Wat kan je allemaal met je oude mobiel

Je hebt een gloednieuwe mobiele telefoon gekocht en je oude mobiel slingert al snel doelloos rond in huis. Herkenbaar? Laat de oudere versies niet verstoffen en doe er iets nuttigs mee. Met deze handige tips geef je je oude telefoon een tweede leven.

Recyclen

Wat je ook met je oude mobiel doet, gooi ‘m niet bij het grofvuil. In je oude, onbruikbare telefoon zitten namelijk ontzettend veel onderdelen die van waarde zijn voor een refurbished mobiel. Denk bijvoorbeeld aan zilver, goud en koper.

Doneren

Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals stichting AAP, Unicef, ReCell. Zij recyclen hem dan en met de opbrengst steun je de organisatie. CliniClowns ontvangt bijvoorbeeld voor elke mobiel een vergoeding van €3. Hiermee bezorgen zij nog meer zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier!

Verkopen

Ga je je oude mobiel niet meer zelf gebruiken? Geef 'm dan een tweede leven bij een nieuwe eigenaar. Dat is niet alleen duurzaam; jij kunt er ook een leuk geldbedrag aan overhouden. De meest voor de hand liggende manier is via Marktplaats of aan vrienden en familie. Let op: wanneer je jouw oude mobiel verkoopt, is het belangrijk dat je zorgt dat deze helemaal leeg is en is teruggezet naar fabrieksinstellingen.

E-reader

Is het scherm van je oude mobiel nog helemaal in orde? Dan kun je ‘m goed als e-reader gebruiken. E-boeken lezen op je telefoon scheelt het kopen van een speciale e-reader. Wil je niet gestoord worden? Verbreek dan de wifiverbinding en haal de simkaart eruit. Ongestoord leesplezier gegarandeerd.

Je kunt op verschillende manieren (audio) e-boeken op je oude mobiel zetten:

  1. Handmatig met de Boeken-app op een iPhone
  2. Via internet. Bijvoorbeeld via bol.com en Amazon
  3. Boek lenen via onlinebibliotheek.nl

Wekker

Als je een strikte no cellphone policy in de slaapkamer hebt, dan kun je jouw oude mobiel hier wel inzetten :) Want door de simkaart eruit te halen, heb je een ongestoorde nachtrust.

Spelletjescomputer

Gebruik je oude mobiel om spelletjes te spelen. Kan je lekker zonder afleiding van appjes of andere notificaties spelen. Plus de batterij van je nieuwe mobiel gaat hierdoor veel langer mee. Win-win situatie!

Gerelateerde artikelen