1 augustus 2019 3 min Auteur: Redactie Beleef KPN

Deze series op Netflix moet je gezien hebben

Heeft het nieuwe seizoen Stranger Things je al helemaal opgeslokt? Of wacht je met smart op seizoen 3 van The Crown? Wat je serieverslaving ook is, met Netflix zit het sowieso goed. De Amerikaanse videostreamingdienst heeft de wereld veroverd en voorzien van de beste series (en films). Wij tippen het beste van Netflix; deze series moet je gezien hebben!

Netflix series

Eindeloos Netflixen

Met meer dan 700 (!) series kunnen we wel stellen dat Netflix een reusachtige serie-bibliotheek heeft. Je raakt letterlijk niet uitgekeken! Naast bestaande series van verschillende productiehuizen maakt Netflix ook zelf series. Een groot deel van Netflix’ eigen producties schopt het ook tot een hitserie. Wat dacht je van: House of Cards, Orange is the New Black, Peaky Blinders, Black Mirror of The Crown? En dit is nog maar een kleine greep uit het enorme assortiment. Voor ieder wat wils!

Waanzinnig budget = waanzinnige Netflix serie

Netflix staat er dus om bekend hele vette series (en films) te produceren. Kosten noch moeite worden bespaard bij de productie van deze potentiële hits. En dat zie je! Deze series waren niet goedkoop, maar elke cent waard.

The Crown

Deze Britse dramaserie werd na het eerste seizoen al bekroond met drie Emmy’s. The Crown volgt de jonge Koningin Elizabeth ll van het Verenigd Koninkrijk tijdens haar regeerperiode. Het is wervelwind aan emoties en spannende waargebeurde (!) gebeurtenissen. Van politieke rivaliteit tot het gecompliceerde huwelijk van Elizabeth en Philip. Met pieken van 13 miljoen dollar voor een aflevering is The Crown een van de meest kostbare tv-series tot nu toe. Wie weet overtreft Netflix dit bedrag met het nieuwste seizoen. Seizoen 3 van The Crown komt dit jaar nog uit!

Stranger Things

Stranger Things is hard op weg een cult klassieker te worden. En dat mag wat kosten! Seizoen 1 van Stranger Things kostte Netflix gemiddeld 6 miljoen dollar per aflevering. Seizoen 2 ging daar met 8 miljoen nog eens boven zitten. Maar goed, dan heb je ook wat! Deze Netflix Original is een liefdesbrief aan de jaren ’80. Stranger Things volgt een jonge vriendengroep uit Hawkins, Indiana. Mike, Dustin, Will en Lucas zijn geobsedeerd met het spel Dungeons and Dragons. Alles lijkt normaal, totdat hun wereld letterlijk op de kop wordt gezet door een andere dimensie. Met al drie seizoenen houdt Stranger Things de kijkers voorlopig nog in de ban.

Narcos

In Narcos volgen we het zeer bewogen leven van beruchte Colombiaans drugsbaron Pablo Escobar. Hij zette in de jaren 70 en 80 het Medellínkartel op en kreeg hierdoor veel macht in handen. In de serie zien we hoe Steve Murphy en Javier Peña van de DEA jacht maken op deze koning van de cocaïne. Naar verluidt kostte Narcos 25 miljoen dollar per seizoen!

Goeie ouwe tijd, ook bij Netflix series

Het leuke van Netflix is dat je er echt van alles op tegenkomt. Niet alleen gloednieuwe tv-series, ook oude bekende staan gewoon op Netflix. Dat wordt ouderwets genieten!

Friends

I’ll be there for youuuuu. Ja, ja wie kent ze niet: Ross, Joey, Chandler, Monica, Phoebe en Rachel. In deze Amerikaanse hitserie volg je zes vrienden die samenwonen en werken in Manhattan. Een echte sitcom klassieker waarin lief en leed gedeeld wordt. Friends is bijzonder goed geschikt om te bingewatchen: er zijn namelijk 10 seizoenen.

Star Trek

Hoewel deze intergalactische serie niet voor iedereen is weggelegd (je bent een Trekkie of je bent het niet) is het een echte gouwe ouwe! Geen kenner? In Star Trek is de crew van de USS Enterprise onder leiding van Kapitein Kirk op pad door het universum. Samen beleven ze de meest wonderbaarlijke en spannende avonturen. Naast het originele seizoen vind je op Netflix je meerdere Star Trek series: Voyager, The Next Generation en ook de allernieuwste Discovery-serie! Binge me up Scotty!

Gilmore Girls

Opnieuw de avonturen en drama van Lorelai en Rory herleven, net als vroeger! Gilmore Girls is perfecte kost voor een avondje gezellig bankhangen. Met maar liefst zeven seizoenen en een mini-serie is er meer dan genoeg om van te genieten. Lekker wegzakken in de bank met een goed glas wijn, een lekkere snack en goed gezelschap.

Nog meer bekende topseries die ook op Netflix staan: Modern Family, Gossip Girl, How I Met Your Mother, The Big Bang Theory en Prison Break.

In drie simpele stappen Netflix kijken

Heb je al Interactieve TV van KPN? En een Netflix-account? Dan kijk je Netflix gemakkelijk op deze manier:
- Zet je televisie aan, druk op je witte KPN afstandsbediening op menu
- Ga naar On Demand
- Klik op Netflix
- Bekijk je favoriete films en series

Liever onderweg een aflevering kijken? Gebruik dan de gratis Netflix app. Hiermee kun je op onderweg op je telefoon streamen. Geen mobiele data of wifi? Via de app kun je ook afleveringen downloaden en offline opslaan. Handig voor een vliegreis of als je databundel bijna leeg is!

  Bekijk Netflix bij KPN

  Ook interessant voor jou:

  Films, series & TV

  Gratis film voor jou

  Films, series & TV

  Bingewatcher of selectieve kijker, wie ben jij?

  Films, series & TV

  Video streaming diensten om urenlang te bingewatchen