Samen werken aan duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons, daarom is het onderdeel van onze strategie. We willen onszelf iedere keer verbeteren. Dat doen we zowel voor onze eigen organisatie, voor onze klanten én voor onze samenleving. We werken bijvoorbeeld aan het terugdringen van energieverbruik, het hergebruiken van materialen (circulariteit), het verminderen van CO2-uitstoot en waar mogelijk leveren we een positieve bijdrage aan de natuur. Zo maken we KPN en Nederland elke dag een beetje groener.
Duurzaamheid

Dit doen wij aan duurzaamheidRuil je mobiele telefoon in

Wist je dat je een oude mobiele telefoon bij ons kunt inruilen? In veel gevallen is je telefoon ook nog geld waard. Wij zorgen dat je toestel wordt hergebruikt, of duurzaam wordt gerecycled. Gun je oude toestel daarom een 2e leven en krijg er zelfs een mooi bedrag voor terug. In een paar simpele stappen kun je geld terugkrijgen. Duurzaam voor je omgeving en je portomonnee. Iedereen blij!

Meer over inruilen


Nog zuiniger tv-kijken met de eco-stand

Onze tv-ontvangers zijn bijzonder zuinig en daardoor erg duurzaam. Ze worden van gerecycled plastic gemaakt en je bespaart ook nog eens stroom. Dat bleek uit onderzoek van consumentenprogramma Radar. Het programma berekende dat je per KPN tv-ontvanger tot wel 100,- euro per jaar kan besparen in vergelijking met andere tv-ontvangers. Maar het kan nóg zuiniger. Daarvoor gebruik je de eco-stand.

Hoe zet je de eco-stand aan?Een simkaart van gerecyclede koelkasten

KPN komt als eerste in Nederland met de ecosim. Deze nieuwe simkaart wordt gemaakt van gerecyclede koelkasten. Het plastic pasje, waaruit je de simkaart kunt klikken, bestaat in het vervolg uit 100% hergebruikt plastic.

Meer over de ecosim


Glasvezel: de duurzame keuze

Wist je dat steeds meer woningen glasvezel hebben? Dat is goed nieuws voor je internetverbinding, maar ook voor het klimaat. Glasvezel is namelijk het snelste en meest duurzame netwerk. Dat komt onder andere doordat het minder stroom verbruikt dan het oudere kopernetwerk en er geen metalen in zitten.

Fairphone

Je koopt niet elk jaar een nieuwe tv. Als je wasmachine stuk is, wil je die liever repareren in plaats van een nieuwe te kopen. Kleding wordt steeds duurzamer geproduceerd en fairtrade eten is steeds normaler. Waarom dan niet een duurzame telefoon met 5 jaar garantie? Een telefoon die je makkelijk zelf kunt repareren en die aandacht heeft voor materialen, mensen en milieu. Dat is de Fairphone 4.

Gerecycled plastic

Onze SuperWifi punten zijn zwart geworden en worden gemaakt van gerecycled plastic. Door hun zwarte uitvoering zijn ze milieuvriendelijker te maken en beter te recyclen. We maken steeds vaker gebruik van gerecycled plastic. Bijvoorbeeld voor simkaarten of de tv-ontvanger. Daarmee maken we de berg plastic kleiner. Daarnaast willen we verpakkingsmaterialen plastic-vrij maken. Zo worden we elke dag een stapje duurzamer.

Lees meer over duurzaamheid


Meer weten?

Wil je weten wat KPN doet met duurzaamheid?

Erkenning uit binnen- en buitenland

Duurzaamheid en transparantie zijn een logisch onderdeel van onze manier van werken. Dat we goed scoren in verschillende ranglijsten zien we als erkenning voor ons beleid en de inzet van onze medewerkers.

  • Verkozen tot meest duurzame telecomprovider
  • Opgenomen in de Carbon Clean 200™-lijst 2022
  • 10x in de wereldindex van de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Vragen over duurzaamheid?

Apparaten die je van ons in bruikleen hebt willen we graag terug. We zorgen dat deze opnieuw worden gebruikt. Wist je dat we 92% van de apparaten die je naar ons terugstuurd weer recyclen?

Meer over terugsturen