Even kennismaken: Xiaomi

Grote smartphonemerken weten het dondersgoed: de minder bekende fabrikanten worden steeds groter. Reuzen als Samsung en Apple krijgen er meer en meer concurrentie bij. Ook het Chinese Xiaomi is nieuwkomer op de smartphonemarkt. En sinds kort is Xiaomi bij KPN verkrijgbaar! Hoog tijd voor een voorstelronde van dit merk.

Xiaomi, hoe het begon

Xiaomi is een Chinese fabrikant van smartphones, tablets en wearables. Maar dat is niet alles! Muziek- en videodiensten, online spelletjes, televisies, verlichting en zelfs stofzuigers staan op zijn productlijst. In Europa doet Xiaomi op dit moment zijn intrede als smartphonefabrikant. Een Xiaomi-stofzuiger vind je hier dus (nog) niet.

Sinds de oprichting in 2010, staat het hoofdkantoor met trots in Peking. Xiaomi is wereldwijd nummer vier op de lijst van grootste smartphonebedrijven. Pretty impressive voor een vrij nieuw merk! Vooral in India en China is Xiaomi groot en populair. Europa wordt as we speak veroverd en begin 2019 staan de VS op de planning.

Xiaomi, hoe spreek je het uit?

De hamvraag: hoe spreek je Xiaomi uit? Volgens insiders is het ‘sjaw-mie’. De ‘o’ blijft dus stil. Sjaw-mie, prima uit te spreken! Xiaomi heeft trouwens al een mooie bijnaam: ‘Apple van het Oosten’. Waarom? Blijkbaar lijken de technologische snufjes van het merk aardig veel op die van Apple. Het schijnt zelfs dat oprichter Lei Jun door Steve Jobs (de oprichter van Apple) geïnspireerd raakte om ook smartphones te maken. Ondanks deze bijnaam is Xiaomi ‘vriendelijker’ geprijsd dan Apple.

Welke Xiaomi smartphone biedt KPN aan?

Xiaomi heeft een aantal smartphonelijnen in haar productaanbod. In Nederland lanceert het haar flagship-lijn: Mi. Deze lijn kent een aantal toptelefoons met mooie features. Denk aan:

  • vingerafdruksensor in het scherm
  • slank design met gebogen randen
  • Infra Rood gezichtsherkenning
  • een camera die makkelijk meekomt met de camera’s van andere ‘grote’ telefoonmerken

Bij KPN shop je een van de toptoestellen van Xiaomi Mi: de Xiaomi Mi 11 5G.

De voor- en nadelen van de Xiaomi Mi 11 5G

De Mi 11 5G is een mooi toestel met een luxe look & feel. Wij zetten de plus- en minpunten op een rij, zodat jij weet wat je in handen hebt.

Pluspunten

+ strak design
+ dubbele camera aan de achterzijde: 108 mp hoofdcamera en 13 mp
groothoekcamera en 5 mp telemacrocamera
+ grote batterij van 4600 mAh
+ relatief goedkoop
+ draait op de nieuwste Android-versie: Android 11

Minpunten

- geen audiojack (de ingang waar je je headphones mee aansluit)
- er is plaats voor twee simkaarten, maar je kunt het geheugen niet uitbreiden
- geen IP-certificering en daardoor is het niet stof- en waterdicht

Chinees bestellen

Ben jij fan van Xiaomi, ‘Apple van het Oosten’? Dat snappen wij! Het merk maakt mooie, betaalbare smartphones mét toffe features! Ontdek hoe je bij KPN een abonnement met de Xiaomi Mi 11 5G afsluit.

Zoek je een toestel dat vergelijkbaar is met de Xiaomi Mi 11? Check de Samsung Galaxy S21.

Gerelateerde artikelen