Xiaomi 12: alle ins en outs

Xiaomi sloot 2021 af met een knaller en lanceerde op 28 december de Xiaomi 12 series in China. Wij moesten nog even wachten, maar nu is het eindelijk zover: op 15 maart lanceerde de Xiaomi 12 wereldwijd! Ben jij benieuwd naar alle ins en outs van deze telefoon? Wij zetten hieronder de belangrijkste specs voor je op een rijtje.

Compact design voor de ultieme gebruikerservaring

De Xiaomi 12 is zeker een compact toestel te noemen. Met afmetingen van 152,7 x 69,9 x 8,2 millimeter is hij namelijk een stuk kleiner dan de meeste smartphones die tegenwoordig op de markt verschijnen. En dat heeft zo zijn voordelen: zo kun je het toestel met één hand bedienen, ligt hij lekker in de hand en past hij bovendien gewoon in je broekzak. De Xiaomi 12 verschijnt bij KPN in twee kleuren: zwart en blauw.

Xiaomi 12

Geniet van allround entertainment

Ben je op zoek naar een smartphone met een buitengewoon goed beeldscherm? Dan stelt de Xiaomi 12 je zeker niet teleur. Volgens de officiële berichtgeving kan dit beeldscherm zelfs meer dan 68 miljard (!) kleuren weergeven. Hoe vet is dat? Daarnaast ondersteunt de Xiaomi 12 Dolby Vision en High Dynamic Range beelden. Zo geniet je van beelden in levendige kleuren en een hoog contrast. Ideaal voor het streamen van je favoriete Netflixserie! De Xiaomi 12 heeft een dynamische verversingssnelheid van 120Hz en is daarom perfect voor het spelen van je favoriete spel, zonder dat je last hebt haperende beelden.

Maar wat is goed beeld zonder waanzinnig geluid? Ook daar hebben ze bij Xiaomi goed over nagedacht. Daarom ondersteunt de Xiaomi 12 Dolby Atmos, waardoor jij kunt rekenen op geluid van topkwaliteit. Zowel over de speakers als met het gebruik van oortjes. Je Spotify-afspeellijst klonk nog nooit zo goed! 

Xiaomi 12 geluid met Dolby Atmos

Leg de mooiste beelden vast

Wil je altijd en overal de mooiste beelden vastleggen? Met de Xiaomi 12 kan het! Dit toestel is namelijk uitgerust met de nieuwste software, die Xiaomi de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld. Hierdoor kun je met deze smartphone veel plaatjes achter elkaar schieten én heb je altijd scherpe foto’s door de stabiele camera’s. Zeg dus maar dag tegen wazige selfies.

De Xiaomi 12 is uitgerust met 50, 13 en 5 megapixel camera’s aan de voorkant en een selfiecamera van maar liefst 32 megapixel. Perfect voor het maken van de mooiste foto’s, filmpjes en vlogs. Naast een hoog aantal megapixesl zijn is het toestel uitgerust met handige features, zoals Night Mode. Hiermee leg je ook met weinig licht scherpe en heldere beelden vast.

Xiaomi 12 camera

Lees ook: Galaxy Unpacked: Samsung S22-serie gelanceerd! Alle details op een rijtje 

Upgrades in de chipset en het besturingssysteem

Ook onder de motorkap biedt de Xiaomi 12 topkwaliteit. Zo bevatten het toestel de nieuwste Snapdragon 8 Gen 1 chipset. Deze chip is eind 2021 gelanceerd en heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De Snapdragon 8 Gen 1 chipset heeft 30% betere GPU-prestaties, wat zorgt voor razendsnelle beelden. Daarnaast is hij 25% energiezuiniger dan zijn voorganger. Dat is mooi meegenomen als je je smartphone de hele dag door wilt gebruiken. 

Naast een nieuwe chipset is de Xiaomi 12 uitgerust met een nieuw besturingssysteem: MIUI 13. Dit systeem zorgt voor snellere en vloeiendere beelden en komt met een aantal fijne beveiligingsupdates, zoals een elektronische fraudebescherming en verbeterde privacy-controlemogelijkheden. Daarnaast heeft de MIUI 13 een nieuwe gebruikersinterface met onder andere nieuwe widgets, dynamische achtergronden en een nieuw lettertype. Genoeg om naar uit te kijken dus! 

Xiaomi 12 Snapdragon 8 Gen 1

Nooit meer een lege batterij

Als je op zoek bent naar een smartphone die de hele dag meegaat én razendsnel opgeladen is, dan is de Xiaomi zeker een goede optie voor jou. De Xiaomi 12 is uitgerust met een 4.500mAh batterij, een opvallend goede batterij voor zo’n compact toestel. Is je smartphone bijna leeg? Met 67W wired laden is je Xiaomi binnen no-time weer helemaal vol.

Benieuwd naar alles specs van de Xiaomi 12?

Xiaomi 12
Gewicht 180 gram
Afmetingen 152,7 x 69,9 x 8,2 millimeter
Bouwmaterialen Corning Gorilla Glass Victus
Schermformaat 6,28 inch
Schermresolutie Full HD+: 2340x1080 pixels
Verversingssnelheid 120Hz
Audio Symmetrical dual speakers, SOUND BY Harman Kardon, Dolby Atmos
Processor Snapdragon 8 Gen 1
Werkgeheugen 8GB / 12GB
Opslaggeheugen 128GB / 256GB
Dual sim Ja
Besturingssysteem MIUI 13 met Android 12
Batterij 4.500mAh, 67W wired/50W wireless
Hoofdcamera 50 + 13 + 5 megapixel
Selfiecamera 32 megapixel
Kleuren Zwart, blauw

Bestel jouw Xiaomi 12 bij KPN

Op zoek naar een compacte smartphone van topniveau? Dan is de Xiaomi 12 zeker iets voor jou! Bij KPN is de Xiaomi 12 verkrijgbaar bij een nieuw abonnement. Bestel de Xiaomi 12 dus snel online en ontvang hem als een van de eersten thuis! 

Lees ook: OPPO Find X5 series: alles wat je moet weten

Gerelateerde artikelen