28 februari 2020 2 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Welke internetsnelheid heb ik thuis nodig?

Zou jij ook graag op een hogere snelheid willen downloaden? Merk je dat websites soms traag laden, omdat je tegelijkertijd naar een YouTube-filmpje kijkt of via Spotify naar muziek luistert? Wil je graag een nieuw Internetabonnement voor thuis, maar heb je geen idee hoeveel internet je nodig hebt? Heel begrijpelijk, de snelheid is ook nog eens afhankelijk van met hoeveel personen je het tegelijkertijd gebruikt. De snelheid die je nodig hebt, moet dus bij jouw persoonlijke situatie passen.

Internetsnelheid

Wat voor internetgebruiker ben je?

Om te bepalen welke internetsnelheid je thuis nodig hebt, is het goed om eerst na te denken over de vraag hoe je internet gebruikt. Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar informatie of vind je het leuk om veel films en series te kijken via Netflix? Ben je een fervent gamer of verstuur je regelmatig grote bestanden?

Als je internet alleen gebruikt voor informatie en bijvoorbeeld internetbankieren, dan is de minimale internetsnelheid – vaak 50 Mbit/s – voldoende. Ga je ook series kijken via Netflix, dan heb je een sneller abonnement nodig. Zeker als ook anderen tegelijkertijd willen internetten. Mensen die veel online gamen, snel willen downloaden en bestanden snel willen kunnen versturen, hebben vaak een abonnement met meer Mbit/s nodig.

Hoeveel Mbit/s heb ik thuis nodig?

Het aantal Mbit/s van je internetverbinding geeft weer hoe snel je verbinding is. Het maximaal haalbare aantal Mbit/s is afhankelijk van het soort internetverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL, internet via de kabel of glasvezel.

Welke internetsnelheid past bij jou?

Het internetpakket dat bij jou past hangt af van hoeveel internet jij nodig hebt. Gebruik je internet puur voor het opzoeken van informatie? Dan heb je minder Mbit/s nodig dan wanneer je video’s of andere bestanden gaat downloaden.

Tot 50 Mbit/s: degelijke snelheid voor beperkte gebruiker

Woon je alleen of met z’n tweeën en gebruiken jullie de internetverbinding maar beperkt? Dan is deze internetsnelheid voldoende om te mailen, op social media te kijken en te internetbankieren. Ook kun je hiermee gewoon tv-kijken en met één apparaat een film of serie via Netflix streamen.

Tot 100 Mbit/s: betrouwbare verbinding voor standaard gebruiker

Met deze snelheid kun je tv-kijken op meerdere televisies en tegelijkertijd mailen, downloaden en via Netflix een video streamen. Handig voor gezinnen met kleine kinderen, want gezamenlijk tv-kijken gaat met deze snelheid zonder problemen.

Tot 200 Mbit/s: snel en stabiel internet voor het hele gezin

Zijn je kinderen al wat groter en wil iedereen tegelijk Netflixen en zonder gedoe online gamen? Dan is deze snelheid de juiste keuze. Ideaal om supersnel in 4K tv te kijken, supersnel te gamen en om snel grote bestanden te downloaden.

500 Mbit/s: alle mogelijkheden altijd tot je beschikking

In een huis vol allemaal tegelijkertijd tv-kijken in 4K, online gamen in topkwaliteit, streamen via YouTube en grote bestanden downloaden. Het kan met deze hoge snelheid. Perfect voor gezinnen waar iedereen een smartphone heeft en er altijd meerdere apparaten tegelijkertijd online zijn.

Internetsnelheid testen

Benieuwd hoe snel internet bij jou thuis is? Dat doe je als klant van KPN snel en makkelijk met onze Wifi Manager. Ook helpt de tool je met het verbeteren van je wifi-verbinding. Zodat je écht overal goede wifi hebt. Geen klant van KPN? Dan kun je op deze manier je glasvezel snelheid meten met deze internet speedtest.

(Super)Wifi verbinding versterken

Met SuperWifi ga je een stap verder met het verbeteren van je wifi. Hiermee haal je namelijk de nieuwste mesh wifi-technologie in huis en staan op meerdere plaatsen in je huis kleine wifi-modems die samen het signaal verspreiden. Handig, want zo heb je overal een snelle, stabiele verbinding. Daarbij is het makkelijk te installeren en werkt het beter dan gebruikelijke toegangspunten die worden gebruikt voor multiroom-wifi. Bijkomend voordeel: SuperWifi is draadloos. Dat scheelt dus een boel kabels leggen!

Internetsnelheid verhogen

Met een optimale wifi-verbinding heb je overal in huis een stabiele verbinding. Hoe goed de verbinding ook is, er zitten grenzen aan de topsnelheid van de internetverbinding bij je thuis. Wil je de snelheid opvoeren? Bij KPN kun je de internetsnelheid van je internet- en tv-pakketten verhogen. Je kunt hier je internetsnelheid verhogen.

Ook interessant voor jou:

KPN Glasvezel beste alles-in-1 aanbieder van Nederland

Internet

Wifi-advies op maat met de Wifi Manager

Games

Lag en cloud gaming: alles wat je moet weten