11 oktober 2017

Providers nemen bij storing elkaars mobiele klanten over

Storingen in mobiele netwerken zijn nooit leuk, maar kunnen helaas niet altijd voorkomen worden. Doordat je in zo’n periode gedeeltelijk of zelfs helemaal onbereikbaar bent, hebben zulke storingen in dit tijdperk van ‘altijd bereikbaar en online’ vaak een grote impact.

Een nog vrij onbekend gegeven is dat KPN, T-Mobile en Vodafone om die reden een speciale noodvoorziening hebben ontwikkeld, genaamd ‘Regional Roaming’. Dit systeem zorgt er voor dat klanten kunnen blijven bellen en sms’en bij grote storingen in het mobiele netwerk van hun provider.

Deze samenwerking is uniek:
Nederland is het eerste land ter wereld waar mobiele operators afgesproken hebben elkaar op zo’n proactieve manier te helpen. Als een storing naar verwachting langer dan drie dagen duurt of meer dan een half miljoen klanten treft, nemen de andere providers de mobiele klanten tijdelijk over van de provider met storing.

Als de noodvoorziening op verzoek van een provider in werking treedt, kunnen klanten op hun telefoon 

Je kan dit doen door in het instellingen menu van je telefoon naar de optie Meer netwerken (Android) > Mobiele netwerken > Netwerkoperators te gaan, of via Instellingen > Aanbieder (iPhone). Via de handmatige selectie is het mogelijk om een andere provider te selecteren. Als de storing is opgelost of als klanten weer buiten het getroffen gebied zijn, schakelen ze handmatig terug op het netwerk van hun eigen operator. Het bellen en sms’en via een ander netwerk tijdens zo’n storing brengt uiteraard geen extra kosten met zich mee.

Ook bij een grote storing blijf je dankzij deze samenwerking dus prima bereikbaar!

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

Mijn wifi doet het niet! Wat moet ik doen?

Films, series & TV

Wat is digitale televisie nu eigenlijk?

Internet

Tips om je wifisnelheid te verbeteren