Samsung presenteren een documentaire waarin drie Nederlandse shorttrackers gevolgd worden in hun voorbereidingen op de Olympische Winterspelen." />

3 april 2018

Voor de schaatsliefhebber: Hyena's op het IJs

KPN en Samsung presenteren een documentaire waarin drie Nederlandse shorttrackers gevolgd worden in hun voorbereidingen op de Olympische Winterspelen.

De documentaire

Voor de Nederlandse shorttrackers waren de Olympische Spelen in PyeongChang ongelooflijk succesvol. De ploeg van bondscoach Jeroen Otter kwam terug met vier medailles, met natuurlijk de eerste olympische gouden shorttrackmedaille in de Nederlandse historie, van Suzanne Schulting, als hoogtepunt. In de documentaire ‘Hyena’s op het ijs’ volgen KPN en Samsung de shorttrackers Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors, Suzanne Schulting en Jeroen Otter op weg naar en tijdens de Winterspelen in Zuid-Korea. Die gouden jacht ging niet zonder slag of stoot. Maar uiteindelijk veroverden de ‘hyena’s’ alle drie olympisch eremetaal.

Waar te zien?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je Hyena's op het IJs via het On Demand menu onder "Voor jou".

Geen klant van KPN? 

Je kijkt de gehele documentaire tijdelijk hieronder:


Wat is Shorttrack?


De sport vindt zijn oorsprong in het Engeland van 1890 en is ontstaan uit het in die tijd erg populaire rolschaatsen. Het duurde nog tot 1967 tot de sport door de Internationale Schaatsunie (ISU) werd erkend. Het is een vorm van hardrijden op een 111,12 meter lange ovale baan dat wordt uitgezet op een ijshockeybaan. In tegenstelling tot het langebaanschaatsen is de absolute tijd van een rijder niet van belang. Wie uit een groep van vier tot zes rijders als eerste over de finish komt is de winnaar.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Deze serie wil je echt niet missen: Fenix

Mobiel

5 handige apps tijdens je wintersport vakantie

Events & Winacties

Met Seaters doe je mee met de leukste winacties