19 oktober 2017 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

In 5 minuten je WiFi optimaliseren: met deze Servicetool kan het

De servicetools zijn bedoeld om te helpen bij installatie of het oplossen van de meest voorkomende problemen met onze producten en diensten. Je hoeft zelf dus niet op zoek naar handleidingen, FAQ’s of uitlegvideo’s: de servicetools bieden je alle hulp die je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om een tool online te gebruiken of om deze op je pc of laptop te installeren. De online tool analyseert en verricht metingen vanaf de KPN server, de offline tool maakt automatisch analyses van de werkelijke situatie.

Let op: wil je de Servicetool gebruiken? Zorg dan dat je thuis bent en verbonden bent met je KPN netwerk. Op die manier analyseer je je eigen verbinding en niet het netwerk dat je op locatie gebruikt.

Waarvoor gebruik ik de Servicetool voor WiFi?

Als je problemen hebt met je WiFi verbinding of de instellingen wilt wijzigen. Je kunt met behulp van de tool:

  • zien of je draadloze verbinding aan staat
  • een draadloze verbinding instellen
  • je instellingen aanpassen
  • bekijken op welk kanaal je Experia Box staat ingesteld en direct analyseren welk kanaal je moet kiezen om de kwaliteit van de WiFi verbinding te optimaliseren

Hoe werken de Servicetools?

Je kunt de tool geheel zelfstandig zijn werk laten doen. Deze tool analyseert je WiFi verbinding, zoekt automatisch naar het meest gunstige kanaal voor de Experia Box en geeft tips om je netwerk en verbinding te verbeteren.

Heb jij al één van de Servicetools gebruikt? Heeft het je geholpen of mis je functionaliteiten? Laat het ons weten in de reacties!

Ook interessant voor jou

Innovatie & Techniek

Hoe werkt mobiel bellen nou precies?

Innovatie & Techniek

Tegen je huis praten met Google Home, Alexa en Siri

Innovatie & Techniek

Waarom het gebruik van Dropbox essentieel is