt bij een actie, bijvoorbeeld het ‘extra gratis beltegoed’ wat alle nieuwe KPN Prepaid klanten kunnen aanvragen via MijnKPN. Het extra beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen.

3. Bonus beltegoed Dit is extra beltegoed dat je ontvangt na elke opwaardering van 10, 15, 20 of 30 euro als je het KPN Bonustariefplan aan hebt staan. Je kan het Bonus tariefplan kosteloos aanvragen met de KPN Prepaid App of in MijnKPN. Het bonus beltegoed kun je niet gebruiken om prepaid bundels mee te kopen en/of servicenummers mee te bellen.

4. Beltegoed Dit is beltegoed dat je zelf opwaardeert via internet of met een opwaardeerbon. Met dit beltegoed kun je bellen, sms’en, internetten, prepaid bundels kopen en servicenummers bellen.

Al het beltegoed van KPN is onbeperkt houdbaar als je 1x in de 6 maanden belt (niet naar gratis nummers), sms’t, mobiel internet gebruikt (geen wifi) of opwaardeert. Het start, extra- en bonustegoed is niet te gebruiken voor roaming.

5. Bundeltegoed Met bundeltegoed wordt aangegeven het tegoed van een prepaid bundel. De houdbaarheid van het bundeltegoed is afhankelijk van de prepaid bundel. In de meeste gevallen is dit 31 dagen.

Hoe lang is mijn beltegoed geldig?

Je prepaid-tegoed bij KPN Prepaid is onbeperkt geldig. Er is 1 voorwaarde: je moet je mobiele aansluiting 1 keer in de 6 maanden gebruiken (bellen, sms’en, mobiel internetten of opwaarderen). Bellen/sms’en naar gratis nummers en het ontvangen van gesprekken en sms-jes vallen hier niet onder. Heb je je prepaid-tegoed 6 maanden niet gebruikt? Als je langer dan 6 maanden je aansluiting niet gebruikt, dan wordt je beltegoed bevroren voor 90 dagen. Je kunt dan nog wel gebeld worden, bellen naar gratis nummers en opwaarderen.

Om je prepaid-tegoed weer vrij te maken, moet je het binnen 90 dagen na de bevriezing opwaarderen.

 • Waardeer je in deze 90 dagen op? Dan komt het bevroren tegoed weer vrij. Je kunt weer bellen, sms’en, internetten etc.
 • Waardeer je in deze 90 dagen je prepaid-tegoed niet op? Dan kunt je niet meer bellen en gebeld worden. Je mobiele nummer en simkaart werken niet meer. Wil je weer kunnen bellen, bestel dan een nieuw prepaid-pakket of abonnement. Het is niet meer mogelijk om je oude nummer mee te nemen.

Automatisch opwaarderen

Met automatisch opwaarderen bepaal jij een vaste dag en een vast bedrag om je prepaid op te waarderen. Zo hoef je niet elke maand dezelfde handelingen te doen. Automatisch opwaarderen stel je eenvoudig in via de KPN Prepaid App of in MijnKPN.

Hoe werkt opwaarderen in het buitenland?

Je Mobiel Prepaid tegoed kun je gratis en eenvoudig opwaarderen, ook wanneer je in het buitenland bent. Dat kan online of met een tegoedbon, of simpelweg met je mobiel.

Zijn er extra kosten verbonden aan online opwaarderen?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het opwaarderen van je prepaid tegoed via kpn.com. Je betaalt alleen het beltegoed.

Veelgestelde vragen over Bonustarief

In de KPN Prepaid app vind je al je tegoeden terug in het menu bij Beltegoed. Of bel *107#.
Nadat je het Bonustariefplan hebt aangezet, moet je soms nog even wachten voordat het tarief is aangepast.Zodra je bij Tarief: 'KPN Bonus Rate' ziet staan, kun je gebruik maken van het Bonustariefplan. Je ontvangt voortaan na elke opwaardering automatisch extra bonustegoed.
Ja, het is ook mogelijk om in MijnKPN een tariefplan te wijzigen.

Supersimpel! Download de app voor je iPhone of Android-toestel. De eerste keer dat je de app opent, vragen we om je 06-nummer. Je ontvangt een verificatiecode die je in de app invoert. Je kunt nu de app gebruiken.

Veelgestelde vragen over Prepaid in het buitenland

Hieronder vind je een lijst met landen waar je jouw prepaid bundel gewoon kunt gebruiken zoals je in Nederland gewend bent.

Let op: bellen vanuit Nederland naar een niet-Nederlands telefoonnummer valt niet binnen je prepaid bundel.

A - Andorra, Azoren

B - België, Bulgarije

C - Canarische eilanden, Cyprus (Grieks gedeelte)

D - Denemarken, Duitsland

E - Estland

F - Faeröer, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana,

G - Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey

H - Hongarije

I - Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië

J - Jersey

K - Kroatië

L - Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg

M - Madeira, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco

N - Nederland, Noorwegen

O - Oostenrijk                    

P - Polen, Portugal

R - Réunion, Roemenië

S - Saint Martin, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje

T - Tsjechië

V - Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk

Z - Zweden, Zwitserland

Je maakt automatisch gebruik van internet in het buitenland, mits de instellingen van je toestel goed staan. Controleer je instellingen van je toestel in de KPN Toestelhulp.

Je Prepaid tegoed waardeer je gratis en eenvoudig op, ook wanneer je in het buitenland bent. Dit is het makkelijkst via kpn.com/opwaarderen.

