Kijk gratis de serie Years and Years

Dit kadootje is uit te pakken tot 30 april 2022.

Mede dankzij Brexit, feestjes in de tuin van Downing Street 10 en schandalen binnen het koningshuis verkeert de Britse politiek al jaren in stormachtige omstandigheden. Mede daardoor zullen de gebeurtenissen in het politieke drama Years and Years voor veel britten niet als fictie aanvoelen.

Years and Years, een nieuw success van scenarist Russell T. Davies (Dr. Who, A Very English Scandal), staat zeer dicht bij de werkelijkheid. Vijftien jaar lang volgen we de familie Lyons uit Manchester. Working class heroes die net als miljoenen andere Britten vergeten lijken te zijn door de landelijke politiek. Maar dan komt er een extreemrechtse politca aan de macht, een weergaloze rol van Emma Thompson, die verandering belooft. Voor de zoveelste keer.

Onmacht

Maar zoals zo vaak blijken populistische praatjes geen gaatjes te vullen. En daarmee raakt Years and Years de werkelijkheid. Groot-Brittannië raakt steeds verdeelder. Links versus rechters, liberaal tegenover conservatief. De Lyons staan en er tussenin en kijken lijdzaam toe hoe de wereld steeds harder, grilliger en verdeelder wordt. Desondanks gaat het leven door.

Daniel gaat trouwen met Ralph. Stephen en Celeste maken zich zorgen over hun kinderen. Rosie zit achter een nieuwe man aan. Edith is al jaren niet meer thuis geweest. Grootmoeder Gran ziet het allemaal met lede ogen aan. Maar op een cruciale nacht in 2020, wanneer ze allemaal bij elkaar zijn, bepaalt een uitzonderlijke gebeurtenis het leven en de liefdes van de Lyons voor de volgende vijftien jaar.

Britse kwaliteit

Years and Years is een ware showcase voor het Britse acteursgilde. Een episch familiedrama dat ontzettend actueel is. Alles waar we bang voor zijn, en alles waar we op hopen, gebeurt rond deze hechte familie. Politieke onrust, technologische ontwikkelingen en verre oorlogen beïnvloeden het dagelijks leven. De familie Lyons lijkt machteloos te staan in die wereld vol hoop en angst. Of kunnen juist zij voor een verandering zorgen?

Years and Years is nu te zien in het Pluspakket.

Zo kijk je de serie

Years and Years direct bekijken? Ga naar het menu van je tv, selecteer ‘Series’ en klik op ‘Pluspakket’. Meer over On Demand kijken

Bekijk series met het Pluspakket

Wil je nóg meer films, series en zenders zien? Kies dan voor het Pluspakket. Het Pluspakket kijk je op je eigen manier. Via de app van Interactie TV, je televisie, mobiel, tablet of laptop. 

Gerelateerde artikelen