30 oktober 2017

Wat spelen ze bij het vetste game-toernooi van Nederland?

Legends of Gaming is al een tijdje in volle gang en er zijn al ontzettend veel vette momenten, afleveringen en games voorbij gekomen. De afleveringen bestaan uit veel verschillende formats waarin de beste games gespeeld worden door de 8 Legends. In dit lijstje gaan we even al deze formats langs waaruit seizoen 2 van het game-toernooi bestaat!


XL-Battle

Bij de XL-battles nemen 4 Legends het tegen elkaar op. Zowel in de Free for All- (ieder voor zichzelf) als in de twee-tegen-twee-vorm strijden ze in grote games als GTA en Minecraft, maar ook in hilarische party-games die zorgen voor chaos, maar waar vooral veel punten verdiend kunnen worden om hoger in het klassement te eindigen!

1v1
Wie de titel “Legend of Gaming” wil bemachtigen moet ook zijn vaardigheden kunnen laten zien in een één-tegen-één-duel tegen een andere speler. Daar is de 1v1 voor! In de vetste shooter- en platformgames wordt er een echte titanenstrijd gespeeld tussen de Legends.

Let’s Play
Tussen al die heftige en chaotische battles moet er natuurlijk ook tijd gemaakt worden voor wat ontspanning. Bij de Let’s Play worden topgames gespeeld, maar alleen voor de fun. Geen puntjes hierbij te verdienen, maar daarom wel veel vrijheid in het ronddollen in verschillende games.

Build-off
De build-off is een format die ook al werd gespeeld in seizoen 1 van Legends of Gaming en het werd erg populair. De build-off wordt uitgevochten in de open world game Minecraft. 2 teams bestaand uit 2 Legends per team krijgen de opdracht de gekste en meest vreemde objecten in de game te bouwen waar de meest hilarische creaties uit voortkomen. De andere 4 Legends bepaalt vervolgens welk kunstwerk zij het mooist vinden en welk team de punten mag ontvangen.

Spelletjesavond
Legends of Gaming draait natuurlijk vooral om videogames, maar in seizoen 2 kunnen er ook punten verdiend worden op de ouderwetse wijze  van gamen: (bord)spelletjes! Regelmatig spelen 4 Legends op vrijdagavond een bordspel in plaats van een videogame. Een gezellige avond met bitterballen, maar zeker niet altijd met de doorsnee bordspelletjes zoals je die vroeger speelde! De meest unieke en speciale bordspellen worden gekozen en zorgen dan ook voor een video die je ‘s avonds lekker weg kan kijken.

Mobile Challenge
De Mobile Challenge Week is een week waarin elke dag een Legend de uitdaging aangaat om de hoogste high-score neer te zetten in een Mobile Game. In het seizoen zitten 2 van deze weken, waarbij degene met de hoogste score punten weet te verdienen. De gekste en vooral meest frustrerende games komen voorbij!

Ledge
Niemand weet wie deze mystery-gamer is die uit het niets in seizoen 2 is verschenen. Het enige wat van de Ledge duidelijk is, is dat hij ontzettend goed is in gamen! De Ledge daagt de 8 Legends uit om het tegen hem op te nemen! De Legends strijden daarbij wel tegen elkaar door de meeste punten te halen tegen de Ledge. Het opnemen tegen het vreemde buitenaardse figuur heeft namelijk weinig zin, aangezien hij zo goed is.

Ronald’s Revenge
Er is in seizoen 2 van Legends of Gaming nog een figuur opgedoken; Ronald. Ronald was één van de deelnemers uit seizoen 1 en was zo gezegd niet bepaald de beste speler… Het leek hem niet te lukken hoger te eindigen in het toernooi en kreeg uiteindelijk de Fail-award toegewezen. Dit seizoen is hij een week terug in de Ronald’s Revenge waarin hij wraak neemt op de rest van de Legends. Hij is de stoorzender terwijl twee andere Legends het tegen elkaar op proberen te nemen!

KPN Top Play
Als laatst hebben we de KPN Top Plays. Om de 2 maanden is er een compilatie te zien op  het Legends of Gaming-kanaal waarin de gekste, mooiste en meest hilarische momenten in een top 10 lijstje wordt gezet! Een recap met het beste van het beste uit Legends of Gaming!

Check het kanaal van Legends of Gaming en kijk naar jou favoriete games en formats! Binnenkort zal de eerste KPN Top Plays verschijnen die je ook niet mag missen!

Ook interessant voor jou:

Games

Wie is de Ledge bij Legends of Gaming?

Games

Een introductie van de Legends bij Legends of Gaming seizoen 2

Games

De KPN Top Plays van Legends of Gaming