22 september 2017

Ontdek deze herfst nieuwe museumpareltjes op MuseumTV

Laat je inspireren door de nieuwe mini-documentaires van MuseumTV. Kijk bijvoorbeeld naar Zeeslag! van het Marinemuseum in Den Helder en kom alles te weten over twee grote zeeslagen in de Nederlandse geschiedenis: de tocht naar Chatham in 1667 en de slag in de Javazee in 1942. Of duik in de geschiedenis van steden als Gouda, Deventer en Hengelo. Bekijk de mini-documentaires en ontdek de bijzondere verhalen van grote en kleine musea.

museumTV


Nieuw bij Museum TV

Laat je deze herfst inspireren door de nieuwe gratis mini-documentaires van MuseumTV. Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis van steden als Deventer, Gouda en Hengelo of kom meer te weten over hoe men vroeger leefde op een Groninger borg bij De Menkemaborg. Ben je nieuwsgierig naar het ontstaan van grammofoons? In de mini-documentaire vertelt de conservator van het Grammofoonmuseum jou er alles over.

Mag het wat spannender?

Het Marine Museum zet in Zeeslag! twee grote zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis tegenover elkaar: de tocht naar Chatham in 1667 en de slag in de Javazee in 1942. Waar de ene een glorieuze overwinning was, was de andere een trieste nederlaag waarbij in één nacht meer dan 2300 geallieerden om het leven kwamen.

U vindt MuseumTV eenvoudig via uw afstandsbediening. Ga hiervoor naar Menu > On Demand > MuseumTV

Meer over on demand kijken

Wat is MuseumTV?

MuseumTV is hét videoplatform dat kunst en cultuur beschikbaar maakt voor iedereen. Twijfel je of een museum zal voldoen aan jouw verwachtingen? Vindt je het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Of heb je een tentoonstelling gemist? Dan kan MuseumTV jou helpen. Laat je inspireren door onze mini-documentaires en ontdek grote en kleine musea door heel Nederland. Zo kun je thuis al kiezen welk museum je graag wilt zien. Ook na afloop van de tentoonstelling blijven de video’s beschikbaar. Dat geeft jou de mogelijkheid om die bijzondere tentoonstelling of collectie nog eens terug te kijken.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Films, series & TV: de serie Gomorra