Zoeken op telefoonnummer? Zó vind je de beller

Beantwoord jij onbekende telefoontjes liever niet, omdat je niet weet wie er aan de andere kant van de lijn hangt? Dat snappen we helemaal. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de identiteit van de onbekende beller te achterhalen, zonder dat je het nummer terug hoeft te bellen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Optie 1: voeg het mobiele telefoonnummer toe aan WhatsApp

Op WhatsApp zie je vaak de naam en profielfoto van een mobiel nummer. Het is daarom een makkelijke manier om te achterhalen wie jou gebeld heeft. Zo tover je deze gegevens tevoorschijn:

  1. Voeg het mobiele telefoonnummer toe aan je contacten. Geef het bijvoorbeeld de naam ‘Onbekende beller’.
  2. Open je WhatsApp en zoek op de naam die je het contact hebt gegeven.
  3. Open het contact en klik vervolgens op de naam. Nu verschijnt de contactinformatie.
  4. Zie je een profielfoto of de naam van het contact onder het telefoonnummer? Dan kun je daaruit waarschijnlijk opmaken wie de beller is. Missie geslaagd!

Zie je geen WhatsApp-foto of naam van het contact? Dan ligt dit aan de WhatsApp-instellingen van de beller. Maar wees niet getreurd: er zijn nog genoeg andere opties om de naam van de beller te achterhalen.

Optie 2: omgekeerd de naam bij het telefoonnummer zoeken in Google

Google is vaak je beste vriend, zo ook wanneer je op zoek bent naar de naam achter een telefoonnummer. Ga hiervoor naar de Google zoekbalk, tik het telefoonnummer in en druk op enter. Dit werkt vooral goed bij zakelijke nummers: het bedrijf met contactgegevens verschijnt dan in je resultaten. Zo weet je gelijk wie jou probeert te bereiken. Ook werkt deze methode vaak goed bij spamnummers. Deze worden soms online gepost om andere mensen te waarschuwen. 

Lees meer: Pas op voor wangiri fraude: buitenlandse telefoontjes 

Optie 3: omgekeerd telefoonnummer zoeken via een online database

Krijg je geen resultaat via Google? Gebruik dan een online database, zoals detelefoongids.nl of telefoonnummerzoeken.net. Hier kun je op telefoonnummer zoeken en zo de naam die bij het nummer hoort vinden. Ideaal, toch? 

Optie 4: zoeken op telefoonnummer op Facebook

Wist je dat ook Facebook een manier is om de naam van een beller te achterhalen? Dat zit zo: veel mensen maken een Facebook-account aan met hun mobiele nummer. Als zij hebben ingesteld dat hun telefoonnummer zichtbaar is voor anderen, dan kun je het profiel vinden wanneer je dit nummer intoetst in de Facebook zoekbalk. Niet geschoten is altijd mis, toch?

Zo, met deze opties achterhaal jij hopelijk de identiteit van de onbekende beller. Word jij lastiggevallen door een bepaald (spam)nummer? Dat is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kun je dit nummer blokkeren. Benieuwd hoe je dat doet? Lees hier hoe je telefoonnummers blokkeert

Gerelateerde artikelen