23 juni 2020 Auteur: Redactie Beleef KPN

Wifi in de tuin en op zolder? Zo regel je dat

Het is heerlijk weer en je hebt een film uitgezocht om achterin de tuin in je riante tuinstoel te streamen. Eén probleem: het wifi-bereik is niet groot genoeg om zonder haperen te kijken. Wat nu? Gelukkig kun je het bereik vergroten. Zo heb je wifi in de tuin en kun je met wifi buiten of op zolder probleemloos streamen. Ontdek hier hoe je dat doet.

wifi in de tuin wifi op zolder

Waarom is wifi in de tuin vaak minder goed?

Met wifi zijn apparaten, zoals je telefoon en laptop, draadloos verbonden met de vaste internetaansluiting bij je thuis. Dit signaal wordt verspreid door het modem en die staat meestal in de meterkast. Apparaten moeten binnen het bereik van de wifi-modem zijn om verbinding te kunnen maken met internet.

In de woonkamer heb je met wifi een prima verbinding, maar wifi in de tuin is vaak minder stabiel. Dat komt omdat het signaal niet zo ver reikt. Zeker niet als meterkast aan de voorkant van je huis is en jij in de achtertuin een film wilt streamen. Bij de achterdeur heb je dan waarschijnlijk nog prima bereik, maar bij de poort waarschijnlijk niet meer.

Geen wifi op zolder, hoe kan dat?

Net als met wifi in de tuin kan ook op zolder de verbinding minder zijn, waardoor videobellen hapert en een film vaak moet bufferen. Geen wifi op zolder? Dit heeft dezelfde reden als haperende wifi buiten in de tuin. Het signaal reikt niet ver genoeg om continu een stabiele verbinding te hebben. Het bereik van wifi op zolder is zwakker, omdat het signaal vaak door betonnen plafonds, meubels, laminaat en isolering moet. Hierdoor verzwakt het signaal en heb je minder goed of zelfs geen internet op zolder.

Wifi in huis verbeteren of versterken: zo pak je dat aan!

Heb je geen of slechte wifi in de tuin of internet op zolder? Daar kun je zelf wat aan doen. Je kunt de wifi versterken in huis. Met deze tips kun je de wifi snelheid verbeteren en heb je overal wifi in huis. Wat je zoal kunt doen?

Je kunt instellen dat je wifi-modem op een ander kanaal zijn signaal uitzendt. Daarmee heeft het minder last van andere draadloze netwerken en komt het signaal verder. Zo heb je ook goede wifi in de tuin!

Meestal staat de wifi-modem in de meterkast. Overweeg ‘m ergens anders neer te zetten, zoals op de overloop of in de woonkamer. De modem is dan niet meer weggestopt in een hoekje en kan zijn signaal zo beter verspreiden. Eventueel kun je een wifi-versterker kopen die het signaal van de wifi-modem opvangt en doorstuurt. Handig om tóch achterin de tuin wifi te hebben.

KPN SuperWifi: écht overal in het huis supersnel internet

Hoe goed je de wifi snelheid ook verbetert: aan het bereik van de wifi-modem zit een max. Hoe vergroot je dan alsnog het wifi-bereik? Met KPN SuperWifi! Hiermee gebruik je mesh wifi, een verzameling aan wifi-apparaten die onderling het signaal naar elkaar doorsturen. Jouw voordeel? Het wifi bereik wordt groter zonder dat de snelheid afneemt. Zo heb je goede wifi door het hele huis. En prima draadloos internet op zolder. Met wifi overal in huis beeldbellen? Fluitje van een cent met KPN SuperWifi!

Wil je jouw wifi verbeteren? Gebruik dan de Wifi Manager en ontdek of KPN SuperWifi een oplossing is voor jou.

Gebruik je liever een kabel?

Is het voor jou net zo makkelijk om je laptop of pc aan te sluiten met een kabel? Dan is dat ook een goede oplossing. Zelf aansluiten is gemakkelijk. Heb je nog een kabel nodig? Let er dan op dat het een ethernetkabel van het type “cat5e” of hoger is. Wij verkopen deze kabels online in verschillende lengtes.  

Ook interessant voor jou

Internet

Wifi-advies op maat met de Wifi Manager

Internet

Tips om je wifisnelheid te verbeteren

Internet

Overal in huis werken? Onze monteur geeft wifi-tips!