19 oktober 2017

11 Social Media Updates waar iedereen blij van wordt

Het lijkt wel alsof er dagelijks nieuwe sociale media feature wordt uitgerold. We begrepen heel goed dat het soms voelt alsof je het allemaal niet meer kan bijhouden. DUS, hebben we een mooi overzicht van de belangrijkste updates van de grootste platformen. Nee, Tinder hebben we even buiten beschouwing gelaten.

blije mensen

Hier is het laatste nieuws van Facebook, Whatsapp en Instagram welke de komende maanden worden uitgerold:

De geheime inbox: wat is er een geheime inbox? Zuckerberg & co filtert berichten weg van mensen met wie je niet bevriend bent. Deze komen dan terecht in die ‘geheime inbox’. Maar hoe kom ik daar dan hoor ik je vragen? Ga naar Facebook Messenger op je smartphone en klik op ‘Instellingen’ > ‘Personen’ >  ‘Berichtverzoeken’. Gaat een wereld voor je open.

Blinde foto’s bekijken: met Automatic Alternative Tekst kunnen blinde gebruikers van Facebook straks ook genieten van de vele baby-, maaltijd- en vakantiefoto's op hun wall. De iOS versie is namelijk uitgebreid met een functie die een foto in gesproken tekst omschrijft. Wordt vast hilarisch.

Chat 2.0: naast foto’s, video’s en stickers is er nu ook een belfunctie aan de app toegevoegd. Zijn je vrienden niet bereikbaar dan kun je een video- of audioboodschap voor ze achterlaten. Ook kun je nu real-time schakelen tussen audio en video.

Verhalen: Auto Advance Stories voor verhalen zorgt ervoor dat je automatisch naar het volgende verhaal gaat als je klaar bent met een filmpje bekijken. Dit stop je door naar beneden de swipen.

Mysterieuze zandloper: wat betekent het zandlopertjes achter de namen van verschillende vrienden? Nou dat zal ik je dan even uitleggen. Als deze verschijnt betekent het dat je even geen snap hebt gestuurd naar een vriend met wie je normaal gesproken dagelijks contact hebt.

80 tekens: de app heeft de maximale lengte van onderschriften bij foto's en video’s aangepast voor mensen die lang van stof zijn. Je kunt ipv 30 nu 80 tekens gebruiken als onderschrift.

 Quick-reply: Android-gebruikers hoeven de app niet meer te openen als ze snel willen reageren op appjes. Quick-reply zit al op de nieuwste testfunctie, maar de echte release komt pas eind deze zomer. Hoe werkt het? Krijg je een notificatie binnen op je telefoon dan hoef je er alleen maar op te klikken. Daarna kun je direct een berichtje terug sturen.

Vet schuin: eerst even de update draaien. Hoe werkt het? Voor vet zet je *VET* aan beide kanten van het woord. Voor schuin zet je _schuin_ aan beide kanten van het woord. Voor doorstreept zet je ~doorstreept~ aan beide kanten van het woord.’

Beveiliging: WhatsApp gaat gebruiken van end-to-end encryptie. Dat betekent dat berichten beveiligd worden en alleen de zender en de ontvanger de berichten kunnen lezen, maar WhatsApp zelf niet. Wordt langzaam uitgerold op de nieuwste versie van de app.

 Video: eindelijk wordt het mogelijk om langere filmpjes te maken in Instagram. De lengte wordt opgerekt van 15 naar 60 seconden. Voor iOS is er de mogelijkheid om video’s te maken uit verschillende bestaande beelden.

Tijdslijn: Instagram is begonnen met de uitrol van de niet-chronologische tijdlijn. Met dit nieuwe algoritme ordent Instagram de berichten zo, dat je als eerste de berichten ziet die passen bij jouw interesses. In de komende maanden gaat Instagram het algoritme voor de hele community beschikbaar maken.

Naar welke update kijk jij het meeste uit?

Ook interessant voor jou:

Innovatie & Techniek

5 handige apps om ook offline de weg te vinden

Innovatie & Techniek

Wat moet je wel of niet doen op Facebook en Instagram