NFC SIM-kaart van KPN

Wat is NFC?

NFC is een techniek waarmee je contactloos en op een veilige manier data kunt verzenden. Een NFC SIM-kaart is een SIM-kaart die deze techniek ondersteunt. Hiervoor gebruik je geen extra data of batterij. Je krijgt een NFC SIM-kaart bij alle mobiele abonnementen van KPN. NFC geldt niet voor Prepaid SIM-kaarten.


Update 15/05/2018 - Contactloos betalen en reizen in het OV met je smartphone via een NFC SIM-kaart is helaas niet meer mogelijk. Via deze pagina houden wij je op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen met NFC SIM-kaarten.

NFC SIM-kaart van KPN

NFC SIM-kaart
NFC SIM-kaart

Hoe kom ik aan een NFC SIM-kaart?

Je krijgt de NFC SIM-kaart bij elk nieuw mobiel abonnement van KPN.

Hiernaast zie je een voorbeeld van een NFC SIM-kaart. Staat het NFC symbool op jouw SIM-kaart? Dan heb je al NFC SIM-kaart en hoef je niets te doen.

Heb je geen NFC SIM-kaart zoals hiernaast, en wil je er één bestellen? Vraag dan een nieuwe SIM-kaart aan.

Veelgestelde vragen

Smartphones met de volgende besturingssystemen ondersteunen NFC:
  • Android
  • Windows Phone
  • Blackberry 10
Belangrijk om te weten

Apps, die gebruikmaken van de NFC SIM-kaart, kunnen extra eisen stellen aan je toestel. Hierdoor kan het gebeuren dat jouw smartphone niet gebruikt kan worden voor NFC, ook al is het toestel geschikt voor NFC. Bekijk daarom altijd de site van de app-aanbieder voor meer informatie.

Helaas is de NFC SIM-kaart niet te combineren met Duo SIM of prepaid.

Op dit moment zijn er nog geen bedrijven die contactloze diensten via de NFC SIM-kaart aanbieden. Wij bieden geen contactloze diensten aan. Met de NFC SIM-kaart leveren wij de infrastructuur om contactloze diensten mogelijk te maken.

Als je contactloze diensten kunt gaan gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een NFC SIM-kaart van KPN
  • Een telefoon die geschikt is voor NFC (met NFC ingeschakeld)
  • De Mobile Wallet of een app van de aanbieder die de contactloze dienst via NFC levert (bijv. een betaalapp)

Bijzonderheden

  • Wanneer je gebruik kunt maken van contactloze diensten via de NFC SIM-kaart, kun je je accounts aan 1 NFC SIM-kaart koppelen. Hetzelfde account gebruiken op een extra NFC SIM-kaart is dan niet meer mogelijk.
  • Als je geen gebruik wilt maken van contactloze diensten, hoef je niets te doen. Standaard staat dit uitgeschakeld.

Prepaid

Helaas is het nog niet mogelijk om met prepaid een NFC SIM-kaart te gebruiken.

Duo SIM

Duo-SIM bestaat uit 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer die in 2 toestellen worden geplaatst. Duo-SIM is niet voorzien van NFC en kan hier ook geen gebruik van maken. Een NFC SIM-kaart werkt niet met een Duo-SIM-kaart. Heb jij een Duo-SIM en wil je hier gebruik van blijven maken, dan kun je geen NFC SIM-kaart activeren.

Ja, de NFC SIM-kaart werkt ook in het buitenland.

Houd er wel rekening mee dat voor het updaten of installeren van de app van een aanbieder een internetverbinding nodig is. Afhankelijk van de aanbieder van de contactloze dienst via NFC kan het zijn dat gebruik in het buitenland niet is toegestaan.

Bij verlies- of diefstal blokkeer je direct je SIM-kaart via 0800-0105. Daarmee voorkom je misbruik. Neem ook direct contact op met de aanbieder(s) van al jouw contactloze diensten om deze te blokkeren ter voorkoming van misbruik. KPN kan dit niet voor je doen.

Belangrijk om te weten

Ook als je de NFC SIM-kaart hebt geblokkeerd blijft NFC gewoon werken. Het is dus belangrijk dat je elke contactloze dienst blokkeert.