Voor de schaatsliefhebber: Hyena's op het IJs

Op vrijdag 19 januari presenteren KPN en Samsung een documentaire waarin drie Nederlandse shorttrackers gevolgd worden in hun voorbereidingen op de Olympische Winterspelen.

De documentaire

Vier jaar lang keihard trainen met maar één doel: het eerste Nederlandse shorttrack-goud halen op de Olympische Spelen. De enorme toewijding en volharding om dit doel te behalen gaat gepaard met wisselende emoties.  In 'Hyena's op het IJs' zien we Sjinkie Knegt, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting zich, onder de vleugels van bondscoach en shorttrackinnovator Jeroen Otter, klaarmaken voor de Winterspelen in PyeongChang, Zuid-Korea.

Wanneer en waar te zien?

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je vrijdag 19 januari om 21.00 uur Hyena's op het IJs via kanaal 18 of via het On Demand menu onder "Voor jou".

Geen klant van KPN? 

Vanaf vrijdag 19 januari 17.00 uur is de gehele documentaire ook tijdelijk hieronder te zien:

Olympische Winterspelen 2018


De Olympische Winterspelen van 2018 zullen in het Zuid-Koreaanse district PyeongChang gehouden worden. Schaatsen is een van de sporten die beoefend zal worden tijdens de spelen. De schaatswedstrijden worden verreden in de Gangneung Science Ovel.

Wat is Shorttrack?


De sport vindt zijn oorsprong in het Engeland van 1890 en is ontstaan uit het in die tijd erg populaire rolschaatsen. Het duurde nog tot 1967 tot de sport door de Internationale Schaatsunie (ISU) werd erkend. Het is een vorm van hardrijden op een 111,12 meter lange ovale baan dat wordt uitgezet op een ijshockeybaan. In tegenstelling tot het langebaanschaatsen is de absolute tijd van een rijder niet van belang. Wie uit een groep van vier tot zes rijders als eerste over de finish komt is de winnaar.

Ook interessant voor jou:

Films, series & TV

Mis deze serie niet: FENIX

Mobiel

De 5 essentiële winter-apps voor Android en iOS

Events & Winacties

Met Seaters naar de leukste evenementen!