Wil je niet afhankelijk zijn van internet of WiFi, dan kun je er ook voor kiezen om vooraf alvast een opwaardeerbon te kopen of ‘opwaarderen via mobiel’ in MijnKPN aan te zetten.

 • Opwaarderen met je mobiel kan eenvoudig als je een persoonlijke pincode hebt. Bel dan vanuit het buitenland *100*1244#. Heb je nog geen pincode? Vraag deze dan aan via MijnKPN.

 • Heb je een opwaardeerkaart of opwaardeerbon in Nederland gekocht? Bel dan in het buitenland ook gratis *100*1244# en volg de gebruikelijke stappen om op te waarderen.

In het buitenland kun je saldo opvragen op 4 manieren:

1. Bel naar *101#

2. Bel naar 1244

3. Inloggen in MijnKPN

4. Inloggen in de MijnKPN app

 • Sms wordt verrekend per bericht (van maximaal 160 karakters).
 • Ontvangen van een sms is altijd gratis.
 • Bellen vanuit Nederland naar het buitenland wordt per seconde verrekend.
 • Bellen in het buitenland wordt de eerste halve minuut verrekend en daarna per seconde.
 • Gebeld worden in het buitenland wordt per seconde verrekend.
 • Mobiel internet wordt per kB afgerekend.
 • Voor bellen van buitenland naar buitenland geldt het hoogste beltarief van deze twee landen.
 • Sms wordt verrekend per bericht (van maximaal 160 karakters).
 • Ontvangen van een sms is altijd gratis.
 • Bellen vanuit Nederland naar het buitenland wordt per seconde verrekend.
 • Bellen in het buitenland wordt de eerste halve minuut verrekend en daarna per seconde.
 • Gebeld worden in het buitenland wordt per seconde verrekend.
 • Mobiel internet wordt per kB afgerekend.
 • Voor bellen van buitenland naar buitenland geldt het hoogste beltarief van deze twee landen.

Veelgestelde vragen over Prepaidtegoed

Je prepaidtegoed is onbeperkt geldig, maar je moet je mobiele aansluiting 1 keer in de 6 maanden gebruiken (bellen, sms’en, mobiel internetten of opwaarderen).

Heb je je beltegoed 6 maanden niet gebruikt?

Als je langer dan 6 maanden je aansluiting niet gebruikt, wordt je beltegoed bevroren voor 90 dagen. Je kunt dan nog wel gebeld worden, bellen naar gratis nummers en opwaarderen. Om je beltegoed weer vrij te maken, moet je het binnen 90 dagen na de bevriezing opwaarderen.

 • Waardeer je in deze 90 dagen op? Dan komt het bevroren tegoed weer vrij. Je kunt weer bellen, sms’en en internetten.
 • Waardeer je in deze 90 dagen je prepaidtegoed niet op? Dan kunt je niet meer bellen en gebeld worden. Je mobiele nummer en simkaart werken niet meer. Wil je weer kunnen bellen, bestel dan een nieuw prepaidpakket of abonnement. Het is niet meer mogelijk om je oude nummer mee te nemen.

Je kunt je resterende bundeltegoed opvragen via de KPN Prepaid app, via sms (sms het woord "SALDO' naar 1266) of door naar *101# te bellen voor beltegoed of *107# voor extra tegoed.

Naam bundel Activeren Tegoed opvragen Uitzetten
Onbeperkt Online *143# *143*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Zorgeloos Online *142# *142*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 *142*009#
1 GB Bundel *147# *147*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Basis *123# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Standaard *118# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Zorgeloos *114# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Bel/sms-bundel *145# *145*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
100MB Bundel *134# *134*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Dagbundel 1 GB *124# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Dagbundel Onbeperkt Online *148# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf

Als je prepaidklant bij KPN wordt, krijg je van ons standaard € 10,- beltegoed. Het eerste gedeelte staat al op je simkaart. Het tweede gedeelte vraag je eenvoudig aan via MijnKPN.

Prepaid Bundels

Hieronder vind je de juiste code voor het activeren, het tegoed opvragen of het uizetten van je prepaidbundel:

Naam bundel Activeren Tegoed opvragen Uitzetten
Onbeperkt Online *143# *143*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Zorgeloos Online *142# *142*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 *142*009#
1 GB Bundel *147# *147*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Basis *123# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Standaard *118# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Alles-in-1 Zorgeloos *114# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Bel/sms-bundel *145# *145*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
100MB Bundel *134# *134*001# [BELTOETS] of sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Dagbundel 1 GB *124# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf
Dagbundel Onbeperkt Online *148# Sms 'SALDO' naar 1266 Stopt vanzelf

Alles over de Prepaid App

Supersimpel! Je downloadt de app voor je iPhone of Android telefoon. De eerste keer als je de app opent, vragen we om je 06-nummer. Dan sturen we je een verificatie-code. Die voer je in in de app en je bent helemaal klaar om de app te gebruiken!
We hebben de app speciaal voor onze Prepaid gebruikers gemaakt. Je kunt er dus geen andere producten aan koppelen, daarvoor kun je de MijnKPN app gebruiken
De app is gebonden aan je mobiele nummer. Je kunt dus niet meerdere nummers beheren in de KPN Prepaid app.
Nadat we je telefoonnummer hebben gecontroleerd, kun je de KPN Prepaid app direct gebruiken. Je hebt dus geen aparte inloggegevens nodig.