FENIX

Een serie over het grijze gebied tussen
de boven- en onderwereld in het criminele Brabant

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie. Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen. 
 
Geproduceerd door Lemming Film, onder regie van Shariff Korver

Fenix aflevering 1

Aflevering 1

Na de ontmanteling van de drugsimport in de Antwerpse haven is in Brabant de oorlog uitgebroken tussen drugscriminelen. Peter Haag, officier van justitie Midden Brabant, en Jos Segers, kampbewoner en drugshandelaar, zetten in samenwerking met Petra Bijens en haar Vlaamse politie-eenheden, een deal op om Gideon Bas, groot-aannemer en XTC-crimineel, te pakken te krijgen. Maar Gideon laat zich niet zo snel klein krijgen.

Fenix aflevering 2

Aflevering 2

Jara Terwijde, dochter van Peter Haag en rechercheur in Amsterdam, keert terug naar Brabant om de onschuld van haar vader te bewijzen. Rens Segers, zoon van Jos, die zijn criminele familie was ontvlucht, wordt door zijn moeder naar huis terug geroepen om de familie-eer te redden. Jara en Rens belanden midden in de drugsoorlog tussen de familie Segers en de manschappen van Gideon.

Fenix aflevering 3

Aflevering 3

Een poging de strijdbijl te begraven met Gideon, belandt Rens in een benarde situatie. Gideon is bereid tot toenadering maar de vrede tussen beide families komt met een prijs. Jara, die niet in de schuld van haar vader gelooft, vraagt overplaatsing aan naar Brabant. Schorsing en schulden drijven Petra tot wanhoop. De ultra orthodoxe Jood Sev Herzog weet meer dan goed voor hem is.

Fenix aflevering 4

Aflevering 4

Rens vertrekt naar Spanje om voor Gideon een nieuwe drugslijn op te zetten. Sev, die door Petra wordt gechanteerd, is wanhopig op zoek naar geld. Jara krijgt bezoek van een onverwachte informant: Torre. Hij speelt haar de laptop van haar vader in handen, waarop Jara onthutsende informatie vindt.

Fenix aflevering 5

Aflevering 5

Rens organiseert voor Gideon een drugslijn vanuit Spanje, maar zijn familie is uit op wraak. Een radeloze Sev ontvoert Petra om haar om te brengen in het bos. Jara weet haar informant Torre, met behulp van jeugdvriend Björn, in veiligheid te brengen op een schuiladres. Maar plotseling staan gewapende mannen voor de deur.

Fenix aflevering 6

Aflevering 6

Torre wijst Jara op de plek van het geheime XTC lab van Gideon. Jara maakt zich klaar voor een inval. Maar ook de familie Segers vertrekt gewapend richting het lab. Sev heeft Petra overtuigd hem te helpen met een inbraak bij de Zion Stichting, waar grote geldbedragen zouden liggen.

Fenix aflevering 7

Aflevering 7

Rens wint steeds meer het vertrouwen van Gideon. Deze neemt hem mee naar Zuid-Spanje om er een XTC-lab op te zetten. Maar ook de familie van Rens arriveert daar om een aanslag op Gideon voor te bereiden. Jara doet onderzoek naar Gideons bouwpraktijken en ontdekt het geheim achter Torre.

Fenix aflevering 8

Aflevering 8

Petra mag haar dienst bij de politie hervatten, maar is nog niet uit haar schulden. Rens is Gideon’s vertrouwenspersoon geworden. Maar wanneer ze op weg gaan met een lading drugs, staat zijn eigen familie klaar voor een aanslag. Jara doet onderzoek naar Torre’s ware identiteit en ontdekt in diens huis spullen van haar vader, zoals een video-opname van diens laatste minuten…

KPN-klant?
Zo kijk je het gemakkelijkst naar FENIX

Kijken via je tv

Kijken via je tv

Heb je interactieve TV van KPN? Dan kijk je alle afleveringen van FENIX On Demand.

Zo kijk je het
Ga met je afstandsbediening van Interactieve TV naar Menu > On Demand > Voor jou > Series > FENIX

Kijken via je laptop

Kijken via je laptop

Je kijkt alle afleveringen van FENIX ook On Demand via interactievetv.nl.

Naar interactievetv.nl


Kijken via je mobiel

Kijken via je mobiel

Alle afleveringen van FENIX zijn ook te kijken via de Interactieve TV app.

Meer informatie