NFC SIM-kaart: nieuwe mogelijkheden met je mobiel

Contactloos gemak

NFC staat voor Near Field Communication. Het is een techniek waarmee contactloos en op een veilige manier data kan worden verzonden. NFC wordt op steeds meer manieren gebruikt, bijvoorbeeld in bankpassen en ov-chipkaarten. De NFC SIM-kaart is een speciale SIM-kaart die deze NFC-techniek ondersteunt. Hiervoor gebruik je geen extra data of batterij.

Rabo Wallet

Sinds april 2016 kunnen Rabobank klanten met een mobiel abonnement van KPN betalen met hun smartphone. De Rabo Wallet, de digitale portemonnee van de Rabobank, kan vanaf die dag geïnstalleerd worden op Android-toestellen met een NFC SIM-kaart.

NFC mogelijkheden

Met de NFC SIM- kaart kun je o.a. contactloos betalen, inchecken in het openbaar vervoer en sta je nooit meer lang in de rij bij een concert of evenement.

NFC SIM-kaart als betaalmiddel

Contactloos betalen

Het is vanaf nu mogelijk om contactloos te betalen met de Rabo Wallet. Dit kan al bij ongeveer 50% van de betaalterminals in Nederland.

NFC SIM-kaart voor uw toegangskaarten

Entreebewijs bij de hand

Koop een toegangsbewijs met je mobiel en scan deze eenvoudig met uw NFC SIM-kaart bij aankomst. Zo sta je niet langer in de rij.

NFC SIM-kaart voor het inchecken bij het Openbaar Vervoer

Inchecken in het OV

Eenvoudig in- en uitchecken in het openbaar vervoer met de NFC SIM-kaart. Je hebt daarbij ook realtime zicht op je huidige saldo met je smartphone.

De NFC SIM-kaart van KPN

NFC SIM-kaart
NFC SIM-kaart

Heb ik een NFC SIM-kaart?

Je NFC SIM-kaart is eenvoudig te herkennen aan het NFC symbool op de kaart.

Hoe kom ik eraan?

Je krijgt de NFC SIM-kaart bij elk nieuw KPN Mobiel abonnement. Wil je nu al een SIM-kaart met NFC gebruiken? Vraag dan een nieuwe SIM-kaart aan.

NFC SIM-kaart aanvragen

Veelgestelde vragen

Smartphones met de volgende besturingssystemen ondersteunen NFC:
  • Android
  • Windows Phone
  • Blackberry 10
Belangrijk om te weten

Apps, die gebruikmaken van de NFC SIM-kaart, kunnen extra eisen stellen aan je toestel. Hierdoor kan het gebeuren dat jouw smartphone niet gebruikt kan worden voor NFC, ook al is het toestel geschikt voor NFC. Bekijk daarom altijd de site van de app-aanbieder voor meer informatie.

Helaas is de NFC SIM-kaart niet te combineren met Duo SIM of prepaid.

Op dit moment zijn er nog geen bedrijven die contactloze diensten via de NFC SIM-kaart aanbieden. Wij bieden geen contactloze diensten aan. Met de NFC SIM-kaart leveren wij de infrastructuur om contactloze diensten mogelijk te maken.

Als je contactloze diensten kunt gaan gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een NFC SIM-kaart van KPN
  • Een telefoon die geschikt is voor NFC (met NFC ingeschakeld)
  • De Mobile Wallet of een app van de aanbieder die de contactloze dienst via NFC levert (bijv. een betaalapp)

Bijzonderheden

  • Wanneer je gebruik kunt maken van contactloze diensten via de NFC SIM-kaart, kun je je accounts aan 1 NFC SIM-kaart koppelen. Hetzelfde account gebruiken op een extra NFC SIM-kaart is dan niet meer mogelijk.
  • Als je geen gebruik wilt maken van contactloze diensten, hoef je niets te doen. Standaard staat dit uitgeschakeld.

Prepaid

Helaas is het nog niet mogelijk om met prepaid een NFC SIM-kaart te gebruiken.

Duo SIM

Duo-SIM bestaat uit 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer die in 2 toestellen worden geplaatst. Duo-SIM is niet voorzien van NFC en kan hier ook geen gebruik van maken. Een NFC SIM-kaart werkt niet met een Duo-SIM-kaart. Heb jij een Duo-SIM en wil je hier gebruik van blijven maken, dan kun je geen NFC SIM-kaart activeren.

Ja, de NFC SIM-kaart werkt ook in het buitenland.

Houd er wel rekening mee dat voor het updaten of installeren van de app van een aanbieder een internetverbinding nodig is. Afhankelijk van de aanbieder van de contactloze dienst via NFC kan het zijn dat gebruik in het buitenland niet is toegestaan.

Bij verlies- of diefstal blokkeer je direct je SIM-kaart via 0800-0105. Daarmee voorkom je misbruik. Neem ook direct contact op met de aanbieder(s) van al jouw contactloze diensten om deze te blokkeren ter voorkoming van misbruik. KPN kan dit niet voor je doen.

Belangrijk om te weten

Ook als je de NFC SIM-kaart hebt geblokkeerd blijft NFC gewoon werken. Het is dus belangrijk dat je elke contactloze dienst blokkeert.

Ook voor onze zakelijke klanten is de NFC SIM-kaart beschikbaar. Bekijk wat de NFC SIM-kaart voor u als zakelijke klant kan betekenen en hoe u deze eenvoudig aan kunt vragen.